if_ona 10.11.04, 18:46 własnie podjadam rogale z nadzieniem jabłkowo-orzechowym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marccel1 Re: marcińskie rogale 14.11.04, 18:51 takie rogale [podrabiane :)] sprzedają obok weterynarza tego koło tesco [tego co jest tam od zawsze :)], mają nawet taką nazwe "marciny" czy jakiś tak, bo te w poznaniu to nie w listopoadzie tylko na marcina imieniny listopadowe. pisze podrabiane bo oceniłem je tylko "wizualnie" i nie wiem czy są zrobione tak jak te w poznaniu. napewno są dużo mniejsze od tych w poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: marcińskie rogale 14.11.04, 20:13 marccel1 napisał: > bo te > w poznaniu to nie w listopoadzie tylko na marcina imieniny listopadowe. No to własnie w listopadzie ;))) Dokładniej 11 listopada.. Podróbki nie spróbuje, bo sie jeszcze zniechęcę ;) Może kiedys trafie do Poznania i skorzystam z podpowiedzi poznanskich forumowiczów w kwestii najlepszej cukierni :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.saracen Re: marcińskie rogale 18.11.04, 19:52 Są strasznie tuczące. W Poznaniu rozgrywa się co roku batalia, który cukiernik jakie ciacho zaproponuje. Czasem wychodzą zakalce, a czasem mistrzostwa świata (czy jak to mówiła moja polonistka z liceum - mistrzowstwa ;)). Odpowiedz Link Zgłoś