ania0079 25.10.11, 21:50 Czy w Legnicy przydałby się sklep z edukacyjnymi zabawkami dla dzieci. Nie chodzi mi o świecące i piszczące plastiki, raczej zabawki tradycyjne trochę na starą modłę, z materiałów naturalnych i bez rodowodu made in china? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grouse1 Re: Sonda do rodziców 26.10.11, 10:12 Jasne, że by się przydał. Ja osobiście dość mam już chińskiej tandety, która po kilku dniach użytkowania nadaje się na śmieci. Z drugiej strony zabawki np. drewniane są bardzo drogie i nie każdego będzie stać na ich zakup. Jak zamierzasz otworzyć taki sklep to najpierw zrób sondę w jakich cenach mogłabyś sprzedawać takie zabawki, żeby mieć na nie zbyt. A jeśli o sklepach z zabawkami mowa to w Legnicy nie ma chyba sklepu konkurencyjnego do Smyka, w którym można dostać duża ilość różnych zabawek (nie biorę tu pod uwagę marketów), a różnice cenowe między Smykiem a choćby marketami czy allegro to średnio 30 zł. Więc może otwórz taki normalny ogromny sklep z zabawkami w normalnych cenach, tzn nie zawyżonych tak jak w Smyku. Odpowiedz Link Zgłoś
zikiyazi Re: Sonda do rodziców 26.10.11, 12:29 A ja uwazam, ze dobry towar zawsze sie sprzeda, nawet jak bedzie drozszy. Chinszczyzne kupujemy i za chwile wyrzucamy. Zabawki np. drewniane uzytkuja pokolenia. Chetnie przed gwiazdka wpadlabym do takiego sklepu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ania0079 Re: Sonda do rodziców 26.10.11, 15:12 zamierzam uruchomic punkt od 1 grudnia w galerii z zabawkami niszowymi (jak będzie zainteresowanie otworzę sklep) ciekawymi puzzlami, bądz grami edukacyjnymi niedostępnymi w naszym mieście. Innymi przytulankami jak i drewnanymi zabawkami. Przedział cenowy od 15 do 70zł. wszystkie zabawki produkowane w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: Sonda do rodziców 26.10.11, 17:29 pewnie ze tak cudownie byłoby pojsc do sklepu z zabawkami gdzie nie ma hany montany i heloł kitolców na kazdym kroku :):) Odpowiedz Link Zgłoś
grouse1 Re: Sonda do rodziców 26.10.11, 18:47 Otwieraj sklep, przed Mikołajem jak znalazł. Z chęcią kupię gry edukacyjne i inne zabawki przy których dziecko musi się wysilić. Poza tym ile można patrzeć na Gormitty, Bakugany i inne. Tego mają pod dostatkiem a "inteligentne" zabawki to kupuję w IKEA. Uważam, że masz bardzo dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ania0079 Re: Sonda do rodziców 26.10.11, 21:34 Wciąż się zastanawiam czy legniczan zainteresują puzzle drewniane, niespotykane książki w księgarni, nietuzinkowe lalki, pacynki, memory czy inne gry z nietuzinkowymi obrazkami, albo gra w statki czy kółko i krzyżyk. Ja jako rodzic mam dośc plastikowych grających zabawek, jak chciałam kupic coś innego zostawały zakupy przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
pelnia1980 Re: Sonda do rodziców 27.10.11, 22:54 oczywiscie za zainteresuja! pojda jak nic puzzle drewniane 15 el 24 el i mniejsze ale nie ze sklejek lecz z grubszego drewna... dodatkowo polecam marakasy kastaniety klawesy ksylafony (wszystko drewniane) moje dz. wiekszosc maja drewnianych zabawek + fishera plastikowe bo najtrwalsze wg mnie... podstawa jest tez dobra reklama! a klienci przyjda i beda kupowac :) powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
zikiyazi Re: Sonda do rodziców 28.10.11, 12:08 ZYcze powodzenia i czekam na informacje, kiedy i gdzie bedzie mozna zobaczyc i kupic zabawki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Sonda do rodziców 03.11.11, 20:50 ja też uważam, że to fajny pomysł, natomiast w Galerii są zawrotne ceny czynszu, mam nadzieję ze cenowo się uda być konkurencyjnym przy stałych kosztach :) podstawa to reklama :) trzymam kciuki i czekam na info :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania0079 Re: Sonda do rodziców 10.11.11, 20:42 Dziękuję, ruszamy dopiero na wiosnę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś