jedynataka 23.10.03, 19:00 CVo sądzicie o tym pomyśle? Jakie mijesca proponujecie? Ja jestem jak najbardziej ZA! Początkowo myślałam o takim miejscu w PWSZ'cie. A moze jakies ciekawsze miejsce? macie jakies pomysly? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 23.10.03, 19:44 Ja jestem oczywiście ZA. Nie wiem tylko czy jest to zgodne z prawem? Poza tym w naszym kraju wiele z tych książek by przepadło, do tego należy dodać dosyć małą dostępność do internetu. Ja wiem, taniej jest połączyć się i zarejestrować niż kupić książkę. Przypomina mi się jeszcze sprawa kserowania książek i szum wokół tego. Myślę, że lobby księgarskie łatwo by tego problemu nie przełknęło. Pozdrawiam, Sylwek Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 23.10.03, 19:50 Oj, chyba jednak jest legalne. Strona do rejestracji BIP www.bookcrossing.pl/ . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Bookcrosing w Legnicy? 24.10.03, 12:08 fajna sprawa. dzieki za link do bookcrosing.pl Wstyd przyznac, ze nie slyszalem o tym wczesniej. pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 24.10.03, 13:32 Chciałem dodać jeszcze, że tak od razu to chyba w naszym społeczeństwie się nie przyjmie. Bo wiele ludzi nie zna tego tematu. Znajdując książkę po prostu weźmie ją sobie do domu i tam zostanie, a biedny i nieoświecony odda na makulaturę. Sam osobiście niedawno się o bookcrosing - u dowiedziałem, gdzie w innych krajach jest bardzo popularny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Bookcrosing w Legnicy? 25.10.03, 00:12 GW zorganizlowala taka akcje w Warszawie, wyglada na to, ze sporo ludzi sie zaangazowalo. Sadze, ze np w Masce by mozna zostawac ksiazki, a plakat przywiezc ze stolicy. Jak bedzie ktos ze znajomych tam jechal, to poprosze o te drobna przysluge. na razie kocze, choc rozne mysli jeszcze mi sie klebia w tym temacie. Padam juz, oczy mi sie zamykaja, a literki myla dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Bookcrosing w Legnicy? 28.10.03, 09:21 jedynataka napisała: > GW zorganizlowala taka akcje w Warszawie, wyglada na to, ze sporo ludzi sie > zaangazowalo. Sadze, ze np w Masce by mozna zostawac ksiazki, a plakat > przywiezc ze stolicy. Wlasnie grunt to dobry pomysl na rozwiniecie takiej idei. U nas nie ma ogrodkow Jordanowskich, wiec lepiej w parku nie uwalniac ksiazki. Faktycznie lepiej byloby zrobic cos takiego w jednym znanym miejscu. pozdrawiam Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 28.10.03, 12:41 Wchodząc na stronę www.bookcrossing.pl/ można zobaczyć, w jaki prosty sposób te książki się przemieszczają. Od korytarzy uczelni poprzez różne knajpki po tramwaje czy nawet pociągi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Bookcrosing w Legnicy? 29.10.03, 09:09 Bookcrosing. Kto ma radiową jedynkę niech słucha cztery pory roku. Będzie coś nie co. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś