Dodaj do ulubionych

planujesz wesele - zastanów się

30.05.10, 09:55
Wstępuje w necie legnickim firma dekoratorska, która ma na swojej stronie fotografie ukradzione innym firmom
Nie dajcie się omamić .Słowa , podpisana umowa , to jedno, a to co się dostaje to drugie..Nikomu nie chce się po sądach biegać...
Nie mniej , dobrze jest porównać fotki z kwiaciarń , a to co daje dekoratorka.Przedziwnie pokrywają się ..Warto się zastanowić...
Obserwuj wątek
    • mamanatanielka Re: planujesz wesele - zastanów się 30.05.10, 20:41
      W jednym wątku napisałaś, że jesteś z "branży kwiatowej".
      Czy ten post ma się jakoś do tego co robisz?
      • zosl Re: planujesz wesele - zastanów się 30.05.10, 21:14
        Owszem, stąd ów post.
        Proceder pakowania na swoją stronę cudzych prac, to wiadomo , czym jest .
        Potencjalni klienci i tak nie wiedzą , skąd są wzięte fotki , więc tą drogą
        ostrzegam, że mogą się spotkać już post factum,z czymś całkiem innym, niż
        widzieli na zdjęciach.
        • mamanatanielka Re: planujesz wesele - zastanów się 31.05.10, 16:40
          Jeżeli ktoś Ci ukradł prace (zdjęcia)- to do sądu.
          Akurat nie wiem o jakie studio Ci chodzi, ale jak masz niepodważalne dowody - to
          w czym problem?
          • zosl Re: planujesz wesele - zastanów się 31.05.10, 17:24
            hehe.. sąd uzna, że to znikoma szkodliwość..Znajomy , już sobie zrobił
            finansową krzywdę, bo zainwestował w adwokata.(( Stracił czas, emocje ,a teraz
            powinien założyć kolejną sprawę..
            Dlatego wolę uprzedzić potenjcjalnych klientów, żeby pooglądali sobie strony
            dekoratorsko-kwiaciarniane i porównali.Dojdą sami, kogo omijać..
            • mamanatanielka Re: planujesz wesele - zastanów się 31.05.10, 18:15
              Dlaczego sąd ma uznać to za znikomą szkodliwość???
              Znajomy zakłada sprawę, udowadnia, że firma posługuje się jego pracami -
              zdjęciami, odbiera mu klientów - naraża go na stratę. Żąda odszkodowania. Tym
              bardziej, że wie o ludziach, którzy nie są zadowoleni z usług tej firmy i w
              razie czego mogą zaświadczyć. Tym ludziom też jest później łatwiej wygrać sprawy
              z tą firmą, gdyż wprowadzono ich w błąd. Tu nie ma się nad czym zastanawiać,
              tylko iść do sądu.
              Nie wiem u jakiego adwokata był Twój znajomy...
    • green-chrupka Re: planujesz wesele - zastanów się 01.06.10, 11:43
      po co ostrzegasz, skoro nie mówisz o którą firmę chidzi? robisz
      zbędne zamieszanie, tyle.
    • mamanatanielka Re: planujesz wesele - zastanów się 01.06.10, 13:44
      Ja też mam takie przykre odczucie, że niestety umyślnie (bądź nie - nie wiem)
      szkalujesz wszystkie firmy dekoratorskie w Legnicy. Właśnie przez to, że nie
      mówisz o którą Ci chodzi.
      W kilku swoich postach krytykowałaś autoreklamę - teraz można by pomyśleć, że
      robisz dokładnie to samo.
    • jobi Re: planujesz wesele - zastanów się 01.06.10, 16:43
      To znaczy, że mam teraz omijać wszystkie firmy z Legnicy? I pewnie trafię do
      Złtoryi, albo Jawor, gdzie ty masz swoją firmę.
      Jeśli tak Cię to wkurza, to podaj nazwę firmy, jak ją klienci zaczną omijać
      wielkim łukiem, to może coś się zmieni.
      • zosl Re: planujesz wesele - zastanów się 01.06.10, 16:44
        a proszę.
        PHU Karat
        • nastyyy Re: planujesz wesele - zastanów się 02.06.10, 11:51
          Znikoma szkodliwość.. My tu mówimy o prawie cywilnym, o walce o odszkodowanie, o
          ochronę twojej pracy. Warto pomyśleć ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka