servus_lca 08.12.03, 16:50 parlament.lca.pl/ "Tym razem administrator portalu zastosuje wszystkie możliwe zabezpieczenia..." ten fragment najbardziej mi się podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swek1 Re: Sfałszowany sondaż 08.12.03, 17:01 Chyba będzie spisywał "pesel";)) Mnie to nie rusza, ciekawe tylko dla kogo są te sondy? Dla wyborców? Po co? Może dla własnego ego posłów? Czy ktoś wie? Ciekawe kto tak bardzo liczył na 1 miejsce, że doszło do matactwa? I tak jest w życiu... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sfałszowany sondaż 08.12.03, 20:35 Oj nie wiesz do czego sa zdolni tacy 'mali' polityce!! Kiedys dzialalem w pewnej partii, ktora masowo wykupowala tzw wczorajsza prase za grosze i podbijala swojego kandydata w jakis tam sondazach popularnosci, w ktorych trzeba bylo wysylac glosy. I niby opinia ludu, a w rzeczywistosci manipulacja:( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Sfałszowany sondaż 09.12.03, 07:37 Faktycznie masz rację, kiedyś miałem podobną sytuację. Kolega z pracy też siedzi w jakiejś partii i wycinał małe formularze i dawał nam do wypełnienia. Manipulacja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sfałszowany sondaż 09.12.03, 10:25 Gazeta zadowolona, bo lepiej schodzi nowy i stary naklad i moze sie przed czytelnikami pochwalic duza popularnoscia. Nasi malutcy politycy tez sa zadowoleni, bo prowadza sobie w 'rankingach'. Tylko czytelnicy wietrza jakis spisek, ale przeciez nie o nich tutaj chodzi:( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Sfałszowany sondaż 11.12.03, 13:48 Mamy już nowy sondaż. Wchodzę na stronę i mam tylko wybór tak - nie. To, na kogo mam klikać za czy przeciw. Ja tych posłów i senatorów nie znam i nie wiem, co dobrego czy złego dla ludzi zrobili. Brakuje mi jakiegoś krótkiego sprawozdania z działalności, taki mały rachunek sumienia, no chyba, że jest jego brak. Myślę, że ta tabelka to jest tylko dla samych zainteresowanych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: Sfałszowany sondaż 11.12.03, 18:48 swek1 napisał: > Mamy już nowy sondaż. Wchodzę na stronę i mam tylko wybór tak - nie. To, na > kogo mam klikać za czy przeciw. Ja tych posłów i senatorów nie znam i nie > wiem, co dobrego czy złego dla ludzi zrobili. Brakuje mi jakiegoś krótkiego > sprawozdania z działalności, taki mały rachunek sumienia, no chyba, że jest > jego brak. Myślę, że ta tabelka to jest tylko dla samych zainteresowanych. > Pozdrawiam. Powinno być tak idziesz na kogoś głosować w wyborach, a potem oceniasz jego pracę. Jeżeli jest inaczej to tylko Twoja wina.(bez obrazy) Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sfałszowany sondaż 11.12.03, 18:52 Ocena pracy powinna nastapic przy nastepnych wyborach. Myslisz sobie: 'ten chlopak sie nie sprawdzil, czas na innego' i z czystym sumieniem zakreslasz fachowca z partii pana Jedrka L. ;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: Sfałszowany sondaż 11.12.03, 18:57 olus_stad napisał: > Ocena pracy powinna nastapic przy nastepnych wyborach. Myslisz sobie: 'ten chlo > pak sie nie sprawdzil, czas na innego' i z czystym sumieniem zakreslasz fachowc > a z partii pana Jedrka L. ;))> > > Pozdrawiam Jeżeli ktoś ma sumienie , to może po takim sondażu coś zrozumie. Ale oczywiście to tylko teoria. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Sfałszowany sondaż 11.12.03, 21:08 Większość z tych osób na liście jest już nie pierwszą kadencję. Ludzie oddając swój głos na wyborach czy w plebiscytach powinni coś o nich wiedzieć. Ciężko jest społeczeństwu śledzić na bieżąco ich poczynania i dlatego powinni robić rachunek sumienia z tego, co robią. Gdyby tego nie robili to 90% ludzi wybierałoby swoich przedstawicieli w ciemno. Swoją drogą ja uważam, że i tak sondaże polityczne są zakłamane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Sfałszowany sondaż 11.12.03, 21:15 Wydaje mi sie, ze troche tu przesadziles. Mysle, ze sondaze przeprowadzane przez OBOP czy CBOS itp nie sa zaklamane, bo robia je ludzie, ktorzy wiedza jak unikanac manipulacji. Znacznie trudniej tu o przekrety. A w gazecie wystarczy, ze odpowiednio skleca pytanie, ktore sugeruje odpowiedzi i juz maja wynik taki, jaki chca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Sfałszowany sondaż 11.12.03, 21:20 olus_stad napisał: > Wydaje mi sie, ze troche tu przesadziles. Mysle, ze sondaze przeprowadzane prze > z OBOP czy CBOS itp nie sa zaklamane, bo robia je ludzie, ktorzy wiedza jak uni > kanac manipulacji. Znacznie trudniej tu o przekrety. A w gazecie wystarczy, ze > odpowiednio skleca pytanie, ktore sugeruje odpowiedzi i juz maja wynik taki, ja > ki chca. > > > Pozdrawiam Widzę, że źle się wyraziłem. Chodzi mi o te lokalne sondaże takie jak choćby ten na lca.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś