jeruba 17.09.03, 17:08 Heja volvomaniak ależ umiesz pokrzepić człowieka Czy aby to nie żart? pzdry, j.j. ------------------------------------------------------- moja skóra coś mięknie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smootek Re: Do volvomaniak 17.09.03, 18:28 Volvomaniak istnieje - jest jak najbardziej autentyczną i sympatyczną osobą. Choć przejściowo nie porusza się Volvo. Odpowiedz Link
pieskuba Re: Do volvomaniaka i innych 17.09.03, 22:31 Witaj Volvomaniaku, Bardzo miło, że się odezwałeś, ale proszę mi tu Forumowiczów nie straszyć :o))) Jutro idę do Pana Roberta zawalczyć o ogrzanie pomieszczenia pod spodem, albowiem pragnę nabyć ciepłomierz, co więcej, marzę o nim od zeszłego roku, kiedy to się dowiedziałam, że coś takiego jest w planie. Tak czy siak, najlepiej jest płacić za siebie a nie zastanawiać się co by było gdyby... A tak na marginesie, to bardzo się cieszę, że czasem tu zajrzy ktoś z innego osiedla. Nas, Ziemian bardzo mało jest, a i nasza planeta Mazowiecka raczej niewielka. pieskuba Odpowiedz Link
volvomaniak Re: Do volvomaniaka i innych 17.09.03, 22:41 Ja nikogo nie strasze tylko tak sie dziele przemysleniami. Byc moze sa one glupawe, gdyz sie na tym nie znam, a dobre checi nie zawsze wystarcza. W kazdym razie pode mna jest piec gazowy, dzis grzeje do polowy, a cieplomierz jest elektroniczny, ma z pol tuzina guziczkow i zapodaje na wyswietlaczu przerozne parametry, lacznie z temperatura w kazdym pomieszczeniu. Do konca go nie rozgryzlem, gdyz DD wraz z kluczami nie dostarczyl manuala Tak wiec cieplomierz to fajna sprawa i mozna sie nim bawic godzinami, ale ciepla domowego ogniska tez bym nie lekcewazyl. Ale skoro ci sie marzy, to nie ma rady, tylko wybierz jakis gustowny model, moze w stylu art deco. A po za tym istnieje naprawde, o tu jest cos o mnie: forum.derby.waw.pl/forum/profile.php?f=9&id=19 A czeskim zajmuje sie hobbistycznie. To moj konik. Wszystko to najprawdziwsza prawda. W kazdym razie nie raz i nie dwa mozna sie bardzo pomylic. Ale o tym w nastepnym odcinku... Krzysio Odpowiedz Link
pieskuba A jak jest po czesku.... 17.09.03, 22:48 CIEPŁOMIERZ? :o))) Żartuję, nie musisz wiedzieć... Misię czeski bardzo podoba, ale już tak najbardziej to w przekładzie na polski, konkretnie to Bohumila Hrabala bardzo lubię... I jeszcze nieprzekładalną na inne języki czeskość samą w sobie też lubię. pieskuba Odpowiedz Link
smootek Na Pradze marzę o Pradze 17.09.03, 23:08 A mnie musi wystarczyć, że na Pradze mieszkałem i pewnie będę mieszkał... a do Pragi chętnie bym się wybrał. A Pieskuba już tam był - tylko, że to było jeszcze za czasów RWPG, czyli jakiś czas temu. Odpowiedz Link
smootek Re: Do volvomaniaka i innych 17.09.03, 23:16 Nie dość, że macie ciepłomierze, co pokazują jak jest ciepło w każdym pomieszczeniu, to jeszcze macie fajną stronę Derbową, nie mówiąc już o stronie małego Jasia. Może i u nas coś poza planami o własnej WWW się wydarzy? Dzisiaj mieliśmy gosci i znowu sobie smętnie na miejsce, gdzie przycisk dzwonka być powinien spojrzałem. A może na tcyh Derbach to i DZWONKI do drzwi rozdawali w standardzie, co? Odpowiedz Link
jeruba Re: Do volvomaniaka i innych 18.09.03, 06:41 łoj miało być wesoło a wyszło momentami, smutno to ja może kawe na ławe wyłoże i będzie zrozumiale widzę, że volvomaniak to amator nie tylko pieśni z nad wełtawy ale znam się no na tym jak to się mówi artyzmie i sztuce. ciepłomierze w astylu art deco hm bomba a tak naprawde zmierzając do końca to mi się spodobała opinia na temat naszej fortecy nie dość że taka hm monumentalna to jeszcze ładna ot tak zwyczajnie może sie podobać a jak już tak kadzę, to choć z nas małe plemię to dowcipne i wesołe tak sobie myślę, mimo róznych potyczek, walk, mniejszych i większych wojen o nasze siedlisko to może się w końcu udamy na to piwo? pzdry, j.j. ------------------------------------------------------- moja skóra coś mięknie Odpowiedz Link
smootek Re: Do volvomaniaka i innych 18.09.03, 07:45 Popieram. Koniecznie w GT, bo tam mają Pilsnera - co prawda nie z kraju Dzielnego Wojaka Szwejka - tylko z Poznania chyba Tylko kiedy? Odpowiedz Link
tori_tori Re: Do volvomaniaka i innych 18.09.03, 16:36 A ja jestem ciekawa, czy Jasio, jako, że już jest całkiem duży, dostał tego obiecanego Stara z napędem na dwie osie? Pozdrawiam sąsiadów zza miedzy, ToriTori Odpowiedz Link
smootek Re: Do volvomaniaka i innych 18.09.03, 17:53 Z tego co nam wiadomo, Jasio na razie dzielnie dosięga do klaksonu całkiem osobowego samochodu swego Taty. I najchętniej zamieniłby się z nim na foteliki. Odpowiedz Link