anahella 04.09.09, 23:35 Zmarła Justyna Reiner, znana u nas jako Neptus. Poświęćmy naszej przyjaciółce chwilę zdumy i modlitwy. Pogrzeb odbedzie sie w czwartek 10 wrzesnia w Drawsku Pomorskim. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mii.krogulska Re: Pożegnanie Neptus 04.09.09, 23:44 To bardzo smutna i zła wiadomość. Przypominam linka do stron Neptus, o które bardzo dbała i które rozwijała. www.astro.hg.pl/wiki/phpf/news.php www.astro.hg.pl/wiki/algorytmy/index.php?title=Strona_g%C5%82%C3%B3wna www.astro.hg.pl/wiki/algorytmy/index.php?title=Kategoria:Galerie Mii Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Pożegnanie Neptus 04.09.09, 23:45 Neptusie gdziekolwiek teraz jestes na drodze do nieba: Bedzie nam wszystkim bardzo, Ciebie brakowac!!!!!! Ci, którzy zmarli, nigdy nie odeszli: są tutaj w gęstniejącym cieniu. Zmarli nie leżą pod ziemią: są w drzewie, które szeleści, są w lesie, który skrzypi. Ci, którzy zmarli, nigdy nie odeszli: są w piersiach kobiety, są w dziecku, które płacze, i w ogniu, który płonie. Zmarli nie leżą pod ziemią: są w lesie, są w domu. Zmarli nie są martwi Birago Diopa Odpowiedz Link
anahella Re: Pożegnanie Neptus 04.09.09, 23:51 Justyna była wspaniałym astrologiem. Przez lata pomagała mi w prowadzeniu forum, udzielała porad, jej niektóre wypowiedzi cytujemy dziś, i mam nadzieję będziemy cytować jeszcze przez wiele lat. Zapalmy prawdziwą świeczkę ku jej pamięci. Odpowiedz Link
admetos Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 00:04 Smutno. A jescze kilka miesiecy temu interpretowalismy moj kosmogram. Bardzo humanistyczna i pouczajaca interpretacja. Wciaz do niej wracam. Dziekuje Pani Justyno. Odpowiedz Link
bogdanka12 To po prostu straszna wiaidomość, 05.09.09, 00:19 jak bardzo będzie brakować Jej mądrych wpisów, tyle razy mnie zachwycały profesjonalizmem.Błękitny Pałac opustoszał,wielki smutek...wielki żal... Odpowiedz Link
arossa Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 01:08 Jest mi bardzo, bardzo smutno. Ogromnie cenilam Jej posty, osobowosc, styl i wiedze. Juz teraz bardzo brakowalo Jej wypowiedzi na forum... Odpowiedz Link
i.wet Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 02:12 Strasznie smutna wiadomość Bardzo duża strata Odpowiedz Link
norjana Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 07:54 Niech Bóg ją dalej prowadzi i obdarzy łaską pokoju... Odpowiedz Link
zocha.w Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 09:29 To bardzo smutna wiadomość. "Pożegnać się można na wiele sposobów – chyba najlepszym jest zatrzymanie jakiegoś radosnego wspomnienia." (Carlos Castaneda) Odpowiedz Link
gabryzjon Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 11:28 Brak mi słów ............... zapalam świeczkę Odpowiedz Link
cytryna76 Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 13:46 Po prostu popłakałam się nad tą wiadomością ... Przyznam, że od kilku dni zastawiałam się, dlaczego od pewnego czasu nie udzielała się na Forum i coś tak po raczemu czułam, że dzieje się z nią coś niepokojacego. Jednak w najczarniejszych snach nie przypuszczałam, że nadejdą takie tragiczne wieści ... Byłaś wspaniałym astrologiem, dlatego zostaniesz w naszych sercach i umysłach na zawsze. Odpoczywaj w pokoju[*] Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 13:56 Żegnaj Justyno.. Spoczywaj w pokoju, dziękuję za wiedzę, którą nam przekazywałaś na tym forum i nie tylko. Bardzo mi pzykro, że nie ma Cię juz z nami. [*] Odpowiedz Link
felutka Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 16:19 Ogromnie mi przykro, łza się w oku zakręciła i... nie wiem, co powiedzieć " "...Można odejść na zawsze i być bardzo blisko..." ks.Jan Twardowski Odpowiedz Link
zeta23 Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 17:02 Dziękuje Neptus, że bylas z nami. Bardzo smutno. Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 17:14 Bardzo duza strata dla nas wszystkich, Justyna zawsze inspirowala w kazdej dyskusji. Mam nadzieje, ze jej ogromna praca nad encyklopedycacja hasel astrologicznych w Astrowiki nie pojdzie na marne. Odpowiedz Link
darlut1 Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 21:16 Żegnaj Smoczyco :, A taki ładny wpis Ci uczyniłem w 'Nasza Klasa' i nie wiem czy zdążyłaś przeczytać Odpowiedz Link
kadet744 Re: Pożegnanie Neptus 05.09.09, 22:55 Brak słów. Lączę się z Wami w żalu pożegnania. Odpowiedz Link
anty-ares Re: Pożegnanie Neptus 06.09.09, 23:27 Jeszcze 26 sierpnia p. Justyna niespodziewanie zadzwoniła do mnie wieczorem, z powodu choroby jednak niełatwo mogła mówić. Była to nasza pierwsza - i jak się okazało - także ostatnia rozmowa przez telefon, bo zawsze pisywaliśmy do siebie tylko maile. Rozmowa była długa i wiele jeszcze mieliśmy do omówienia ale z uwagi na trudność mówienia p. Justyny, odłożyliśmy to na później. Teraz dopiero widzę, że było to pożegnanie... Szczerze uważam, że odejście pani Justyny to olbrzymia strata dla polskiej astrologii i dla mnie osobiście, gdyż łączyły nas wspólne pomysły i wysiłki, m. in. planowaliśmy połączenie Astroalgorytmów i Astrowiki (Astrowiki nie rozwinęłaby się zresztą tak bardzo, gdyby nie pani Justyna). Będzie mi jej brakowało..., m.in. także jej poczucia humoru i bezkompromisowego sprowadzania dyskusji astrologicznych z manowców. Odpowiedz Link
all2 Re: Pożegnanie Neptus 07.09.09, 03:09 Wciąż nie wierzę. Walczyła przez cały czas, nie odpuszczała, wydawało się, że pokona każdego demona. Odeszła uranowo. Ale na tym forum będzie zawsze. Odpowiedz Link
amber.waves Re: Pożegnanie Neptus 29.09.09, 20:26 Jestem wdzięczna że miałam okazję się zetknąć z Neptus, chociaż wirtualnie. Uważam, że świat jest piękny bo tacy ludzie się rodzą i zamieszkują go. Dziękuję za Twoją osobowość. Odpowiedz Link
jorge69 Re: Pożegnanie Neptus 07.09.09, 08:13 Nie mogę uwierzyć. To bardzo smutna wiadomość[*] Odpowiedz Link
kindov Odeszła prawdziwa osobowość 07.09.09, 17:41 Odeszła prawdziwa osobowość. Znałem p. Justynę "tylko" internetowo, z Jej wpisów na tym forum i Jej stron, ale to wystarczyło mi, by dostrzec w Niej nie tylko znakomitego astrologa, ale także wyrazistą, mądrą i życzliwą innym osobę. Dziękuję za dzielenie się swoją wiedzą i doświadczeniem astrologicznym. Spoczywaj w spokoju [*] Odpowiedz Link
kindov Re: Odeszła prawdziwa osobowość 07.09.09, 17:55 Poprosiłem wyrocznię sabiańską o przesłanie związane z odejściem p. Justyny. Odpowiedź brzmi: RYBY 7 DUŻY KRZYŻ, OŚWIETLONY SNOPEM ŚWIATŁA, SPOCZYWA NA SKAŁACH OTOCZONYCH MORZEM I MGŁĄ Dostrzeżenie pozytywów lub przesłań duchowych, pojawiających się w ponurych chwilach, może wskazać nowe wymiary świadomości zdolnej wykroczyć poza najtrudniejsze chwile. Wkrótce możesz otrzymać jakiś znak, który wskaże ci, że znajdujesz się na właściwej drodze prowadzącej ku odnowie życia i miłości. Odpowiedz Link
anahella Re: Odeszła prawdziwa osobowość 08.09.09, 00:33 Bardzo piękny symbol na pożegnanie. Odpowiedz Link
margoux Re: Pożegnanie Neptus 09.09.09, 09:14 To prawda... Dopiero dzisiaj o tym przeczytałam. Będzie Jej tu brakowało [*] Wyrazy współczucia dla Rodziny. Odpowiedz Link
zlota.ra Re: Pożegnanie Neptus 09.09.09, 16:27 Jestem wstrząśnięta. Tyle by się chciało jeszcze powiedzieć, ale brak właściwych słów. Odpowiedz Link
foudre Re: Pożegnanie Neptus 14.09.09, 21:23 Wróciłam po urlopie i właśnie miałam wpisać w wyszukiwarce tego forum "neptus", bo coś jakby ucichło... Pani Justyna była moją nauczycielką. Miała wspaniałą cechę - umiała zachwycić się horoskopem drugiego człowieka... Była dobrym duchem tego forum. Żegnamy Pani Justyno. To wielka strata. Odpowiedz Link
janou Re: Pożegnanie Neptus 20.09.09, 22:02 Dopiero teraz zauwazylam podszpilony watek,smutna wiadomosc Paix à ton âme. Odpowiedz Link
kita32 Re: Pożegnanie Neptus 22.09.09, 07:39 Nie mogę w to uwierzyć... Tyle w niej było życia i energii. Brakuje mi słów, żeby wyrazić swój smutek... Odpowiedz Link
janina62 Re: Pożegnanie Neptus 22.09.09, 12:17 Wieczny odpoczynek racz Jej dać Panie, a światłość wiekuista niechaj Jej świeci... Odpowiedz Link
manyquid Re: Pożegnanie Neptus, ona juz wie :) 23.09.09, 14:56 Co za ironia. Kobieta która wielokrotnie mnie irytowała (mnie pod róznymi nickami) ale wielokrotnie zapładniała i dawała do myślenia. Teraz patrzy i czyta i smieje sie bo jest tam gdzie wie i widzi dużo więcej. Zwłaszcza w dziedzinie która sie (tutaj) zajmowała. Jestem pewien że tam gdzie jest panuje stan euforii i oczyszczenia, bądźmy wszyscy tej myśli, źle jej sie nie dzieje. Ta śierć daje do myślenia i napełnia mnie pełnym zrozumienia dystansem i optymizmem ) Prawda Neptus? To ja nazwyałem starą kociarą i towarzystwem wzajemnej adoracji starych panien. No to teraz widzisz i czujesz co ja czuję. PEace Odpowiedz Link
astrofru Re: Pożegnanie Neptus, ona juz wie :) 03.10.09, 14:13 Nie było mnie tu bardzo długo. Przegapiłam. Smutno bardzo. [*] Odpowiedz Link
synvia Re: Pożegnanie Neptus 06.10.09, 20:54 Parę razy czytałam Neptus, przykre zawsze są takie chwile. Odpowiedz Link
lisenne Re: Pożegnanie Neptus 06.10.09, 22:06 A jeszcze niedawno pocieszała innych w obliczu strachu przed nieuleczalną chorobą: forum.gazeta.pl/forum/w,11132,96024991,,Guz_piersi_PROSBA.html?v=2&wv.x=1 Słowem nawet nie pisnęła, w jakim sama jest stanie, że walczy, że się boi... [*] Odpowiedz Link
sarna34 Re: Pożegnanie Neptus 06.10.09, 22:40 Ogromnie mi żal, że Neptus odeszła... Mam nadzieję, że teraz gwiazdy świecą jej jeszcze jaśniej. Odpowiedz Link
meg_01 Re: Pożegnanie Neptus 08.10.09, 11:43 Czytalam wiekszosc jej wpisow. Byly madre i wazne. Jest mi bardzo przykro i smutno. Odpowiedz Link
szuwary4 Re: Pożegnanie Neptus 11.10.09, 11:29 Pani Justyna jest juz na pewno tam, gdzie odbiera zasłużoną nagrodę, za swą życzliwość i pracowitość. Na blogu Astromarii przeczytałam jednak informację, ze pozostawiła 18 letnia kotkę, którą niestety, nie moze zaopiekować sie Córka Pani Justyny. Czy ktoś z Państwa wie, co dzieje się ze zwierzątkiem? Odpowiedz Link
anahella Re: Pożegnanie Neptus 12.10.09, 17:54 Asia napisała, że kotka ma już dom, więc wszystko się szczęśliwie skończyło. Odpowiedz Link