Dodaj do ulubionych

Ksiezyc w Skorpionie

25.10.03, 12:48
Czy Ksiezyc w Skorpionie w I domu to moze byc m.in. jakas wieksza niz
przecietnie podejrzliwosc? Oczywiscie wiem ze to wyizolowany aspekt,
jednakowoz ... Jakie inne aspekty i polaczenia z ktorymi sie spotkaliscie w
praktyce moga jeszcze dawac zwiekszona nieufnosc u wlasciciela kolka? S.
Obserwuj wątek
    • perse3 Re: Ksiezyc w Skorpionie 25.10.03, 14:35
      księzyc wSkorpionie daje potrzebe bycia dokarminym uczuciowo, stad
      podejrzliwośc WLH. nei wierzy ,z emozna go kochac, podejrzewa, ze inni czegos
      od neigo chca i nic w zamain nei otrzyma.WKazdy Ks. w1 D. to duzy zwiazek z
      amtka , infanylnosc polegajaca na ciąglych, anglych zmaianch anstrojow id
      ecyzji.Wszelki epalnety w skorpionie w HNaty, daja jaks smuge podejrzliwosci,
      posesywności tez.Pozdrawaim!!
      • anahella Re: Ksiezyc w Skorpionie 25.10.03, 14:51
        Dla mnie Ksiezyc w znakach wodnych,a w Skorpionie w szczegolnosci to wielka
        glebia uczuc. Skorpion i wladajacy nim Pluton to wszystko to,co jest glebokie,
        ukryte. Zatem czlowiek z mocnym Skorpionem (a Ksiezyc bardzo umacnia znak) mowi
        ze w czlowieku bardzo gleboko buzuja sie uczucia. Skorpion to wulkan. Najpier
        powoli sie w czlowieku gotuje pod skorupa a potem wybucha i leci po wszystkim
        co na drodze. Wlasnie poprzez skojarzenie z wulkanem uruchamia sie u mnie taki
        automat: mocny Skorpion -> obowiazkowo patrz na Saturna, bo Saturn to jest ta
        skorupa, kotra utrzymuje goraca, plynna lawe. No ale ja jestem saturniczna
        fetyszystka wiec zawsze mi sie interpretajca robi przez pryzmat Saturnasmile

Ksiezyc w Skorpionie dlugo nie mowi o swoich uczuciach. Lubi przybrac maske
        obojetnosci, ale jezeli ktos celowo lub nie zrobi jakis tunelik, to moze byc
        pewien, ze emocje wytrysna. No i trudno zapanowac nad czlowiekiem z takim
        ukladem. Chyba ze Saturn dziala na korzysc Ksiezyca w Skorpionie. Podobnie
        napisalabym o koniunkjci Ksiezyca z Plutonem.

Dlatego zeby wybuch emocji nie zniszczyl czegos w zyciu posiadacza takiego
        ukladu w horoskopie warto mu zadac pytanie, czy jest w stanie przygotowac sobie
        jakis kanal, ktorym lawa bezpiecznie by poplynela.
        • perse3 Re: Ksiezyc w Skorpionie 25.10.03, 15:46
          Super interpretacja, mam takiego siostrzeńc z Ks. wSkorpionie, opis ajk ulal do
          neigo apsuje.I ma jeszcze kwadrat Sat.Wenus. Ta Forma!!
          • anahella Re: Ksiezyc w Skorpionie 25.10.03, 16:18
            perse3 napisała:

> Super interpretacja, mam takiego siostrzeńc z Ks. wSkorpionie, opis ajk ulal
            do
            >
            > neigo apsuje.I ma jeszcze kwadrat Sat.Wenus. Ta Forma!!

Wiesz, ja tez tak mam z powodu Ksiezyca w VIII domu. Tak dziala kazde
            zaplutonowienie Ksiezycasmile
        • perse3 Re: Ksiezyc w Skorpionie 25.10.03, 15:48
          Och jeszcz ecoś Tracy w swojej ksiące Astrologia głebis lusznei mowi,ze Ks
          jako symbol matki w Skorpionei mowi ajk byal lub jest matak w elacjach z tym
          dzieckiem, skorpioniasta))).
          • aarvedui Re: Ksiezyc w Skorpionie 27.10.03, 10:28
            jeszcze gwoli uzupelnienia bo anahella juz mnie ubiegla w interpretacjismile
            poza ksiezycem w skorpione dzialaja silnie aspekty ksiezyca i plutona.scisla
            koniunkcja nawet silniej niz sam ksiezyc w skorpionie!
            jak wspomniane wystepuje tutaj silna emocjonalnosc,pasje,kompulsywne zachowania,
            zazwyczaj zupelnie nieracjonalnie i niepohamowanie emocjonalne,nie znoszace
            barier
            regresywne zachowania!(zdziecinnenie)dmom silnych rodzicow,etc
            • anahella Re: Ksiezyc w Skorpionie 27.10.03, 12:31
              aarvedui napisał:

> anahella juz mnie ubiegla w interpretacjismile

Historia zna takie przypadki. Wielu niezaleznych uczonych (ekonomistow)
              radzieckich udowodnilo ze socjalizm jest lepszy od kapitalizmuwink))))

ps. to byl oczywiscie zart. Ale troche sie rozfilozofowalam nad tym Ksiezycem (w
              koncu wladca mojego Slonca) ze balam sie ze troche przefilozofowalam.
          • dori7 Re: Ksiezyc w Skorpionie 30.10.03, 22:46
            Yyyy, znam taki przypadek, facet z Ksiezycem w Skorpionie w 4 domu. Matka
            solarny Byk (reszty nie znam), ale moglaby robic za podrecznikowy przyklad
            typowego Skorpiona.
            • wasza_bogini Re: Ksiezyc w Skorpionie 30.10.03, 22:48

> Yyyy, znam taki przypadek, facet z Ksiezycem w Skorpionie w 4 domu. Matka
              > solarny Byk (reszty nie znam), ale moglaby robic za podrecznikowy przyklad
              > typowego Skorpiona.

moze jej matka byla spod skorpiona, a ona ma ascendet w sorpionie, a on
              odziedziczyl po matce ksiezyc.
    • dori7 Re: Ksiezyc w Skorpionie 30.10.03, 22:37
      Zobacz, czy ci sie potwierdza w innych elementach, ale przy Ksiezycu w
      Skorpionie zazwyczaj wychodzi oprocz emocjonalnosci ogromna intuicja, w
      skrajnych przypadkach robi ludziom jednym spojrzeniem "rentgen duszy".
      • perse3 Re: Ksiezyc w Skorpionie 30.10.03, 23:44
        Brawo Dori, mam takiego kuzyna, Ks. w Skorpionie, prawdziwy rentgen plus
        przenikliwe spojrzenie NIC mu nie umknie.
        • dori7 Re: Ksiezyc w Skorpionie 31.10.03, 12:52
          Zadne brawo, ja sie po prostu takich ludzi boje, brrrrr.
      • savanna Re: Ksiezyc w Skorpionie 31.10.03, 18:27
        intuicje to moze on i ma, tylko jej nie uzywa smile
    • savanna i Neptun ... 31.10.03, 18:44
      zapomnialam ze dochodzi tu jeszcze i Neptun w Skorpionie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka