johnnyhatesjazz 17.05.09, 23:57 Czy u kogoś tego dnia miały miejsce jakieś szczególne wydarzenia, zwłaszcza w godzinach uściślania się aspektu tzn. ok.11 ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
out.of.the.dark Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 18.05.09, 00:11 Nic. Cisza i spokoj. A dodatkowo bylem (wciaz)jestem naszpikowany kwadraturami i opozycjami do Jowisza w natalnym oraz przez Jowisza tranzytujacego - wszystko bardzo scisle - orby nie wieksze niz 1. Zamieszane w to byly : Slonce (kwadratura i kwadratura), Jowisz do samego siebie (opozycja), Neptun (opozycja i w druga strone kwadratura) Dodatkow jescze w roznych aspektach: Uran, Chiron, Ceres, MC,Lilith wszystko w tranzycie do Jowisza albo tranzytowane przez Jowisza albo jedno i drugie (Uran, Neptun, Lilith) Przypuszczam ze przy takiej kumulacji to Slonce tylko przemknelo cichaczem Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 18.05.09, 00:26 Paru znajomym lacznie ze mna zle sie spalo w nocy Odpowiedz Link
nuvvo Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 18.05.09, 10:15 przyjechalam z dalekiej podrozy i wprowadzilam sie do nowego mieszkania. okolo godz 11 bylam w trakcie wielkich zakupow mna potrzeby nowego domu. zmienilam numer telefonu i rozpoczynam jakby nowy etap w zywocie. z powodu koniunkcji jowisza i neptuna (w sextylu do mojego neptuna w strzelcu) wciąż łudzę się że mi się uda. Odpowiedz Link
hypokaimenon Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 18.05.09, 00:24 paru znajomym lacznie ze mna, zle sie spalo. Mi tez Odpowiedz Link
undyna Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 18.05.09, 22:01 Klasyka tego aspektu chyba: szykowaliśmy się na wesele i w krótkim, ekspresowym wręcz czasie kupiliśmy ubrania plus dodatki, wydaliśmy kupę kasy i mieliśmy też dużo szczęścia - tzn., wchodzimy do sklepu i odrazu właśnie takie buty jak chcieliśmy itd., M ma Jowisza na dziobie Latawca (Pluton, Mars, Słońce) w II domu, w Baranie, potrafi zaszaleć. Odpowiedz Link
gabryzjon Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 18.05.09, 22:54 ale tak ścisłej koniunkcji chyba nie sposób traktować wyrywkowo (?) , ja zauważyłam neptuniczną stłuczkę samochodową u znajomego i jakiejś kobitki - przy wyjeździe z parkingu (11 z minutami ) obydwoje byli gotowi przysięgać że nikogo nie widzieli (a on ma ta „trójkę” na księżycu w 11 domu w półkwadracie do Jowisza w baranie) , straty w sumie niewielkie - zderzak i światła , ale kobita cała ugotowana jak to mężowi wytłumaczy - takie spotkanie z nienacka Odpowiedz Link
gabryzjon Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 18.05.09, 23:50 I choć to z jowiszem najmniej ma wspólnego : osobiście dzisiaj poczułam się jakby mnie rozwalcował walec – myślałam że to jakaś infekcja grypopdodobna bo ból w kościach nie do wytrzymania i dreszcze ,i jakaś niemoc totalna – ale to tylko słońce domknęło opozycją do natalnego neptuna krzyż z osią IC/MC (na MC mam Kon J/CH/N) niby zakres ścisłości koniunkcji z osią 3’ ale słońce co do joty – trzymało mnie od południa – powoli odpuszcza (a pozostałych objawów ani śladu) – najchętniej wyszłabym ze skóry , a nawet palcem nie mogłam ruszyć – uuuuf …. (Pozatym uran właśnie dziś raczył się uściślić w opozycji do natalnego plutona - maksymalne rozbicie) Odpowiedz Link
out.of.the.dark Re: A Jednak 19.05.09, 00:17 Dopadlo mnie dzis (nawet nie chce wiedziec co mi sie uscislilo a co poluzowalo ale dzis na parkingu przy parkowaniu robilem wlasne tylne drzwi. Jak przez oststnie 10 lat zrobilem 500 tys km bez najmniejszego drasnieca i jak zawsze ne parkingu jestem przesadnie ostrozny tak dzis stwierdzilem ze miejsca jest dosc i na pewno bez problemow wjade. I wjechalem i to szybko A ten po lewej to ogromny byl i sie otarlem. No coz wszystkie moje Jowisze i Neptuny daly mi rade plus zblizajaca sie tranzyt Slonca przez Marsa. Hm - sily niebieskie czy po prostu statystyka ? Odpowiedz Link
dorisn Re: A Jednak 19.05.09, 16:22 A ja stoje przed koniecznoscia uspienia 12 letniego kota, bo niestety nic juz mu nie pomaga Co ciekawe kot pojawil sie u nas w domu 12 lat temu w okolicach 16 maja. Odpowiedz Link
neptus Re: A Jednak 19.05.09, 17:49 Cykl Jowisza zamknął mu się na Neptunie... Ciężka decyzja. Współczuję. Odpowiedz Link
johnnyhatesjazz Re: dorisn 23.05.09, 22:34 Wobec tego 16 maj był dniem, w którym los - (najlepiej to coś obarczyć winą) - zabrał pewną rzecz, przy udziale mojego pośpiechu, podatności na wpływ innych, braku bystrości myślenia i rozwagi - co najlepiej pokazywało działanie ścisłej kwadratury Mars/Neptun, albo nawet lepiej pasującej stopniami półtorakwadratury Merkury/Jowisz w moim horoskopie. Tak czy siak 18.05 idąc z moim kotem do weterynarza w celu uśpienia - chyba na otarcie łez (dziwny i zakręcony ten los a już zwłaszcza w przypadku popapranego saturniarza jak ja...) - znalazłem dokładnie to co zostało mi odebrane w sobotę... Godzinę później kot pożegnał się ze mną w wieku 14 lat (kwiecień 1995) a dziś (23.05) mija dokładnie 14 lat kiedy dostałem go - miesięcznego kociaka od ciotki. Odpowiedz Link
anahella Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 19.05.09, 17:52 Kwadratura jest o tyle ważna, bo to nie tylko Slońce/Jowisz, ale też Słońce/Neptun. Ja ogólnie mówiąc powiedziałabym że to są sny o potędze. Wczoraj ta kwadratura obejmowała cztery planety: z jednej strony Słońce/Merkury, z drugiej Jowisz/Neptun. Czyli co ktoś w te dni głupiego wymyslił i jednocześnie ma coś w końcówce znaków stałych - będzie zbierał bęcki gdy pod koniec Byka zawita Wenus i Mars, bo koniunkcja tych dwóch planet przyjemne są tylko w sytuacjach damsko-meskich, zaś w innych - niekoniecznie. Zgodnie z zasadą: kto sieje wiatr - zbiera burze. W ogóle przy kwadraturze Jowisz/Słońce lub Jowisz/Merkury przychodzą nam do glowy nierealne pomysły, które wbrew rozsądkowi realizujemy, a potem myślimy "lepiej było iść na podryw". Odpowiedz Link
gabryzjon Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 19.05.09, 19:06 No to „kocie” mnie natchnęłaś ! >Ja ogólnie mówiąc powiedziałabym że to są sny o potędze. Osłabienie przeszło w mega „uczulenie” (okropność! żadne grypopodobne, zdrowa i ... cała posypana ) – jak zwykle płacę frycowe za swoją wrażliwość i empatię – „gabryzjon gąbka” witam – mam w swoim otoczeniu dwóch takich co zamiast kochać wykminiają genialne wielkie plany – znowu się będzie trzeba ze złych energii oczyszczać Odpowiedz Link
anahella Re: Kwadratura Słońce/Jowisz 16 maj 2009 20.05.09, 00:49 gabryzjon napisała: > No to „kocie” mnie natchnęłaś ! Jak pisałam tego posta, mój kot imieniem Tygrys siedział mi na kolanach. Teraz zresztą też mi tam zalega, więc owo natchnienie na pewno pochodzi od niego Odpowiedz Link