swek1 04.01.04, 19:28 Czy ktoś z Was szanowne koleżanki i szanowni koledzy wie, gdzie można oddać zużyte baterie? Kiedyś słyszałem, że w każdym sklepie z bateriami, ale mam, co do tego wątpliwości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swek1 Re: Baterie 05.01.04, 18:45 Temat bateria milczy jak całe forum, ale nie Asia i ja ;)) Dzisiaj postanowiłem dowiedzieć się, gdzie mogę oddać zwykłe bateryjki R14 - 4 szt. Podzwoniłem po sklepach i hurtowniach w Legnicy i wszyscy robili duże oczy i brali mnie za głupka i że jaja sobie robię. Wyobraźcie sobie, że zostałem wypytywany czy nie jestem dziennikarzem lub jakimś innym podmiotem. Nikt nic nie wie. W jednej tylko hurtowni potraktowano mnie poważnie i temat będę z tym Panem dalej ciągnął. Jedyny jaki ślad znalazłem to taki, że w szkołach odbywały się zawody w pozyskiwanie bateryjek a organizatorem był philips. Pozdrawiam, Sylwek Odpowiedz Link Zgłoś
aska_lca Re: Baterie 05.01.04, 18:50 Hehehe dziennikarzem ;) Sama myślałam gdzie by tu można oddać baterie ale nic mi nie przychodziło do głowy :( Jeśli bedziesz miał juz jakieś info na ten temat to pochwal się :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Baterie 05.01.04, 20:35 Kiedys sluchalem w radiu audycji jak to jest z tymi baterykami (moze to Weiss prowadzil, ale glowy nie dam). W kazdym badz razie poszedlem do kiosku i kupujac nowe baterie dalem panu stare i co? Pan powiedzial, ze co ja mu tam za smieci daje i ze tu zaraz jest kosz i zebym wyrzucil. Ot cala historyja:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Baterie 05.01.04, 21:40 A gdzieś całkiem nie dawno czytałem, że Legnica dostała jakieś wyróżnienie za ekologię. I jak tu mają się mieć bateryjki? Pozdrawiam, Sylwek. Odpowiedz Link Zgłoś
card1 Re: Baterie 06.01.04, 16:35 jest firma ktora sama odbiera nawet zuzyte baterie siedzibe ma gdzies w hucie. Napewno odbieraja od firm: zegarmistrzów, serwisow nie wiem jak z prywatnymi. Postaram zdobyc Ci namiary na jutro i podam na forum :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: Baterie 06.01.04, 19:49 Oooo dzięki jest jakiś sygnał. A wiecie, że to samo tyczy się świetlówek? Je też należy ładnie zapakować i oddać do utylizacji. Tylko gdzie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś