Dodaj do ulubionych

Propozycja co do artykulow prasowych

07.12.03, 19:05
Mam propozycje: moze zamiast wklejac cale artykuly z roznych gazeta, po prostu wstawiac link z komentarzem o czym to jest. Chyba nie chcemy aby, juz kultowa na naszym forum, babcia z Kabulu laczaca sie modemowo miala problemy:) Co Wy na to?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • servus_lca Re: Propozycja co do artykulow prasowych 07.12.03, 19:12
      olus_stad napisał:

> Mam propozycje: moze zamiast wklejac cale artykuly z roznych gazeta, po prostu
      > wstawiac link z komentarzem o czym to jest. Chyba nie chcemy aby, juz kultowa n
      > a naszym forum, babcia z Kabulu laczaca sie modemowo miala problemy:) Co Wy na
      > to?
      >
      > Pozdrawiam

OK ja się już poprawiam, koniec wklejania całych artukułów:)
      • swek1 Re: Propozycja co do artykulow prasowych 07.12.03, 19:23
        Może być, ale małe to lepiej jest wklejać. Dla babci z Kabulu to może plik Mp3
        bo i może jest głucha. Pozdrawiam.
    • angael Re: Propozycja co do artykulow prasowych 07.12.03, 21:44
      hmmmmm ciekawy pomysl ale zastanowmy sie jakby portal www.lca.pl wygladal
      jakby przestali wklejac cale artykuly tylko podawali by linki :> chyba
      zmieniliby nazwe na www.linkownia.pl oraz gdzies zaslyszane gdzies
      sciagniete :D eehhehe
      pozdrawiam
      • swek1 Re: Propozycja co do artykulow prasowych 07.12.03, 22:31
        angael napisał:

> hmmmmm ciekawy pomysl ale zastanowmy sie jakby portal www.lca.pl wygladal
        > jakby przestali wklejac cale artykuly tylko podawali by linki :> chyba
        > zmieniliby nazwe na www.linkownia.pl oraz gdzies zaslyszane gdzies
        > sciagniete :D eehhehe
        > pozdrawiam

;))
      • olus_stad Re: Propozycja co do artykulow prasowych 07.12.03, 22:45
        No wlasnie o to chodzi chyba. Widziliscie kiedy reportera Onetu albo WP, bo ja nie przypominam sobie. Oni tez maja przedruki, tyle ze ze swoich zrodel. Poza tym czy naprawde jest tak duzo informacji w Legnicy o Legnicy, zeby zaraz wielki portal robic? Ja tam jestem zadowolony z lca.pl, bo to chyba najlepszy legnicki site.

Pozdrawiam
        • angael Re: Propozycja co do artykulow prasowych 07.12.03, 23:02
          Nie wiem czy wiesz co robisz ale starasz sie porownac lca.pl do wp.pl chyba za
          duza megalomania :) i nie wiem czy wiesz ale w Legnicy bardzo duzo sie dzieje
          i to nie tylko w odsylaczu do kroniki policyjnej ;), tylko trzeba to umiec
          zauwazyc i opisac a nie czekac az cos sie pokaze na stronkach gazet
          regionalnych po odsiewie i cenzurze. A czy to najlepszy site to tez bym sie
          bardzo klocil, dla mnie to reklamodajnia i linkowani i nic wiecej. A jak maja
          sklecic pare zdan od siebie to sa w nich odrazu literowki albo co gorsze bledy
          ortogrficzne !! wiec o czym my tu mowimy. Pozatym ciezko bylo by Wp czy
          Onetowi robic swoje wlasne wiadmosci dla calej przeciez polski !! Pozatym to
          jesli nie wiesz to Onet=TVN , WP=TPSA i TVP, Interia=rmf.fm i Polsat i
          CNN.Wiec wydaje mi sie ze swoich dobrych reporterow maja :) A lca.pl zaraz
          powiesz ze to UM Lenicy, Konkrety i pare stacji radiowych i cos tam jeszcze :>
          hehee. Nie wiem w jaki sposob ta wspolpraca wyglada no moze wiem troche wiecej
          ale to pozniej, szczegolnie ta miedzy UM a lca.pl ;) ale co sie tyczy reszty
          to czekaja az im cos na stronkach skapnie i nic wiecej. Nie wiem czy wiesz ale
          wiekszosc zdjec na ich serwisie pochodzi z www.legnica.net.pl i sa to zdjecia
          autorskie administratora ktory zreszta tez odwiedza to forum i zostaly one
          doslownie wykradzione bez jego wiedzy i zgody !! O czyms to swiadczy.
          • olus_stad Re: Propozycja co do artykulow prasowych 07.12.03, 23:45
            angael napisał:

> Nie wiem czy wiesz co robisz ale starasz sie porownac lca.pl do wp.pl chyba za
            > duza megalomania :) i nie wiem czy wiesz ale w Legnicy bardzo duzo sie dzieje
            > i to nie tylko w odsylaczu do kroniki policyjnej ;), tylko trzeba to umiec
            > zauwazyc i opisac a nie czekac az cos sie pokaze na stronkach gazet
            > regionalnych po odsiewie i cenzurze. A czy to najlepszy site to tez bym sie
            > bardzo klocil, dla mnie to reklamodajnia i linkowani i nic wiecej. A jak maja
            > sklecic pare zdan od siebie to sa w nich odrazu literowki albo co gorsze bledy
            > ortogrficzne !! wiec o czym my tu mowimy.

Pomysl na zebranie wszystkich newsow o Legnicy jest bardzo trafiony. Nie kupuje gazet typu Konkrety czy Wroclawska, bo Rz i GW w zupelnosci wypelniaja mi czas na prasowke. Jednak chcialbym cos wiedziec na temat mojego regionu, wiec w jednym miejscu mam ten caly szajs.
            Wskaz mi prosze lepszy legnicki portal niz lca.pl?? Wybacz, ale na legnica.net.pl news ukazuja sie bardzo rzadko i raczej maja charakter akcji (Ks Legnickie, Najknajpa itp). Poza tym jakos trudno mi sobie wyobrazic goracych reporterow latajacych za sensacja po miescie. Tu nie zadziala 'czerwony telefon'!

> Pozatym ciezko bylo by Wp czy
            > Onetowi robic swoje wlasne wiadmosci dla calej przeciez polski !! Pozatym to
            > jesli nie wiesz to Onet=TVN , WP=TPSA i TVP, Interia=rmf.fm i Polsat i
            > CNN.

Dlatego tez napisalem, ze stosuja przedruki ze SWOICH zrodel, to chyba jasne i ogolnowiadome. A te SWOJE zrodla to wymienione przez Ciebie wczesniej media (zapomniales w rozpedzie dodac, ze gazeta.pl to analogicznie AgoraSA vel. GW)

> Nie wiem w jaki sposob ta wspolpraca wyglada no moze wiem troche wiecej
            > ale to pozniej, szczegolnie ta miedzy UM a lca.pl ;) ale co sie tyczy reszty
            > to czekaja az im cos na stronkach skapnie i nic wiecej. Nie wiem czy wiesz ale
            > wiekszosc zdjec na ich serwisie pochodzi z www.legnica.net.pl i sa to zdjecia
            > autorskie administratora ktory zreszta tez odwiedza to forum i zostaly one
            > doslownie wykradzione bez jego wiedzy i zgody !! O czyms to swiadczy.

Uwazam, ze wiesci z Ratusza dosc czesto goszcza na lama lca.pl i sa rzetelnie przygotowywane. Takze kawal dobrej roboty! Nie wiem skad te przymruzenie oka?
            Sprawa zdjec to spor miedzy tymi ludzmi, ja sie nie mieszam, bo nic na ten temat nie wiem! Od tego jest prawo.

Czekam na odzew:)

Pozdrawiam
            • servus_lca Re: Propozycja co do artykulow prasowych 08.12.03, 15:51
              olus_stad napisał:

> angael napisał:
              >
              > > Nie wiem czy wiesz co robisz ale starasz sie porownac lca.pl do wp.pl chyb
              > a za
              > > duza megalomania :)

przecież wp.pl i lca.pl ma taką sama szatę graficzną, czyli jest podobne

> Wskaz mi prosze lepszy legnicki portal niz lca.pl?? Wybacz, ale na legnica.net.
              > pl news ukazuja sie bardzo rzadko i raczej maja charakter akcji (Ks Legnickie,
              > Najknajpa itp).

Tu sie zgodzę, ale legnica.net.pl to raczej strona nie nastawiona na reklamę tylko na pomoc ludzi, którzy chcieliby pisać np. newsy bezpłatnie. A jak widać np w Konkretach lca.pl reklmuje się, czyli chcą mieć zysk z portalu.

> > Pozatym ciezko bylo by Wp czy
              > > Onetowi robic swoje wlasne wiadmosci dla calej przeciez polski !! Pozatym
              > to
              > > jesli nie wiesz to Onet=TVN , WP=TPSA i TVP, Interia=rmf.fm i Polsat i
              > > CNN.

tu dodam jeszcze WP=TPsa=Radio ZET
            • angael Re: Propozycja co do artykulow prasowych 09.12.03, 10:45
              > Uwazam, ze wiesci z Ratusza dosc czesto goszcza na lama lca.pl i sa
              rzetelnie p
              > rzygotowywane. Takze kawal dobrej roboty!

Znowu mylisz pojecia !! przez kogo rzetelnie przygotowane ?? kto wykonal kawal
              dobrej roboty ?? zastanow sie naprawde, bo jak narazie to dla mnie lca.pl na
              czyjejs pracy chce zarobic i pewnie zarabia pieniadze, atakuja cie z kazdej
              strony platnymi reklamami podajac do wiadomosci zaciagniete od innych
              informacje, zero tworczej pracy ze swojej strony i to chyba najbardziej
              przeraza w portalu ktory stal sie w niejasnych okolicznosciach, ni z gruszki
              ni z pietruszki, oficjalnym portalem legnickim.
              • olus_stad Re: Propozycja co do artykulow prasowych 09.12.03, 11:15
                angael napisał:

> Znowu mylisz pojecia !! przez kogo rzetelnie przygotowane ?? kto wykonal kawal
                > dobrej roboty ?? zastanow sie naprawde, bo jak narazie to dla mnie lca.pl na
                > czyjejs pracy chce zarobic i pewnie zarabia pieniadze, atakuja cie z kazdej
                > strony platnymi reklamami podajac do wiadomosci zaciagniete od innych
                > informacje, zero tworczej pracy ze swojej strony

Pokaz mi portal bez reklam!! Taki nie istnieje, bo jego egzystencja skonczyla by sie na pierwszym bilansie zyskow i strat. Chyba tylko 'imperium medialne' ojca Rydzyka funkcjonyje z datkow. Wiec reklamy pojawiajace sie na lca.pl to bardzo, bardzo dobry objaw!! Widac komus sie oplaca i ma w tym interes sie zareklamowac! PLUS na rzecz lca.pl
                Czy nie uwazasz, ze duza praca jest codzienne odwalanie prasowki w poszukiwaniu nowych materialow do newsow? Bo ja uwazam, ze tak.
                Jaka dla Ciebe wartosc miaja informacje przygotowane przez pracwonikow Slowa, Wroclawskiej, Plusa?? Chyba wyzsza niz gdyby lca.pl stworzyla swoja amatorska redakcje! Faktem jest, ze kazdy news brany jest z innego zrodla niz lca.pl, ale przynajmniej lca.pl ma wieksza wiarygodnsoc!

> i to chyba najbardziej
                > przeraza w portalu ktory stal sie w niejasnych okolicznosciach, ni z gruszki
                > ni z pietruszki, oficjalnym portalem legnickim.

Prosilem Cie juz abys mi podal legnicki portal, ktory robi to lepiej nia lca.pl! Jest tak? Jezeli tak, to z checia zmienie zdanie.

Teraz tak troche na marginesie. Nie bronie lca.pl, bo uwazam, ze jest najlepsze! Bronie, bo na pewno jest jedyne w Legnicy o tak wysokim poziomie, trudno wymagac niewiadomo czego od raczkujacego portalu, ktory powstaje w niewielkim miescie! Czy aby nie tak wlasnie zaczynaly kolosy? wp.pl na poczatku byla robiona przez trojke zapalencow, a teraz? Sprzedali swoje akcje i do konca zycia moga nic nie robic! Dajmy szanse bajtowi tez:)

Pozdrawiam
                • angael Re: Propozycja co do artykulow prasowych 10.12.03, 00:08
                  Portal bez reklam i to daleko nie trzeba szukac! www.legnica.net.pl jest
                  raptem sponsor konkursu i co by sie tam nie pokazalo to jest nie odplatna
                  forma ukazania legnickich firm w postaci bannera lub linka do firmowej strony.
                  I jakos portal ten utrzymuje sie tylko z prywatnej checi jego zalozyciela -
                  legniczanina, ma on dlugi staz, wrecz kolosalnie dluzszy od lca.pl a pomimo to
                  nie bierze za swoja dzialalnosc zlamanego grosza.
                  A co do dziennej odwalanej pracy w postaci prasowki, powiedz ze zartujesz ,
                  prosze !! czy ty wiesz co mowisz ?? wiesz na czym polega skopiowanie kodu
                  zrodlowego ze strony i wklejenie go na swoja ?? mysle ze calosc zajmuje
                  administratorowi maksymalnie 10 minut kazdego dnia !! A jak probowal zrobic
                  sonde to chyba go przerosla, a gdy pisza cos od siebie to nawet w dwoch
                  zdaniach na krzyz sa literowki i bledy. I jesli uwazasz ze ja biorac czyjes
                  wypracowania i podajac je w szkole za swoje mam przez to wieksza wiarygodnosc
                  to nie rozumiem twojego toku myslenia, nawet gdyby te wypracowania pisali sami
                  profesorowie.
                  A co do dalszej polemiki to nie ma ona sensu , gdyz Ty potrzebujesz poprostu
                  codziennej prasy podanej w formie elektornicznej i to ci pasuje. A mi jakos to
                  nie wystarcza na oficjalnym legnickim portalu.
                  Pozdrawiam.
                  • olus_stad Re: Propozycja co do artykulow prasowych 10.12.03, 09:13
                    angael napisał:

> Portal bez reklam i to daleko nie trzeba szukac! www.legnica.net.pl jest
                    > raptem sponsor konkursu i co by sie tam nie pokazalo to jest nie odplatna
                    > forma ukazania legnickich firm w postaci bannera lub linka do firmowej strony.
                    > I jakos portal ten utrzymuje sie tylko z prywatnej checi jego zalozyciela -
                    > legniczanina, ma on dlugi staz, wrecz kolosalnie dluzszy od lca.pl a pomimo to
                    > nie bierze za swoja dzialalnosc zlamanego grosza.

Wedlug mnie lca.pl i legnica.net.pl ma dwa rozne targety. Legnica.net.pl to raczej informator o naszym miescie, tzn dla osob, ktore maja stycznosc po raz pierwszy. Natomiast lca.pl jest dla mieszkancow, poniewaz zawiera mnostwo informacji biezacych, zupelnie niepotrzebnych innych osobom. Poza tym co zlego jest w reklamach??? Nie rozumiem Twoje awersji?! Piszesz jakby to byla jakas ujma! Podalem Ci juz przyklad TV Trawam i RM, one zyja bez reklam, a ich poziom jest zalosny (nie ma tu zadnej analogii).

> A co do dziennej odwalanej pracy w postaci prasowki, powiedz ze zartujesz ,
                    > prosze !! czy ty wiesz co mowisz ?? wiesz na czym polega skopiowanie kodu
                    > zrodlowego ze strony i wklejenie go na swoja ?? mysle ze calosc zajmuje
                    > administratorowi maksymalnie 10 minut kazdego dnia !!

Rob tak 3x dziennie przez 365 dni w roku, zobaczymi ile czasu Ci to zajmie.

> A jak probowal zrobic
                    > sonde to chyba go przerosla, a gdy pisza cos od siebie to nawet w dwoch
                    > zdaniach na krzyz sa literowki i bledy.

Powiedzialem juz, ze to raczkujacy portal i potrzeba mu czasu, a ja moge te drobne literowki scierpiec.

> I jesli uwazasz ze ja biorac czyjes
                    > wypracowania i podajac je w szkole za swoje mam przez to wieksza wiarygodnosc
                    > to nie rozumiem twojego toku myslenia, nawet gdyby te wypracowania pisali sami
                    > profesorowie.

Spiesze z wytlumaczeniem. Jezeli dwie kontrowerysjne wiadomosci zostaly by podane przez dwa rozne zrodla np Wyborcza i Glos Kunic, to w pierwszej kolejnosci uwierzylbym GW, a Ty? Przyklad z wypracowaniami jest nietrafny. Nikt tu bowiem nie mowi po plagiacie, bo autor strony zawsze podaj zrodlo, skad ten news sie wzial, autora, date itp.

> A co do dalszej polemiki to nie ma ona sensu , gdyz Ty potrzebujesz poprostu
                    > codziennej prasy podanej w formie elektornicznej i to ci pasuje. A mi jakos to
                    > nie wystarcza na oficjalnym legnickim portalu.

No trudno.

Pozdrawiam

PS Na razie podales mi portal bez reklam, a juz od kilku postow prosze Cie o podanie czego lepszego od lca.pl
                    • angael Re: Propozycja co do artykulow prasowych 10.12.03, 10:37
                      Ciezko jest podac cos lepszego w twoim mniemaniu skoro kopiuj-wklej Cie
                      satysfakcjonuje.A co do wypominania ile pracy trzeba wzlozyc w portal to sa
                      ludzie ktorzy poswiecaja 30 minut dziennie dla idei a nie 10 minut dla
                      pieniedzy. I zalosne jest dla mnie to ze oficjalny portal trafia sie wlasnie
                      dorobkiewiczom bez pomyslu a nie legniczaninowi ktory o to zabiegal od paru
                      lat i ze swoich wlasnych pieniadzy wszystko utrzymuje. I naprawde duzo robi
                      dla promocji miasta dostajac w zamian tylko klody pod nogi.
                      Pozdrawiam.
                      • olus_stad Re: Propozycja co do artykulow prasowych 10.12.03, 14:37
                        Moze mamy inne zapotrzebowania, mi naprawde wystarczy esencja informacji z regionu serwowana w pigulce. Oczywiscie jezeli byloby wiecej i autorskie to why not! Powatpiewam troche w te 10 minut i te 30, ale niewazne. Wybacz, ale gdybym to ja zlecal, to tez powierzylbym to firmie informatycznej, a nie prywatnej osobie (to tak na marginesie). Poza tym dlaczego tak ostro najezdzasz na lca.pl?

Pozdrawiam

PS Znasz strasznie duzo szczegolow z zycia tych obydwoch portali, jakies osobiste powiaznie?
        • angael Re: Propozycja co do artykulow prasowych 07.12.03, 23:07
          A jesli dalej nie jestes pewny to prosze www.wirelesslan.pl/ , zerknij
          sobie na ta stronke i porownaj ze strona www.siec.lca.pl zrobiona takze przez
          Bajta. Watpie zeby dostali zgode na tak "wierne cytowanie" calej strony
          wlacznie ze zdjeciami urzadzen.
          Pozdrawiam
          • olus_stad Re: Propozycja co do artykulow prasowych 08.12.03, 20:16
            angael napisał:

> A jesli dalej nie jestes pewny to prosze

Ja nie mowie, ze nie jestem pewiem, tylko ze nie znam sprawy wiec sie nie wypowiadam, moze jest dokladnie na odwrot i to zrzynaja od lca.pl ?? Nie wiem!

Pozdrawiam
            • angael Re: Propozycja co do artykulow prasowych 09.12.03, 10:37
              Prosze Cie nie zartuj sobie nawet, bajt miesieczny staz na rynku z radiem a
              druga firma ponad dwu letni.
              • olus_stad Re: Propozycja co do artykulow prasowych 09.12.03, 10:52
                Przeciez CI napisalem, ze nie wiem kto ma jaki staz i kto od kogo zrzyna!!! I szczere to malo mnie to obchodzi. Dlatego sie w to nie mieszam i tyle. Stwierdzam tylko, ze logicznie rzecz biorac, moze byc w dwie strony!

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka