04.06.04, 22:30
Przyszlam tu z forum kuchnia,z watku o truskawkach.
Bardzo je lubie,ale cos drogie sa jeszcze.U nas,na Piekarach A byly dzis po
9zl.Widzieliscie gdzies taniej? Jutro pojade do Spalonej.Ciekawe po ile tam?
Wiecie,gdzie oprocz Spalonej mozna jeszcze kupic hurtem truskawki?
Obserwuj wątek
    • card1 Re: truskawki 04.06.04, 23:42
      zdrowe te truskawki ze spalonej ?...tak przy drodze....po za tym pamietaj
      wideoradar tam stoi ;)
      • servus_lca Re: truskawki 05.06.04, 15:09
        Koło mnie w warzywniaku truskawki były po 7 zł. A w oszołomie są po 6 zł.
        • dethy Re: truskawki 05.06.04, 16:44
          servus_lca napisał:

w oszołomie są po 6 zł.
          >
          w oszolomie sa oszolomione ;)
          Podobno u Kamoli(w kampolu,na piekarach) byly dzis po 5 zl.Ja sobie jutro kupie
          na gieldzie.
          • goska35 Re: truskawki 08.06.04, 17:10
            Po wcześniejszym wywiadzie (skąd??? z Tyńca...) kupiłam truskawki w Realu, po
            4,49 zł - przepyszne, czerwoniutkie, soczyste i ogromne !!!
            Właśnie jem...:)
            • goska35 Re: truskawki 11.06.04, 19:18
              Słuchajcie, słuchajcie !!! Właśnie mnie teściowa obdarzyła zapasem - już robi
              się sernik na zimno (oczywiście z truskawkami), jutro pierogi (oczywiście z
              truskawkami), a jeszcze zostanie na truskawki w śmietanie.... Mniam.
              Jednym słowem u mnie sezon truskawkowy w pełni - aż do obrzydzenia :)
    • joannar Re: truskawki 11.06.04, 19:30
      Jak ja Wam zazdroszcze! Jestem teraz w Ameryce Poludniowej i mam tu owocow pod
      dostatkiem, mimo to zamienilabym je wszystkie na polskie truskawki. Jedzcie do
      woli i za mnie tez. Smacznego! :)
      • ab84 Re: truskawki 11.06.04, 21:05
        drugie w tym roku truskawki:) mniam :) tylko drogie... po 5 zl... czekam az
        wreszcie bede miala swoje na dzialce :D
        truskawki maczane w piwie, szampanie tez dobre :D
        • dethy Re: truskawki 11.06.04, 23:07
          W piwie?? Z szampanem owszem,chociaz z prawdziwym jeszcze nie probowalam,bo jak
          go mialam to truskawek nie bylo,bo byla zima :(

U nas ,na piekarach A ,dzis truskawki byly po 5,5zl,ale pojechalam do Sapalonej
          i tam kupilam po 4zl,a przy okazji kupilam tez boczniaka.Nie powiem Wam
          gdzie :P ( a poszukajcie sobie sami),ale w Spalonej wczoraj trafilismy na extra
          truskawy.Duze ,czerwone i slodkie !!Mhmmm,jakie dobre.Dzis tez tam
          pojechalam,ale ze wzgledu na deszcz jeszcze nie mieli pozbieranych,wiec kupilam
          troche dalej,Nie byly zle ,ale nie takie jak te wczorajsze.
          Tak w ogole na pytanie czy oferowane przez nich truskawki sa
          slodkie,odpowiadaja dumnie ,ze TAAAK ! A guzik prawda ! Teraz probuje i sama
          oceniam.
          • ab84 Re: truskawki 12.06.04, 12:34
            >przy okazji kupilam tez boczniaka.Nie powiem Wam
            > gdzie :P ( a poszukajcie sobie sami),

mi mozesz powiedziec bo i tak mam tak daaaaleko, ze nie przyjade kupowac tam
            gdzie Ty ;)
      • dethy Re: truskawki 11.06.04, 23:01
        joannar napisała:

> Jak ja Wam zazdroszcze! Jestem teraz w Ameryce Poludniowej i mam tu owocow
        pod
        > dostatkiem, mimo to zamienilabym je wszystkie na polskie truskawki. Jedzcie
        do
        > woli i za mnie tez. Smacznego! :)

A ja zazdroszcze Tobie .Wolalabym zajadac sie liczi,zielonym winogronem niz
        tymi alergennymi naszymi truskawkami.Wczoraj zjadlam z kg ,a dzis juz mam ich
        dosc.Bleee :((
        Ale te wczorajsze byly dobre :)
        • waldek-z Re: truskawki 12.06.04, 00:24
          Alergenne ? eee wcale nie są alergenne a wręcz przeciwnie tu piszą....: ;)
          kobieta.interia.pl/seks/know_how/news?inf=510067&nr=2
    • aleksandra724 truskawki 02.07.13, 13:48
      Uwielbiam truskawki i jestem niepocieszona, ze sezon na nie juz sie konczy. Ostatnio przeczytalam niezly artykul o ich wlasciwosciach dla urody. Jakby ktos byl zainteresowany, dziele sie linkiem: www.beautybook.pl/pl/nowosci/Truskawki-nie-tylko-na-deser-pl. Znalazlam tez fajny przepis na jogurt z musli z truskawkami, ktory robie sobie codziennie w sezonie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka