Dodaj do ulubionych

Lipiński-poseł

27.09.06, 00:45
iii, ja wiem, że nie ma się czym chwalić, ale w końcu facet jest z naszego
okręgu wybrany, o ile mi wiadomo na tym samym osiedlu mieszkamy (z radości nie
czuję jak rymuję)
terazmy.onet.pl/1361937,archiwum.html
no kto powiedział, że z Legnicy nie można się wybić?
Obserwuj wątek
    • olus_stad Re: Lipiński-poseł 27.09.06, 02:13
      Po dzisiejszym 'Teraz My' po prostu rece mi opadly. Niby wiedzialem, ze takie praktyki sa, niby nic nowego, ze sie kupczy stanowiskami, male dzieci w piaskownicy o tym wiedza. Ale nadal do mnie to nie dociera! Zlapali kogos za reke...i co?

Lipinski nazywany jest trzecim Kaczynskim, zastanawiam sie jak zareaguje Wielki Prezes. Czy rzuci czarna owce wilkom na pozarcie czy bedzie bronil swojego 'brata'?

W ogole jak mozna z takiego czegos wybrnac? Zobacze pewnie jutro. Spektakl klamstwa i odwracania kota ogonem.

Boje sie IV RP, tak samo jak boje sie odnowy politycznej w wykonaniu PiS i prawie wszystkiego co reklamuje swoim szydlem prawa i sprawiedliwosci. Boje sie tych populistycznych pomyslow, ktore doprowadzic moga tylko do tego, ze wyprzedzi nas Bulgaria i Rumunia, i naprawde bedziemy zasciankiem Europy.

Dlaczego jadac zagranice musze sie wsytdzic?

Prezydenta, ktory ma sraczke przed wazniejszym spotkaniem i wykloca sie z jakims niemieckim szmatlawcem o rysunek kartofla. Prezydenta, ktory nawet po polsku mowi zle, nie wspominajac o egzotyczniejszych jezykach, np obcych.

Wicepremiera-Populiste, ktory potrafi obiecac jeszcze wiecej niz poprzedni premier i obecny razem wzieci.

Wicepremiera-Ksenofoba-Nacjonaliste, ktory INNYCH INNOSCI boi sie jak diabel swieconej wody, ktory chcialby wszystkim zagladac pod pierzyne w imie budowy panstwa fundamentalistycznie katolickiego radiomaryjno skretnego.

O Prezesie-Premierze nie wspomne, bo jak sobie pomysle o wielki-MALYM-czlowieczku to sam nad soba nie panuje.

Ludzie z innych krajow, ktorzy troche sprawami europejskimi sie interesuja, albo sie z nas smieja, albo niedowierzaja! Coz moglem powiedziec w takich sytuacjach, ze mamy demokracje, ze ludzie tak wybrali.

A ze wedlug mnie glupio i glupich wybrali...coz...przyjdzie im za to zaplacic. Mnie stac na 4 lata rzadow glupich i nastepne 4 lata rzadow glupszych. To ich nie bedzie stac! Tych, ktorzy polakomili sie na hasla. Mozna oszukiwac czesc ludzi caly czas, albo wszystkich ludzi przez pewnie czas, ale nie da sie oszukiwac wszystkich przez caly czas! W tym moja nadzieja, ze nasza mloda demokracja zmadrzeje i pewnego pieknego, slonecznego dnia (jak np ten) stwierdzi: nie ma nic za darmo, trzeba sie nazapierdalac.

Tyle moich wypocin. Musialo to kiedys wylezc ze mnie:)
      • jedynataka Re: Lipiński-poseł 27.09.06, 02:53
        Olku, to, co napisałeś jest mądre i prawdziwe. Moje podobne reakcje po
        dzisiejszej nocy się wyczerpały. To już nie mój cyrk i nie moje małpy! Wstydzę
        się do tego stopnia, że nie wiem czy wychodzić na barykady (styl węgierski) czy
        wyjeżdzać i zakładać rząd na obczyźnie (styl drugoświatowowojenny). Nie da się
        ukryć, że mam niessamowitą schadenfreude, kiedy widzę to ich pogrążanie się, ale
        czuję, że tylko nam-ciemnemu ludowi nie wyjdzie to na zdrowie, bo oni sobie i
        tak poradzą. Jak nie w pisie, to w sld, albo w czym innym. Hipokryzja tych
        państwa mnie przeraża tak samo jak chamstwo i przemoc na ulicach.
        • olus_stad Re: Lipiński-poseł 28.09.06, 01:50
          Nawet nie wyobrazasz sobie jakie zycie na obczyznie jest latwe, zasmakowalem tego teraz. Pracujesz ciezko, ale masz tego owoce. Moze emigracja nie jest zlym rozwiazaniem. Jestem zbyt przywiazany do rodziny, przyjaciol i Polski (chyba), zeby emigrowac na stale. Poza tym widze tu dla siebie szanse, mimo tego wszystkiego ciagle widze tu dla siebie szanse, jestem masochista jakis mozesz pomyslec, bo po co sobie wkladac palce do oka?;)
          • olus_stad Re: Lipiński-poseł 28.09.06, 01:54
            No i glowa do gory! Pamietaj Aniu, ze jestes jedyna taka:)
      • gracja48 Re: Lipiński-poseł 27.09.06, 19:52
        Bardzo jestem ciekawa, co byloby gdyby rzadzili ci inni.Moze jestes takim
        jasnowidzem.Przeciez oni jakświat,swiatem wszyscy krzycza i obiecuja.W co Ty
        wlasciwie wierzysz,bo ja nie widze,nikogo kto rzadzilby naprawde.Prosze odpisz
        jakie masz rozwiazanie,moze jak Lepper powiesz,Trzeba to,trzebaby tamto
        zrobic,ale jak i w jaki sposob to jeszcze nikt na to nie wpadl.Cekawa.
        • olus_stad Re: Lipiński-poseł 28.09.06, 01:44
          Wiesz, to jest tak, ze nie ma gotowego przepisu na babke swiateczna. Gdybym znal gotowca to, albo sam bym byl premierem, albo sprzedalbym komus ten patent na panstwo dobrobytu.

To jest tak w polityce, zyciu i spoleczenstwie, ze co pasuje mi, nie zawsze musi pasowac Tobie. Podam przyklad. Zalozmy, ze ja jestem nieudacznikiem zyciowym, leserem i leniem. Cale boze dzionki lb (leze bykiem). Stac mnie na to, bo moj rzad i moj premier gwaratuja mi wysoki socjal, nie musze sie martwic o kase, bo mam calkiem calkiem zasilek, o zdrowie, bo mam 'bezplatna' sluzbe zdrowia itp. Ty jestes w czepku urodzona, potrafisz sprzedac ludziom piasek na pustyni, masz patent na zycie, chcesz osiagnac wiele, pracujesz ciezko i plujesz na takich jak ja. Plujesz, bo wchodze Ci w droge. Musisz placic za mnie skladki, zajmuje Ci kolejke u lekarza, Ty harujesz na mnie, a ja nie i mamy to samo. Nie wkurwia Cie to? Powinno. Dla mnie jest dobre to, co Ciebie doprowadza do szewskiej pasji. Rozumiesz mnie?

Napisze Ci co odpowiada mi, co chcialbym aby moja wymarzona partia X zrobila dla mnie i takich jak ja. Uzyje skrotu myslowego (nie a'la minister Macierewicz) -> partia x tworzy rzad, ktory doprowadza do odpowiedniego stanu panstwo, wiec bede uzywal zamienie partia,rzad i panstwo, mam nadzieje, ze mnie rozumiesz.

Rownosc podatkowa, nie progresja, albo podatek liniowy albo poglowie. O zalety ekonomiczne mozna sie spierac czy liniowy jest dobry czy zly, ale niepodwazalnie jest sprawiedliwy. Generalnie nie znam kraju w ktorym podatek liniowy by zaszkodzil.

Chcialbym aby moja partia doprowadzila do tego aby panstwo byl 'strozem nocnym', zeby mnie pilnowal, a nie nadzorowal, zeby moje podatki szly na zarzadzanie panstwem, na wojsko, na policje, na minimum administracji.

Chcialbym aby jak najwiekszy procent mojego dochodu zostawal w mojej kieszeni. Budzet to nie miejsce gromadzenia i pozniejszej redystrybucji. Kazdy dystrybuuje tak jak mu sie to zywnie podoba, bo ma mozg, rozum i dwie rece. Zeby panstwo ufalo mi, ze ja w moim interesie zrobie z tych pieniedzy najlepszy uzytek. Wybiore i bede oplacal najlepszy moim zdaniem ZOZ, szpital, szkole, studia, emeryture itd. Nie chce prowadzenia za raczke!

Chcialbym aby moje panstwo nie wtracalo sie w moje zycie. Nie chce by mi mowilo cos jest moralne a co nie, co moge ogladac, bo jest sztuka, a co nie, bo obraza religijna. My home is my castle. Nie chce aby panstwo mi zagladal pod piezyne, i sprawdzalo czy darze uczuciem glebszym kobiete czy mezczyzne.

Chcialbym aby moje panstwo bylo otwarte i tolerancyjne, na inne nacje, wyznania i poglady. Zeby homoseksualizm nie byl traktowany jak dewiacja czy choroba, feministka nie byla od razu czarownica, a nie kazdy Arab to terrorysta oraz nie wszyscy Zydzi itd.

Napisalem Ci co ja bym chcial. Gdyby ten kraj skladal sie z 40mln Olkow i Olopodobnych, to tak chcielibysmy, zeby wygladal.

A Ty?
      • czarnyjanek Re: Lipiński-poseł 28.09.06, 08:53
        > Po dzisiejszym 'Teraz My' po prostu rece mi opadly. Niby wiedzialem, ze takie p
        > raktyki sa, niby nic nowego, ze sie kupczy stanowiskami, male dzieci w piaskown
        > icy o tym wiedza. Ale nadal do mnie to nie dociera! Zlapali kogos za reke...i c
        > o?

i nic .nic sie nie stało .to tylko polityka .takie szambo jest od zawsze i nikt ani nic tego nie zmieni .zmiana szambiarzy nic nie da ! każdy kto sie w gównie babrze bedzie smierdział ,tylko niektórzy sprytnie staną od zawietrznej i przez jakis czas beda sprawiać wrazenie czystych i pachnacych
        • olus_stad Re: Lipiński-poseł 28.09.06, 11:15
          Chcialem to do jednego wora wrzucic, wiec odnosze sie do tego postu i Twojego postu z watku 'protes?' forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=112&w=49363560&a=49363560

Jezeli tak bylo wczesniej to przypomnij mi sytuacje w ktorej minister rzadu skladal 'propozycje negocjacyjna' pojedynczemu poslowi obcej formacji, ze w zamian za przylaczenie sie wraz z grupa osob, dostanie profity takiej jak stanowiska w rzadzie, miejsca na listach wyborczych do sejmu i do samorzadu, stanowiska dla rodziny czy pokrycie weksli z sejmowych pieniedzy. Byla taka? PiS mydli oczy stwierdzeniami, ze takie negocjacje prowadzil wczesniej np z PO. To byly negocjacje miedzy dwoma partiami o podziale stanowisk i odpowiedzialnosci. To jest (nie)normalna praktyka, ale Begergate to zwykla proba korupcji.
          • czarnyjanek Re: Lipiński-poseł 28.09.06, 13:40
            poseł sośnierz z PO .masz wszystko o czym pisałeś tylko ,że nikt tego nie nagrał
            • olus_stad Re: Lipiński-poseł 28.09.06, 18:44
              Jestes w bledzie. Andrzej Sosnierz zostal najpierw wyrzucony z PO, pozniej wstapil do PiS, a na samym koncu zostal szefem NFZ. Nie widze analogii.

Patrz:

ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=82428
              pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Sośnierz
              • czarnyjanek Re: Lipiński-poseł 29.09.06, 10:34
                Jestes w bledzie. Andrzej Sosnierz zostal najpierw wyrzucony z PO, pozniej wsta
                > pil do PiS, a na samym koncu zostal szefem NFZ. Nie widze analogii.

bardzo mozliwe ,że masz racje . ale uważam ,że gdyby kulisy tej sprawy nagrać ukryta kamera ,a nie tylko w świetle fleszy i jupiterów, to mogłoby sie okazać że przypadki "korupcji politycznej" to normalka w polskiej polityce.zreszta sami przyłapani na goracym uczynku twierdza ,że to jest nagminne i powszechne zjawisko

"Gazeta Wyborcza": Śląscy posłowie wyrzuceni z Platformy Obywatelskiej wybierają
                się do PiS. Nikt ich tam jednak nie chce: "Nie potrzebujemy
                niezdyscyplinowanych" - mówią działacze PiS
                Sprawa dotyczy dwóch posłów: Andrzeja Sośnierza i Krzysztofa Szygi. Pierwszy
                został wyrzucony z partii po wywiadzie prasowym, w którym stwierdził, że
                niezawarcie koalicji było błędem. Mówił też, że podobnego zdania jest wielu
                posłów PO na Śląsku. Zapewniał wprawdzie, że nie ma zamiaru przepisywać się do
                PiS, ale władze Platformy zarzuciły mu, że gotów byłby to zrobić za stanowisko
                szefa NFZ.
                Tydzień temu został zawieszony w prawach członka klubu parlamentarnego. Właśnie
                dlatego - jak powiedział "Gazecie" - zmienił zdanie w sprawie członkostwa w PiS.
                - Swoją decyzją Platforma pokazała mi, żebym sobie poszedł. Muszę znaleźć sobie
                miejsce i poważnie rozważam przejście do klubu PiS - powiedział Sośnierz.
                Przyznał jednak, że nie odbył jeszcze w tej sprawie oficjalnych rozmów.
                Działacze PiS deklaracją Sośnierza nie są jednak zachwyceni. - Na początek to
                może być dobry efekt propagandowy, ale Sośnierz w Platformie dużo mówił i nie
                był zdyscyplinowany. Dlaczego miałby pozbyć się tych wad, gdy zostanie członkiem
                PiS? - pyta poseł PiS z Katowic."
    • czarnyjanek Re: Lipiński-poseł 27.09.06, 09:15
      chyba już czas zaczać budować V RP
      • swek1 Re: Lipiński-poseł 27.09.06, 11:02
        Po oglądnięciu tego programu włos się na głowie jeży, pięści zaciskają. Zgadzam
        się z Wami. To, kogo wybieramy świadczy o nas, jakim jesteśmy narodem. Szkoda
        tylko, że jak zwykle po szkodzie. Dziwi mnie tylko jedno, że im więcej obietnic
        tym więcej głosów i nie liczy się to, że one są mało realne do spełnienia. Te
        same prostackie przynęty a ryba i tak bierze.
        Pozdrawiam.
        • swek1 Re: Lipiński-poseł 27.09.06, 11:05
          Zapomniałem dodać, że mamy jeszcze jednego wybitnego LEGNICZANINA wice ministra
          budownictwa z LPR.
          Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka