gocha59 19.09.08, 17:16 A jak Wam się "podoba" kółko akceleratora? 10.09.2008 9.28 Genewa Bo mi przeszły ciarki po plecach. Ten stacjonarny Pluton zupełnie bez aspektów przeraził mnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neptus Re: Akcelerator LHC 19.09.08, 18:54 Jest półkwadrat z węzłem i trygon z werteksem. Odpowiedz Link
lwi2 Re: Akcelerator LHC 19.09.08, 22:17 Jakby się tak przyjrzeć dokładnie, to ponieważ Słońce do Księżyca jest w ścisłym trygonie 120 stopni, to ten stacjonarnty Pluton jest w małych aspektach 100 stopni do Słońca (sentagon) i 20 stopni do Księżyca. Czyli na tym głębokim poziomie Pluton ma aspekty do Świateł. Lwi Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Akcelerator LHC 22.09.08, 10:32 cieknie im ten LHC wiec go wylaczyli na jakis czas news.google.co.uk/news?hl=en&q=LHC+news&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=news_group&resnum=1&ct=title Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Akcelerator LHC 23.09.08, 21:54 Witam, z tego, co pamiętam, maszyneria miała Marsa na Ascendencie - popsuli ją szybciej, niż uruchomili Pozdrawiam Cię Księżniczko, Mii Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Akcelerator LHC 24.09.08, 10:52 Rowniez przesylam uklony <macha lapka> R. Odpowiedz Link
mitchharris Re: Akcelerator LHC 24.09.08, 17:01 Ten akcelerator to niespotykane zjawisko. Czytałem i słuchałem naukowców co mają w jego kwestii do powiedzenia. Okazuje się że większość nie ma za bardzo pojęcia co zamierzają osiągnąć i po co go zbudowali. Jest nadzieja na obserwację rzeczy "nieobserwowalnych" do tej pory ale planu pracy i celów ja ma akcelerator spełniać tak naprawdę nie ma. To inwestycja w talię magicznych kart, przy którymś tam rozdaniu moze wyjdzie jakiś cud. W odniesieu do fizyki, rozmiarów, umiejscownienia i ! Potencjału! na pewni w grę wchodzi pluton, mars czy uran. Jednak owa mgła spowijająca rzeczywiste cele jakim ma on służyć to neptun. Piszę przed zrobieniem kółką na daną datę, pierwsze impresje na temat tej budowli tylko przedstawiam. Odpowiedz Link
aarvedui Re: Akcelerator LHC 24.09.08, 17:34 mitchharris napisał: > Ten akcelerator to niespotykane zjawisko. Czytałem i słuchałem naukowców co maj > ą > w jego kwestii do powiedzenia. Okazuje się że większość nie ma za bardzo pojęci > a > co zamierzają osiągnąć i po co go zbudowali. czyżby fasadówka służąca odprowadzeniu pieniędzy na inny projekt? nie jest to rzadka praktyka,że z oficjalnego projektu finansuje się jeszcze inne rzeczy.. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Akcelerator LHC 24.09.08, 21:25 aarvedui napisał: > czyżby fasadówka służąca odprowadzeniu pieniędzy na inny projekt? > nie jest to rzadka praktyka,że z oficjalnego projektu finansuje > się jeszcze inne rzeczy... nie wiem jak jest w Polsce ale pracuje w branzy fizyki wlasnie i to takiej world top gear i naprawde nie da sie udawac i finansowac cos innego bo rozliczenia funduszy rzadowych (przynajmniej w UK) sa wrecz nadmiernie precyzyjne Odpowiedz Link
paulia Re: Akcelerator LHC 26.09.08, 16:57 Jest nadzieja na obserwację rzeczy > "nieobserwowalnych" do tej pory ale planu pracy i celów ja ma akcelerator > spełniać tak naprawdę nie ma. I tu sie grubo mylisz. Jest plan pracy! Pracuje z ludzmi z CERN'u (btw "siedze" na akceleratorze i jest mnostwo planow i teorii do potwierdzenia itp. Nie wiem co i kogo czytales, ale ta cala konstrukcja nie powstalaby ot tak sobie bez zadnych planow. Odpowiedz Link
mitchharris Re: Akcelerator LHC 27.09.08, 19:16 > I tu sie grubo mylisz. Jest plan pracy! Pracuje z ludzmi z CERN'u > (btw "siedze" na akceleratorze i jest mnostwo planow i teorii do > potwierdzenia itp. Nie wiem co i kogo czytales, ale ta cala > konstrukcja nie powstalaby ot tak sobie bez zadnych planow. Tak? To cudnie, przekaż wszystkim jakieś szczegóły jesli nie chroni Cie tajemnica rzadowa Ja odniosłem wrazenie, a troche sie tym interesowalem, ze to jest cos wedle zasady: Zbudujmy najwyzszy budynek swiata (1,5 km) a potem zobaczymy ... o ile sie czubek wychyla na wietrze, ile piorunów w niego uderzy, czy wplynie to na zachowanie ptaków itd.. Znaczy ze pomysl jest tak wielki i naukowo swiety ze ..musi ale to musi wyjsc cos nieslychanego z tych przyspieszen i zderzen. > BTW. Po pierwsze mars, wenus i merkury w koniunkcji byly przy narodzeniu tego kręgu a po drugie wiele harmonicznych wydaje sie mocnych z ciasnymi ukladami np: 4,5,7 Odpowiedz Link
domitrax Re: Akcelerator LHC 27.09.17, 18:47 Działa na wyobraźnie straszliwie Oo. ____________ www.horoskop360.pl/horoskop-roczny Odpowiedz Link