Dodaj do ulubionych

Bookcrosing w Legnicy?

23.10.03, 19:00
CVo sądzicie o tym pomyśle? Jakie mijesca proponujecie? Ja jestem jak
najbardziej ZA! Początkowo myślałam o takim miejscu w PWSZ'cie. A moze jakies
ciekawsze miejsce? macie jakies pomysly?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 23.10.03, 19:44
      Ja jestem oczywiście ZA. Nie wiem tylko czy jest to zgodne z prawem? Poza tym w
      naszym kraju wiele z tych książek by przepadło, do tego należy dodać dosyć małą
      dostępność do internetu. Ja wiem, taniej jest połączyć się i zarejestrować niż
      kupić książkę. Przypomina mi się jeszcze sprawa kserowania książek i szum wokół
      tego. Myślę, że lobby księgarskie łatwo by tego problemu nie przełknęło.
      Pozdrawiam, Sylwek
    • swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 23.10.03, 19:50
      Oj, chyba jednak jest legalne. Strona do rejestracji BIP www.bookcrossing.pl/ .
      Pozdrawiam.
      • ivek Re: Bookcrosing w Legnicy? 24.10.03, 12:08

fajna sprawa. dzieki za link do bookcrosing.pl Wstyd przyznac, ze nie slyszalem
        o tym wczesniej.

pozdrawiam,
        Ivek
        • swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 24.10.03, 13:32
          Chciałem dodać jeszcze, że tak od razu to chyba w naszym społeczeństwie się nie
          przyjmie. Bo wiele ludzi nie zna tego tematu. Znajdując książkę po prostu
          weźmie ją sobie do domu i tam zostanie, a biedny i nieoświecony odda na
          makulaturę. Sam osobiście niedawno się o bookcrosing - u dowiedziałem, gdzie w
          innych krajach jest bardzo popularny. Pozdrawiam.
          • jedynataka Re: Bookcrosing w Legnicy? 25.10.03, 00:12
            GW zorganizlowala taka akcje w Warszawie, wyglada na to, ze sporo ludzi sie
            zaangazowalo. Sadze, ze np w Masce by mozna zostawac ksiazki, a plakat
            przywiezc ze stolicy. Jak bedzie ktos ze znajomych tam jechal, to poprosze o te
            drobna przysluge.
            na razie kocze, choc rozne mysli jeszcze mi sie klebia w tym temacie. Padam
            juz, oczy mi sie zamykaja, a literki myla

dobranoc
            • ivek Re: Bookcrosing w Legnicy? 28.10.03, 09:21
              jedynataka napisała:

> GW zorganizlowala taka akcje w Warszawie, wyglada na to, ze sporo ludzi sie
              > zaangazowalo. Sadze, ze np w Masce by mozna zostawac ksiazki, a plakat
              > przywiezc ze stolicy.

Wlasnie grunt to dobry pomysl na rozwiniecie takiej idei. U nas nie ma ogrodkow
              Jordanowskich, wiec lepiej w parku nie uwalniac ksiazki. Faktycznie lepiej
              byloby zrobic cos takiego w jednym znanym miejscu.

pozdrawiam
              Ivek

• swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 28.10.03, 12:41
                Wchodząc na stronę www.bookcrossing.pl/ można zobaczyć, w jaki prosty sposób
                te książki się przemieszczają. Od korytarzy uczelni poprzez różne knajpki po
                tramwaje czy nawet pociągi. Pozdrawiam.
    • swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 29.10.03, 09:09
      Bookcrosing. Kto ma radiową jedynkę niech słucha cztery pory roku. Będzie coś
      nie co. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka