26.03.04, 18:45
Dzisiejsze zablokowanie pocztowej przypomniało nam mieszkańcom jak nasze
miasto jest mało komunikacyjne. Jedna ulica zamknięta blisko centrum i już
korki. Nie wspomnę, że przez przeszło jedną godzinę nie było policji, która
kierowałaby ruchem na drodze. Widząc to, co się zaczyna dziać złapałem za
telefon i wykręciłem numer na policję mówiąc jak sprawa się przedstawia i
dowiedziałem się, że policja nie ma w Legnicy 20 policjantów by zrobić
porządek na drodze. A wystarczy tylko dwóch. A tak na marginesie to nie
wiecie, dlaczego zamknięto ulicę pocztową?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • servus_lca Re: drogi 26.03.04, 19:10
      Pocztową zamknieto ponieważ jakis ....pi... przewoził koparke i zaczachaczył nią o kładke dla pieszych która przebiega nad ulicą i mocno ja uszkodził. Nie wiadomo jeszcze czy trzeba bedzie ja rozmontowac czy remont wystarczy. Jednak jedno i drugie niesie ze soba ogromne koszty. POcztowa będzie zamknieta jeszcze kilka dni (chyba). A co do tego braku policji to ja widziałem o godz 13.45, trzech policjantów kierujących ruchem na skrzyżowaniach w okolicach tego wypadku.
      • swek1 Re: drogi 26.03.04, 19:25
        Ja już myślałem, że złomiarze w nocy rozkręcili jakieś przęsło. Co jeszcze do
        drogi to ostatnio drogowcy przypomnieli jak w naszym kraju łata się dziury tak,
        by szklarze i lakiernicy samochodowi mięli pełne ręce roboty. Ciekawe czy ta
        metoda jest opatentowana? Jak wejdziemy do unii to tam też możemy posypywać
        kamyczkami.
        Pozdrawiam.
    • waldek-z Re: drogi 26.03.04, 21:47
      Coś mi sie wydaje, że chyba bedzie konieczne jednak rozmontowanie mostu
      ponieważ został bardzo mocno przesunięt, byłem tam dziś i nawet zrobiliśmy z
      kumplem kilka zdjęć... nawet podłożyli podpory jakieś i rusztowania pod niego..
      no i tablice, że grozi zawaleniem.. a co do korków to rzeczywiście masakra -
      cały ruch skierowany ul. Dworcową a więc w szczycie bardzo ciężko tamtędy
      przejechać...
      • goska35 Re: drogi 26.03.04, 21:57
        A ja się mocno zastanawiałam co się dzieje...;)
        Ale za to chyba widziałam sprawcę całego zamieszania, bo dokładnie naprzeciwko
        moich okien (w pracy) Policja zatrzymała takie coś długoskładowe, na kńcu tego
        była jakby koparka... oglądali, opukiwali... a ja się zastanawiałam co oni tak
        gorliwie ją oglądają :))
        • servus_lca Re: drogi 26.03.04, 22:01
          teraz koparkę na sprzedaż wystawić i bedzie chociaż trochę pieniądzy na remont, bo nie sądzę że ten kierowca zapłaci, nie miał nawet pozwolenia na przewóz takich rzeczy i uciekał z miejsca wypadku.
          • goska35 Re: drogi 26.03.04, 22:14
            To by się nawet zgadzało... dopadli go naprzeciw Mc`Donalda dopiero :))
            • swek1 Re: drogi 26.03.04, 22:53
              Jak nie miał papierów to z OC kasa chyba nie popłynie i gościu będzie miał
              ciepło. Swoją drogą to ten most przeszedł kapitalny remont rok temu, pamiętacie?
              Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka