Dodaj do ulubionych

otwarcie MM

21.03.07, 16:14
I kolejny raz dzień przed oficjalnym otwarciem nastąpiło nieoficjalne tylko dla "elyty" chyba żeby przypadkiem z plebsem się nie szturchać po laptopy i telewizory.
a jutro pewnie będzie się działo przed MM.
PS. Chojnowska i Piastowska już skończona, więc można swobodnie jeździć.
Obserwuj wątek
    • olus_stad Re: otwarcie MM 21.03.07, 19:23
      Informacja o skonczonej Chojnowskiej i Piastowskiej cieszy mnie najbardziej.
    • gabmar1 Re: otwarcie MM 22.03.07, 16:04
      ciekawe czy jeżeli należałbyś/należałabyś do tej "elyty" to też byłoby
      jakieś "ale" z Twojej strony. tak po prostu jest. większość tych ludzi sami
      wybieramy. a ja osobiście za plebs się nie uważam i nie uważam też,że
      ta "elyta" jest w jakiś tam sposób lepsza. po prostu zajmują jakieś tam
      reprezentacyjne stanowisko. i tyle.

jakieś kompleksy masz ???
      • servus_lca Re: otwarcie MM 22.03.07, 18:40
        nie uważam, ze są lepsi tylko oni tak chyba uważają, ze nie chcą się pokazywać na otwarciu oficjalnym dla wszytskich tych którzy ich wybierają. Ja już dawno nie widziałem naszego obecnie panującego w Legnicy (tylko w tv). Galerię Piastów też tak dzień wcześniej otwierali dla elit, wiec coś jest na rzceczy, ze się nie chcą pokazywać z ludźmi, a tłumów nie było.

a co do wrażeń z MM to strasznie kiepsko to wszystko wyglądało, żadne promocje nic ciekawego i jeszcze wszytsko drogie np. telewizor który niedawno kupiłem w Auchanie (nie był w promocji) w MM był o 300 zł droższy - porażka. Nie mówiąc już o tym markecie Bomi, gdzie ceny są na poziomie mojego sklepiku pod domem. To już taniej jest obok w Biedronce.
        I srasznie brudno na zwenątrz budynku było.
        • gabmar1 Re: otwarcie MM 22.03.07, 20:45
          i teraz pytanie : po cholerę nam jeszcze jedna "cudowna" galeria ??? basen by
          wybudowali. jakieś porządne kino zrobili. nie wspomnę o placach zabaw dla
          dzieci. ale co tam. pobożne życzenia...
          • servus_lca Re: otwarcie MM 22.03.07, 22:41
            A na temat basenu czy kina to już dawno pisałem. Musi być coś co przyciągnie do takiego centrum (restraracja chociaż), bo jesli myślą ,że MM przyciągnie to się grubo mylą. W Ferio to nawet nie ma gdzie usiąść tylo kilka ławeczek w głównym ciągu pieszym.
          • olus_stad Re: otwarcie MM 23.03.07, 14:38
            Po to zebys miala wybor. Po to zeby ceny byly nizsze. Po to zeby galerie dbaly o klienta. Itd.

Podam Ci przyklad z mojego zycia wziety.

Sam pod nosem mam przypadek zgola odwrotny. W mojej okolicy jest jeden jedyny pseudo-marekt i doslownie dwa sklepiki osiedlowe (warzywniak i ogolny). W markecie ceny sa koszmarne, wybor skromny, obsluga ma muchy w nosie (generalnie powinienem tych ludzi tytulowac per PANI LASKAWIE SPRZEDAJACA) i sa wieczne kolejki przy kasach. Wsrod moich znajomych/sasiadow, robiacych tam zakupy, nie znalazlem jeszcze jednostki pozytywnie wypowiadajacej sie o tym sklepie. Jedyna jego zaleta sa godziny otwarcie i malej odlegosci od mojego domu. I co mam w takiej sytuacji zrobic? Samochodu nie posiadam, abym mogl sie przejechac do sklepow wielkopowierzchniowcyh. Wizja wracania kilka kilometrow ze pekiem reklamowek kilkukilowych tez odpada.

Co robie?

Ograniczam zakupy w tym markecie do rzeczy ciezkich, homogenicznych i trudnotransportowalnych (np zgrzewki wody mineralnej, piwo, mrozonki itp). Cala reszte zakupow staram sie uskuteczniac wracajac z uczelni. W obrebie kilkuset metrow sa tam hala kupiecka, targ, dwa markety, kilka piekarni. Ceny sa nizsze, produkty swiezsze i wybor jest wiekszy. Brzmi to fanatastycznie, ale tak jest.

Moj wniosek, niech beda w Legnicy galerie, bo tylko konkurecja jest frontem do klienta.

Kto ma, wedlug Was, wybudowac place zabaw i baseny, a kto kina, galerie, sklepy wielkopowierzchniowe?
        • olus_stad Re: otwarcie MM 23.03.07, 14:20
          Powiedzmy Servus, ze otwierasz knajpe albo restauracje. Czy nie chcialbys sie najpierw nia pochwalic przed rodzina, przyjaciolmi, znajomymi czy osobami dzieki ktorym ow obiekt powstal? Dla mnie to normalne. I nie dziele ludzi na 'elyte' i 'plebs'.

Inaczej sytuacja ma sie z prezydentem miasta. Ja na jego miejscu, w trosce o swoj wizerunek i pr, pojawilbym sie na oby dwoch otwarciach. Dla swietego spokoju, wlasnie po to, zeby ludzie nie gadali o elytach itp.
    • fast_g Re: otwarcie MM 23.03.07, 11:33
      A ja chciałem się podzielić spostrzeżeniami z otwarcia... Czytają wasze
      wypowiedzi powyżej to otwarcie dla VIPów zawsze robi się dzień wcześniej. Nawet
      tak było w Galerii Dominikańskiej we Wrocku. Ale nie o tym chciałem napisać.
      Byłem wczoraj w nowej galerii około godziny 18. No i w środku faktycznie nie ma
      wiele miejsca do siedzenia jak ktoś napisał. Są tylko ławeczki. Jednak w Galerii
      Piastów nawet tego nie ma. To co mnie zniesmaczyło... to zrobienie wszystkiego
      tak aby było jak najtaniej. Główny hol wyłożony zwykłymi kafelkami a tylko
      kafelki odbijające (takie ładniejsze) przy wystawach sklepowych. Trochę to
      tandetnie wygląda, prawie jak w supermarkecie. Sklep BOWI czy jak mu tam....
      totalna porażka. Nie wiem kto tam będzie kupował bo ceny są mało przystępne, no
      może mają trochę rzeczy nie dostępnych w innych miejscach w Legnicy ale nie
      przesadzajmy. Oczywiście w środku dużo stoisk nawet nie pootwieranych. Ale
      najbardziej rozbawiło mnie stoisko Orange. Oczywiście zamknięte, w środku jacyś
      panowie coś robią przy podłodze. Ale aby wszyscy wiedzieli że to Orange to
      informacja napisana na kartonie i przyklejona do szyby... normalnie padłem. A i
      co chyba stanie się tradycją w Legnicy..... schody ruchome nie działały :-)
      I tak tylko szybko na koniec... Wszyscy włodarze chwalili się otwarciem
      przebudowanej ulicy... tylko nigdzie nikt nie wspomniał że dojazd od rynku ulicą
      Chojnowską dalej jest zamknięty a do zrobienia..... prawie wszystko.
      Już nie wspomnę o nie doróbkach dookoła centrum.
      Tyle moich przemyśleń.....

pozdrawiam

fast_g
    • gracja48 Re: otwarcie MM 23.03.07, 16:42
      Moi drodzy Legniczanie czy chociaż raz na tym forum pisaliście, ze coś Wam się
      podoba, czy odpowiada.Byłam tam dzisiaj, bardzo mi sie podoba jest
      duża,przestrzeń wystrój jest niczego sobie, a posiedziec można sobie w domciu
      przed telewizorkiem.Pomimo,że ja nic nie kupiłam, ale widziałam osoby, które
      targały pudła. Nie sądzę, żeby były puste. Oczywiście lepiej byłoby, aby powstał
      inny obiekt np: wyżej wspomniany.Stało się tak jak się stało i tego nie
      zmienimy.Nad tym nie myślała tylko jedna głowa i decyzja nie wyszLa tylko od
      naszego pana prezydenta, do którego ciągle mamy jakieś pretensje.
      • gabmar1 Re: otwarcie MM 23.03.07, 20:29
        może po prostu łatwiej coś krytykować niż chwlić. to nie jest tak,że się nie
        podoba. wiele rzeczy i wiele inwestycji ma moje poparcie. ale dlaczego np.
        budujac nową galerię nie można w niej zrobić kręgielni albo krainy zabaw dla
        dzieci albo kina ??? ważne,że inwestor deklaruje remont kawałka drogi i miejca
        parkingowe (a parking przy Galerii Pistów to porażka). Ferio to podobno
        Rodzinne Centrum Handlowo-Rekreacyjne. gdzie jest ta rekreacja ??? sam podział
        powierzchni jest już ośmieszeniem tej nazwy : Powierzchnie najmu
        Media Markt - 3.650 m2
        sklep z żywnością BOMI - 2.200 m2
        galeria handlowo-usługowa - 5.200 m2
        rekreacja / sport - 500 m2.

Chyba,że sportem nazwiemy bieganie po sklepach ???

po prostu czasem wydaje mi się,że ktoś umiejętnie mydli nam oczy,a my zbyt
        łatwo dajemy się nabrać. i np. lecimy do MM,bo sami sobie chcemy udowodnić,że
        przecież to sklep "nie dla idiotów" !!!

pozdrawiam
        • doris73 Re: otwarcie MM 24.03.07, 15:48
          a ja jakis czas temu byłam w Legnicy i rozbawiły mnie wielkie plakaty
          MM "Jesteśmy niezalezni od Wrocławia" :-) czyżby miasto miało jakies
          kompleksy ?
          • olus_stad Re: otwarcie MM 27.03.07, 21:32
            Oj, chyba od zawsze takie kompleksy byly:) No moze procz roku 1241.
    • hejah Re: otwarcie MM 25.03.07, 12:24
      poszedłem na otwrcie w czwartek ok 8 i co zastalem tłumy ludzi których nie chciano wpuszczać do srodka tylko od czasu do czasu wpuszczali , wkurzyłem sie bo na jakiej podstawie nie mam jako klient wejść? wróciłem ok 10 i juz lepiej bylo postalem ok 5 min ;-/ i dopiero wpuścili mnie do srodka.

włąsnie gdzie ta rekreacja?? na reklamach pisze że to centrum handlowo rekreacyjne!! czy mam rozumiec rekreację jako bieganie po sklepach i na góre po popsutych ruchomych schodach??? chyba tak ;-D niedoróbki niedokończone remony , ponizające , a czy zauważyliście że parking niebawem bedzie płatny ??

wogule brak jakichkolwiek znaków informacynych! myślałem ze po wejściu po tych popsutych schodach ujrze pieto kolejnych sklepów ale gdzie tam - wyjście na parking! mogli by chociaz dac znaki informacyjne! biale ściany jak w szpitalu to fakt a korytarze szerokie , ciekawe po co? czyżby spodziewali sie tłumów ludzi??

aha miał być empik na I pietrze ale co ?? ja tam wchodze i co widzę? puste ściany

znowu kolejny bubel za szybko otwarty ahhahah

Ps. jedyny plus galeri to to ze jest media markt , tylko zobacyzmy czy z cenami bedzie ok?

pozdro
      • goska35 Re: otwarcie MM 26.03.07, 13:25
        > poszedłem na otwrcie w czwartek ok 8 i co zastalem tłumy ludzi których nie ch
        > ciano wpuszczać do srodka tylko od czasu do czasu wpuszczali , wkurzyłem sie
        bo
        > na jakiej podstawie nie mam jako klient wejść? wróciłem ok 10 i juz lepiej byl
        > o postalem ok 5 min ;-/ i dopiero wpuścili mnie do srodka.

Nie chciano (prawdopodobnie) wpuszczać żeby się tłuszcza nie zadeptała. A więc
        to w trosce o klienta i zamiast psioczyć trzeba to zaliczyć na plus.
        A tak poza wszystkim to ja takie kolejki dobrze pamiętam i jak mi dziecko
        opowiadało co się działo pod galerią to szczerze żałowałam, że się nie skusiłam
        na podróż sentymentalną.

> włąsnie gdzie ta rekreacja?? na reklamach pisze że to centrum handlowo
        rekreacy
        > jne!! czy mam rozumiec rekreację jako bieganie po sklepach i na góre po
        popsuty
        > ch ruchomych schodach???
        Oczywiście ! I jeszcze jako obiekt turystyczny - bo się zwiedza.

> a korytarze szerokie , ciekawe po co? czyżby spodziewali sie tłumów ludzi??
        A co? Nie było?

> aha miał być empik na I pietrze ale co ?? ja tam wchodze i co widzę? puste
        ścia
        > ny
        E, to to chyba plota.
        • gabmar1 Re: otwarcie MM 26.03.07, 22:27
          www.legnica.wfp.pl/news.php?id=3305&rodzaj=1
          a jeżeli o empik chodzi - to na planie centrum FERIO jest EMPIK na I piętrze z
          powierzchnią najmu 500.0m2 !!! więc może to jednak nie plotka ???

www.ferio.pl/
          --
          tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10002;107/st/20040512/n/Szymonek/dt/5/k/a069/age.png[/img]

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10723;90/st/20060919/n/Julka/dt/5/k/26b0/age.png[/img]
          • goska35 Re: otwarcie MM 27.03.07, 09:02
            Może i nie plotka - ale już jeden sklep Empiku jest w Galerii Piastów - po co
            więc drugi?
            • gabmar1 Re: otwarcie MM 27.03.07, 13:56
              jest na planie centrum Ferio i tyle. a po co drugi - tego nie wiem. wszystkie
              sklepy z planu są,więc dlaczego nie ma być empiku ??? w ferio jest też dugi w
              Legnicy sklep 5.10.15. drugi Deichmann. czwarte CCC. trzeci Koszut. więc po co
              to pytanie ???
              • goska35 Re: otwarcie MM 28.03.07, 12:25
                Nic już nie powiem.
                • gabmar1 Re: otwarcie MM 28.03.07, 22:18
                  a szkoda, bo nudą tu wieje...

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka