k-l76 25.06.08, 18:49 ..chce zmienic lekarza prowadzacego i szukam kobietek ktorym ciaze prowadzila w/w doktor. prosze o opinie. dziekuje i mam nadzieje, ze doczekam sie odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma-lwina Re: poród na Bema i dr OBARA? 29.06.08, 20:50 Super babka - pod warunkiem, że zniesiesz "twarde" obejście. Nie owija w bawełne, ale mi to nie przeszkadzało - polecam szpital ze względu na bezpieczeństwo dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
k-l76 Re: poród na Bema i dr OBARA? 30.06.08, 10:31 no, wlasnie.. mi nie zalezy na lekarzu, ktory bedzie "mdly" tylko na takim, ktory poprowadzi mi ciaze i na ktorym w razie "W" bede mogla polegac.. chce pojsc do dr na wizyte prywatna, wiem, ze liczy sobie za nia 100zl i oczekuje wlasnie, ze sie zajmie we wlasciwy sposob,a wizyta nie bedzie polegala na "wszystko dobrze, dziekuje, dowidzenia". zalezy mi na tym, by dokladnie wszystko objasniala podczas USG i by w razie jakichkolwiek moich watpliwosci potrafila wylumaczyc, a nie kwitowac "nie ma sie czym przejmowac" czy "po co sie pani tym przejmuje".. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lwina Re: poród na Bema i dr OBARA? 30.06.08, 10:44 Jest bardzo dobrym specjalistą (chociaż powinęła jej się noga z alkoholem-była afera). Ale to ty musisz zadawać pytania, bo jak jest wszystko OK - to raczej nie uprawia pustosłowia. Zawsze to lepiej mieć koleżankę, która ci powie o co pytać, albo grzebać w internecie. Pamiętaj, że to ty jesteś w ciąży i to TY wiesz więcej o tej ciąży niż jakikolwiek lekarz. PS. U niej to jest tak: płaciłaś za wizyty prywatne, to w szpitalu jesteś traktowana jak VIP. Odpowiedz Link Zgłoś
k-l76 Re: poród na Bema i dr OBARA? 01.07.08, 16:20 ma-lwino, a czy wiesz moze w jakie dni i w jakich godzinach przyjmuje dr Obara? Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lwina Re: poród na Bema i dr OBARA? 01.07.08, 20:27 Niestety nie - ale ma gabinet prywatny na ustroniu. Obara Alicja lek. med. Spec. ginekolog ul. Kisielewskiego 8 Lubin 602-507-021 Odpowiedz Link Zgłoś
4ukamisia Re: poród na Bema i dr OBARA? 03.07.08, 12:20 przyjmuje w pn,sr i pt od 17-19. ale nawet jak sie spoznisz i zadzwonisz ze jestes pod domem to napewno cie przyjmie:) Odpowiedz Link Zgłoś
k-l76 Re: poród na Bema i dr OBARA? 07.07.08, 20:20 Dziewczyny, bardzo dziękuję! Jestesmy po pierwszej wizycie i okazalo sie, ze jest zdecydowanie lepiej niz u bylej naszej dr prowadzacej. Wizyta przebiegla zgodnie z oczekiwaniami, dr była bardzo rozmowna - wyjasniła nam wszelkie watpliwosci. Kolejną wizyte mamy za 3 tygodnie zracji tej, ze niestety szyjka jest krociutka, a teraz jestem w 24 tygodniu i trzeba ja monitorowac. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ i serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ma-lwina Re: poród na Bema i dr OBARA? 09.07.08, 16:35 POWODZENIA! I nie dziękuj... Odpowiedz Link Zgłoś
momm.y Re: poród na Bema i dr OBARA? 08.11.08, 14:36 Kurcze..wiem, że stary wątek, ale może powiecie jak Wam się rodziło na Bema? Odpowiedz Link Zgłoś
ptaqowa77 Re: poród na Bema i dr OBARA? 15.11.08, 13:02 do momentu porodu i sam poród - wszystko super gorzej po stronie z dzieciaczkami zero pomocy, matka jest praktycznie skazana sama na siebie (rodziłam w marcu) może z 1 kobitką dało się porozmawiać, reszta to gburowate prukfy (mowie o pielęgniarkach) ale 2 dziecko też tam pójdę rodzić mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
gospodyni48 Re: poród na Bema i dr OBARA? 06.02.09, 22:35 Ja rodziłam w styczniu. Poród na Bema super. Rónież nie miałam umówionej żadnej położnej. Poród odbierała pani Ania.Spokój, cisza , nawet grała cicho spokojna muzyczka. Po porodzie położono mi malutką koło piersi.Fantastyczne uczucie. Co do pielegniarek od dzieci nie mam żadnych uwag. zawsze gdy je o cos poprosiłam od razu dostawałam wystarczyło tylko powiedzieć, że cos potrzebuję. Nie bójcie sie kobitki .Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
k-l76 Re: poród na Bema i dr OBARA? 19.11.08, 12:48 Witam. W tej chwili jest tam niezły rozgardiasz, a to z tej racji, ze na noworodkach jest remont i wszystko skupione jest na poloznictwie. Sam pobyt jak i porod - ogolna ocena bardzo dobra :) Moim lekarzem prowadzacym byla dr Obara, ktora byla przy moim porodzie i to, nie dlatego, ze opłaciłam dodatkowo, miala w tym dniu dyzur (6 listopad), tak jak polozna Pani Gosia, ktorej nazwiska nie pamietam - suuuuuuuuuuuuuper kobietka!!! bardzo pomocna i mimo, ze moj porod zakonczyl sie cesarka to i tak, byla zainteresowana moim "losem" :) Co do pielegniarek od noworodkow, zgadzam sie ze wczesniejszymi wypowiedziami dziewczyn - sa, bo sa.. jak najszybciej oddaja dzieciaczki mama i nie patrza na to, ze mama jest wykonczona porodem, a poza tym nie potrafia, a moze raczej nie chca (?), angazowac sie w relacje miedzy mama, a malenstwem, co jest wazne szczegolnie dla pierworodek, ktore nie maja pojecia o karmieniu piersia czy przewijaniu.. Mimo wszystko, jesli przyszloby mi rodzic po raz trzeci i tak wybralabym Bema :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jadzi-a441 Re: poród na Bema i dr OBARA? 16.11.08, 19:26 dokładnie powiem to sama, na porodówce pielęgniarski-położne super, wielkie ukłony w ich stronę, kobiety z cudownym podejściem do pacjentki ( nie miałam żadnej "wykupionej" położnej ani żadna moja znajoma tam nie pracuje). Niestety zachowanie i "teksty" lekarzy pozostawie bez komentarza. Na oddziale noworodkowym na pomoc pielęgniarek nie ma co liczyć, trzeba się uzbroić w cierpliwość i puszczać mimo uszu ich komentarze typu "co nieradzi sobie Pani z dzieckiem" Odpowiedz Link Zgłoś
aorcia Re: poród na Bema i dr OBARA? 19.11.08, 11:19 polozne ok, lekarze...bez komentarza:((( Odpowiedz Link Zgłoś
ebi3 moje opinie 27.11.08, 17:20 rodzilam na Bema pare miesiecy temu, porod odbierała mi dr obara i bylam zadowolona ( nie byla moim lekarzem prowadzacym), rzezcywiscie nie owija w bawelne ale to tylko pomaga i sprowadza do pionu:) przynajmniej tak bylo u mnie, poloznictwo ogolnie super i lekarze i polozne ale na noworodkach;/ tylko pare pielegniarek z ktorymi mozna pogadac reszta szkoda slow;/ wielką laske robily jak sie o cos je prosilo. Odpowiedz Link Zgłoś
hendzia Re: poród na Bema i dr OBARA? 02.12.08, 22:11 Rodziłam na Bema kilka miesiecy temu.Dr Obara miala akurat dyżur.Bardzo niesympatyczna ale krzywdy nie zrobi.Byłam pacjentka dr. Kazziego wiec pani doktor była dodatkowo dla mnie oschła.Jedna pomimo tego pobyt w szpitalu wspominam dobrze.Drugie dziecko tez tam bede rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
4ukamisia Do k-l76 17.12.08, 18:29 Hej. Bardzo sie ciesze, ze u Ciebie wszystko w porzadku i ze bylas zadowolona z dr Obary. Jak ten czas leci, pamietam jak jeszcze niedawno pytalas na forum Ciaza i Porod o lekarza i polecilam Ci nasza pania doktor. U mnie tez wszystko ok, dziec zdrowy i kochany:) Pozdrawiam, Kamila. Odpowiedz Link Zgłoś
k-l76 Re: Do k-l76 03.01.09, 23:01 Witaj Kamilo! Tak, bylam i jestem bardzo zadowolona z dr Obary, i jeszcze raz dziekuje Tobie za polecenie :) Mimo zamieszania jakie panowalo na oddziale to, zdecydowanie czulam sie jak vip ;) Super, ze u Was wszystko w porzadku! Nasze cudo 6 skonczy juz 2 miesiace, sama nie wiem kiedy ten czas zlecial.. Pozdrawiam serdecznie i zycze samych cudnych dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
inez37 Re: poród na Bema i dr OBARA? 02.01.09, 10:24 kobieto przejdź się kilka metrów wyżej na Jana Pawła do Izyckiej a rodzic jedź do Legnicy szpital super, personej kompetentny warunki naprawde dobre czysto i oddział ma naprawde dobra opinię nie idź do tej kobiety, co to znaczy że jest oschła bo chodzisz do innego lekarza a rodzic chcesz w Lubinie? tak ktos tu napisał, a alkohol to fakt więć nie ryzykuj że tym razem może nie będzie pod wpływem kto tu jest najwazniejszy ty i twoja ciąża wybież naprawdę dobrze polecem więc Izycką lub Kaziego -fachowiec pełna gębą Odpowiedz Link Zgłoś
k-l76 Re: poród na Bema i dr OBARA? 03.01.09, 23:12 szanowna inez37, to, ze dr Obara miala "wpadke" kazdy wie to, ze jest super fachowcem trzeba sie przekonac chodzac na wizyty. dr Izycka natomiast, prowadzila moja pierwsza ciaze i do 22 tygodnia kolejna, ale niestety okazala sie byc zbyt rutynowa, a w prowadzeniu ciazy lekarz nie moze sobie na to pozwolic bo, doskonale zapewne wiesz, ze kazda ciaza jest inna i trzeba podchodzic do pacjentek indywidualnie tym bardziej, jesli wczesniej byly jakies problemy, komplikacje. Nie mozna zrobic wpisu w karte bez badania czy usg tym bardziej, jesli kasuje sie 70zl za wizyte - place, wymagam i wybieram, a porod na Bema zdecydowanie polecam! sala porodowa jest po remoncie, do dyspozycji prysznic, pilka i nie ma rutynowego nacinania krocza, a za to jest super pomoc poloznych i fachowe podejscie lekarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
inez37 Re: poród na Bema i dr OBARA? 04.01.09, 13:37 no i dobrze ze ty uwazasz ze jest dobrze, ja uwazam ze jedna "wpadka" taka powazna jest nie do przyjecia tym bardziej ze ta "wpadka" byla na oddziale podczas a raczej na szczescie przed porodem pacjentki, ciekawe co bys zrobila gdyby taka "wpadka"dotyczyla ciebie pewnie nic, ja bym nie ryzykowała prowadzenia u takiej osoby w koncu kobieta w ciazy odpowiada nie tylko za siebie ale i za to conosi w srodku, ale jest wybor i to spory wiec wybralas Odpowiedz Link Zgłoś
1palindrom Re: poród na Bema i dr OBARA? 14.01.09, 14:08 Moze i specjalistka dobra, ale nikt jej nie nauczyl jaka jest roznica miedzy lekiem ktory sie aplikuje dopochwowo a doszyjkowo zwlaszcza kiedy chodzi o leki ktore pacjentka kupuje na wlasna reke a 400 zl jednorazowo wydac bo pani dr akurat sie prawidlowo nie chcialo zalozyc to lekka przesada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania-1980_1980 Re: poród na Bema i dr OBARA? 18.04.09, 22:54 A ja polecam Bema,rodziłam w 2005 w same święta było tak fantastycznie że do ej pory wspominam.Położne miłe,jeden lekarz mniej miły ale olać go większy kontakt ma sie z pielęgniarkami,położnymi i salowymi.Miałam cesarkę,nie było problemu by oddac dzieciaczka na noc pod opiekę połoznych a samemu sie porządnie wyspać,położne kąpały dzieciaczki w salach,pieluszki pod dostatkiem,cisza ,spokój,teraz tam był remont więc pewnie jest jeszcze przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaqowa77 Re: poród na Bema i dr OBARA? 23.10.09, 17:15 czy dr Obara pracuje jeszcze w szpitalu na Bema? bo w wykazie lekarzy jej nie ma. ktos wie jakie warunki sa teraz na porodowce po remoncie? zmienilo sie cos z tymi poloznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszek80 Re: poród na Bema i dr OBARA? 29.10.09, 20:28 I czy na Bema znieczulają porody zzo? Odpowiedz Link Zgłoś