Dodaj do ulubionych

QUART Developer - mieszkania/ transze/ wasza

18.04.09, 22:41
Witam!

Chciałbym podpisać z firmą QUART umowę przedwstępną na zakup mieszkania, ale
mam pewne obawy. Mieszkanie będzie gotowe za rok, a oni chcą już podczas
budowy jakieś transze ode mnie. Trochę się obawiam, bo jeżeli chodzi o kasę,
to nie ma zmiłuj i trzeba uważać.

Macie może jakieś doświadczenie z tą firmą? Wiecie może, czy płacenie transz
to coś normalnego? Trochę mnie dziwi, że taka firma chce budować za moją kasę.

Jak macie jakiekolwiek doświadczenia, dajcie znać proszę.
Obserwuj wątek
    • kasik_4 Re: QUART Developer - mieszkania/ transze/ wasza 11.05.09, 19:21
      Ja również chciałabym kupić mieszkanie od tej firmy, nic nie wiem na jej temat,
      proszę o jakieś info. Z tego co słyszałam to rzeczywiście płaci sie transze.
    • mamanatanielka Re: QUART Developer - mieszkania/ transze/ wasza 12.05.09, 10:22
      Miałam przyjemność kupować mieszkanie kilka lat temu. Nie od tego developera. I też była mowa o transzach. Miałam wpłacać określoną kwotę, oni za to robią określone rzeczy. Chociaż mamy podpisaną umowę przedwstępną, mieszkanie nie jest moją własnością do momentu odebrania. Szczerze powiem, że przeraziła mnie ta perspektywa. Poza tym mieszkanie miało byc gotowe do grudnia. Zadałam sobie kilka pytań, a wśród nich, co się stanie, jeżeli ten developer zbankrutuje. W dzisiejszych czasach pytanie zdaje się być jeszcze bardziej aktualne. Dałam sobie spokój i kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym.
      No i okazało sie, że miałam rację, bo na odbiór mieszkania musiała bym czekać przynajmniej do kolejnego grudnia.
      Piękne plany miał developer, a do dziś teren wokół budynku nie ogrodzony: miał być ogród i plac zabaw dla dzieci :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka