Dodaj do ulubionych

teatr legnicki

27.06.06, 13:07
ciekawa inicjatywa legnickiego teatru

wiadomosci.onet.pl/1345842,18,1,0,120,686,item.html
Teatr uruchamia własną internetową gazetę
Własną gazetę internetową oraz, na wzór agencji, serwis z newsami, dotyczącymi lokalnych spraw, uruchamia Teatr im. Modrzejewskiej w Legnicy - poinformował w poniedziałek na konferencji prasowej dyrektor tej sceny, Jacek Głomb.
"W dobie obserwowanego kryzysu lokalnych mediów, gdy coraz trudniej przebić się z informacjami dotyczącymi kultury, postanowiliśmy robić własną gazetę i serwis informacyjny" - powiedział odpowiedzialny za ich redagowanie pracownik teatru, Grzegorz Żurawiński.

W pierwszym numerze "@ktu", legnickiej gazety kulturalnej, dostępnej na stronie www.teatr.legnica.pl, można przeczytać o ostatnich wydarzeniach w teatrze oraz mieście, a także o najbliższych planach legnickiej sceny. W tym tygodniu ma ruszyć internetowy serwis teatru. "Chcemy w nim pisać nie tylko o tym, co się dzieje w teatrze, ale o sprawach miasta, szczególnie tych, mających wymiar kulturalny" - powiedział Żurawiński.

"Rzecznik legnickiego teatru Mariola Borowiec wyjaśniła, że zamieszczana w internecie gazeta będzie ukazywała się cyklicznie. Najpierw jako miesięcznik, a następnie od nowego sezonu artystycznego będzie miała postać dwutygodnika.
Obserwuj wątek
    • czarnyjanek Re: teatr legnicki 27.06.06, 13:08
      szkoda tylko,że strona sie nie otwiera :-(
      • ggigus podaj, prosze, adres strony 27.06.06, 19:08
        moze mam wiecej szczescia?
        • czarnyjanek Re: podaj, prosze, adres strony 28.06.06, 08:40
          www.teatr.legnica.pl/
          nadal sie nie otwiera
          ehhhhh a miało być tak miło
          • ggigus u mnie sie otwiera i mam rade 29.06.06, 01:12
            sciagnij sobie accrobat reader(za darmo z sieci), to gazeta w tym programie i
            kiedys mialam podobny problem, strona mi sie bez ostrzyzki nie otwierala
            pozdrawiam
          • servus_lca Re: podaj, prosze, adres strony 29.06.06, 09:02
            Zainstaluj najnowszego flashplayera: www.adobe.com/products/flashplayer/

Link do gazety:
            www.teatr.legnica.pl/akt/akt1.pdf
      • czarnyjanek Re: teatr legnicki 30.06.06, 11:45
        no i przeczytałem. uf!! takiej wazeliny i kadzenia sobie samym dawno nie czyatałem.
        przydałoby sie odrobiana samokrytyki albo chociaz odrobina obiektywizmu,a tak mamy laurki pisane dla samych siebie.
        propaganda sukcesu jak za głebokiego peerelu.
        ale moze bedzie lepiej i wydawcy gazety akt spojrza obiektywnie na swoje dokonania
        • ggigus a czego sie spodziewales, czarnyjanku, 04.07.06, 18:11
          jak nie chwalenia samgo siebie ponad miare:)))?
          • czarnyjanek Re: a czego sie spodziewales, czarnyjanku, 05.07.06, 09:30
            obiektywizmu :-) .tak wiem naiwny jestem :)
            jestem ciekawy jak bedzie wygladał drui akt .cos mi sie zdaje ,ze nie znajda tematow na drugi akt lub ukaze sie on przed bozym narodzeniem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka