04.01.04, 19:28
Czy ktoś z Was szanowne koleżanki i szanowni koledzy wie, gdzie można oddać
zużyte baterie? Kiedyś słyszałem, że w każdym sklepie z bateriami, ale mam,
co do tego wątpliwości. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • swek1 Re: Baterie 05.01.04, 18:45
      Temat bateria milczy jak całe forum, ale nie Asia i ja ;))
      Dzisiaj postanowiłem dowiedzieć się, gdzie mogę oddać zwykłe bateryjki R14 - 4
      szt. Podzwoniłem po sklepach i hurtowniach w Legnicy i wszyscy robili duże oczy
      i brali mnie za głupka i że jaja sobie robię. Wyobraźcie sobie, że zostałem
      wypytywany czy nie jestem dziennikarzem lub jakimś innym podmiotem. Nikt nic
      nie wie. W jednej tylko hurtowni potraktowano mnie poważnie i temat będę z tym
      Panem dalej ciągnął. Jedyny jaki ślad znalazłem to taki, że w szkołach odbywały
      się zawody w pozyskiwanie bateryjek a organizatorem był philips.
      Pozdrawiam, Sylwek
      • aska_lca Re: Baterie 05.01.04, 18:50
        Hehehe dziennikarzem ;)
        Sama myślałam gdzie by tu można oddać baterie ale nic mi nie przychodziło do
        głowy :( Jeśli bedziesz miał juz jakieś info na ten temat to pochwal się :)

Pozdrawiam.
        • olus_stad Re: Baterie 05.01.04, 20:35
          Kiedys sluchalem w radiu audycji jak to jest z tymi baterykami (moze to Weiss prowadzil, ale glowy nie dam). W kazdym badz razie poszedlem do kiosku i kupujac nowe baterie dalem panu stare i co? Pan powiedzial, ze co ja mu tam za smieci daje i ze tu zaraz jest kosz i zebym wyrzucil. Ot cala historyja:)

Pozdrawiam
          • swek1 Re: Baterie 05.01.04, 21:40
            A gdzieś całkiem nie dawno czytałem, że Legnica dostała jakieś wyróżnienie za
            ekologię. I jak tu mają się mieć bateryjki?
            Pozdrawiam, Sylwek.
    • card1 Re: Baterie 06.01.04, 16:35
      jest firma ktora sama odbiera nawet zuzyte baterie siedzibe ma gdzies w hucie.
      Napewno odbieraja od firm: zegarmistrzów, serwisow nie wiem jak z prywatnymi.
      Postaram zdobyc Ci namiary na jutro i podam na forum :) pozdr

• swek1 Re: Baterie 06.01.04, 19:49
        Oooo dzięki jest jakiś sygnał. A wiecie, że to samo tyczy się świetlówek? Je
        też należy ładnie zapakować i oddać do utylizacji. Tylko gdzie?
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka