Dodaj do ulubionych

Pluton na MC i inne ciekawe aspekty

02.12.03, 18:35
Witajcie!
Od pewnego czasu czytam sobie posty z Waszego forum i coraz bardziej zaczyna
podobać mi się klimat. A to jest mój pierwszy post smile Moja wiedza
astrologiczna nie jest zbyt głeboka, traktuję ją jako moje hobby, kóre w
wolnym czasi rozwijam. Oczywiście zaczęłam od interpretacji mojego
osobistego kosmogramu. Potem zabierałam się za przyjeciół i rodzinę,
czasem "próbowałam" zabrać sie za horoskop porównawczy.

Mam pytanko:

Co wg Was oznacza Pluton w koniunkcji z MC (orb 0,5 st, jeszcze 9 dom)w
Wadze? Czy to jakaś tragedia? wink Z kolei mój chłopak ma w Wadze Asc w
koniunkcji z Marsem (juz nieco luźniejszej) też w Wadze. Hm... czy to ma na
nas jakiś wpływ? (7 stopni ma odlrgłość miedzy tymi naszymi aspektami)

Pozdrawiam serdecznie

Cinimini
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Pluton na MC i inne ciekawe aspekty 03.12.03, 02:21
      cinimini napisała:

> Witajcie!
      > Od pewnego czasu czytam sobie posty z Waszego forum i coraz bardziej zaczyna
      > podobać mi się klimat.

Witaj, fajnie ze od formy biernej przeszlas do czynnej.

> Co wg Was oznacza Pluton w koniunkcji z MC (orb 0,5 st, jeszcze 9 dom)w
      > Wadze? Czy to jakaś tragedia? wink

No straszna tragedia - mozesz zostac szefem mafiiwink))))))) Co do dokladnosci
      orby bylabym ostrozna. Horoskopy niezrektyfikowane nie maja dokladnych orb - po
      prostu nie jestesmy pewni. Trzeba znac zrodlo godziny urodzenia - chociaz nawet
      te ze szpitala potrafia byc zaokraglane do kwadransa.
      Pluton w Wadze to polozenie pokoleniowe, wiec osobiscie nie nalezy tego
      rozpatrywac za mocno. Pluton to jest to czym chcemy rzadzic - skad czerpiemy
      nasza moc. To planeta regeneracji. Mysle,z e bez rozwijania swojego powolania
      zyciowego (bo ja glownei tak rozumiem MC) nie odnajdziesz sily do regeneracji.
      A skorpion gdzie? zamkniety w domu 10 czy na sczycie 11? Jakie sa aspekty do
      Plutona?

> Z kolei mój chłopak ma w Wadze Asc w
      > koniunkcji z Marsem (juz nieco luźniejszej) też w Wadze. Hm... czy to ma na
      > nas jakiś wpływ? (7 stopni ma odlrgłość miedzy tymi naszymi aspektami)

Zatem macie koniunkcje Plutona z Marsem? Czy jest to tylko w tym samym znaku
      ale poza orba? Przy koniunkcji Pluton/Mars w horoskopie partnerskim moze byc
      ciekawe zycie seksualne. W koncu obie planety sa od seksu.
      • cinimini Re: Pluton na MC i inne ciekawe aspekty 03.12.03, 08:16
        Anahella strasznie dziekuje za odpowiedz smile
        > A skorpion gdzie? zamkniety w domu 10 czy na sczycie 11? Jakie sa aspekty do
        > Plutona?

Skorpion w domkach 10 i 11 pół na pół big_grin
        Nic w nim nie mam uprócz Urana, a Pluton a półkwadraturę do Marsa, sekstyl do
        Asc i trygon do Węzła Księzycowego (opadającego? Tak to się mówi? Ogon Smoka)
        Za to w Byku, opozycji do Skorbiona mam Słońce, Merkurego, Księżyc i Chirona,
        wszyskie niemal wlazły na siebie big_grin

Pozdrawiam
        cinimini
        • anahella Re: Pluton na MC i inne ciekawe aspekty 04.12.03, 00:55
          cinimini napisała:

> Skorpion w domkach 10 i 11 pół na pół big_grin

zatem na szczycie 11 domu. Jego wladca na MC - zatem Twoim dazeniem moze byc
          kariera na polu spolecznym.

> Nic w nim nie mam uprócz Urana, a Pluton a półkwadraturę do Marsa, sekstyl do
          > Asc i trygon do Węzła Księzycowego (opadającego? Tak to się mówi? Ogon Smoka)

Proponuje na poczattek odpuscic sobie male aspekty (polkwadratura) i nie
          zajmowac sie wezlami. Bez zrozumienia istoty duzych aspektow i swiatel w
          horoskopie nie zrozumie sie malych aspektow i wezlow.

Musz przyznac, ze o wezlach wiem nieduzo, i do ich interpretacji podchodze
          bardzo ostroznie. A co do terminologii: Ogon smoka najczesciej jest nazywany
          wezlem Poludniowym, nieco rzadziej - ale tez spotykamy w literaturze -
          opadajacym lub zstepujacym.

> Za to w Byku, opozycji do Skorbiona mam Słońce, Merkurego, Księżyc i Chirona,
          > wszyskie niemal wlazły na siebie big_grin

to juz jest stellium - zatem mysle ze nalezy rozpatrywac to calosciowo - a nie
          jako poszczegolne koniunkcje.
          • cassadaga5 Re: Neptun opozycja do MC 12.06.04, 23:30
            Czy jeśli mam w radixie NEPTUNA w kwadraturze zerowej do MC i jeśli w
            tranzytach mi tworzy NEPTUN opozycję do MC.
            To stracę pracę czy sama zrezygnuję? A może jeszcze coś innego, bo mam
            baaaardzo silnego neptuna w radixie.
            • neptus Re: Neptun opozycja do MC 12.06.04, 23:56
              To zależy, czy ta praca jest dla Ciebie dobra, czy nie bardzo. Neptun na IC
              przede wszystkim dotyczy spraw 4-domowych - dom, rodzina. Należy pamietać, że
              przy tranzytach Neptuna trudno o własciwą ocenę, za to łatwo o nieporozumienia.
              Przy tranzycie Neptuna przez IC i 4 dom bardzo dobrze jest zrobić w domu
              malowanie itp., bo to jest doskonały sposób na skanalizowanie neptunicznej
              energii. Malowanie wyjdzie pieknie.
            • anahella Re: Neptun opozycja do MC 13.06.04, 00:05
              cassadaga5 napisała:

> To stracę pracę czy sama zrezygnuję? A może jeszcze coś innego, bo mam
              > baaaardzo silnego neptuna w radixie.

Npetun idzie wolno, nikt nie dozywa jego nawrotu. Zatem warto zobaczyc co sie
              dzialo na kwinkunksie Neptuna do MC - moze to byc kontynuacja tematu wtedy
              rozpoczetego. Jezeli masz kwadrature Neptuna tanzytujacego do natalnego to
              znaczy, ze nie jestes nastolatka, a zatem wtedy juz jakies sprawy zwiazane z
              kariera zawodowa mogly miec miejsce.
              • cassadaga5 Re: Neptun opozycja do MC 13.06.04, 00:20
                Ojjoj! Przydałoby się malowanie w domu. Nawet o tym myślałam.Ja wiem że neptun
                jest niejasny. Spojrzę na tranzyty z poprzednich lat.Piknie dziekuje.
      • potrek Re: Pluton na MC i inne ciekawe aspekty 13.06.04, 09:24
        Z Plutonem na Mc można zostać dyrektorem dużego koncernu. Sposoby działania
        takich firm mało różnią się od mafi smile. Mam kolege który ma Mc dobrze
        aspektowane przez Słońce trygronem . Przy tranzycie Plutona przez Mc został
        mianowany dyrektorem artystycznym L,Oreal w Warszawie. Super fucha. Mimo że nie
        znał się na fryzjerstwie (zawód aktor). Był nim przez 3 lata jak Pluton na Mc.
        Gdy Pluton poszedł dalej kontraktu z nim nie przedłurzyli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka