Dodaj do ulubionych

stanieją SMS-y

21.05.04, 15:00
Niestety tylko we Francji

Protesty społeczne i apele rządu zapewne zmuszą operatorów komórkowych do
częściowej obniżki cen SMS-ów. - To za mało - uważa organizacja konsumencka,
która rozpętała całą burzę.

Tego jeszcze we Francji nie było! Strajk konsumentów 9 maja wymusił na
operatorach zapowiedź obniżki cen SMS-ów.

Może podobną akcję zrobić w Polsce?

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,34912,2084235.html
Obserwuj wątek
    • szampon4jajeczny Re: stanieją SMS-y 21.05.04, 16:02
      a w szwecji wprowadzili znow obnizke rozmow dla seniorow poza godzinami
      szczytu .
    • al-ki Re: stanieją SMS-y 21.05.04, 18:10

Uważam, że SMSy w Polsce wcale nie są drogie. Nie w Idei i nie w Plusie. Nie
      wiem jak w Erze.
    • geograf Re: stanieją SMS-y 21.05.04, 22:07
      Śmieszna,ale i straszna jest ta sytuacja, w której Rząd apeluje o obniżkę cen jakiejś (popularnej) usługi, do tego bardzo banalnej i wcale nie decydującej o standarcie życia obywateli....
      Hmmm..z jednej strony ciekawe pod wzgledem socjologicznym (ten ruch-nazwijmy go-na rzecz tańszych smsów), z drugiej...przerażające-bo elektronika prowadzi do takich działań...
    • wgfc Re: stanieją SMS-y 22.05.04, 08:43
      Wydawa mi się, że SMSy nie są tak popularne w innych krajach (zwłaszcza Europy
      Zachodniej) jak są u nas - może faktycznie są tam drogie. W każdym razie znam w
      Holandii młodych ludzi na poziomie, których trzeba było instruować jak się to
      odbiera i wysyła, a chyba większość Holendrów nie opanowała tej sztuki smile Jakiś
      czas temu wysłałem SMS z w miarę pilną sprawą do mieszkańca Cypru. W odpowiedzi
      napisał mi po jakiś dwóch tygodniach mejla - że właśnie odczytał moją wiadomość
      (mimo że telefon ma zawsze przy sobie) smile

A u nas: SMS w Heyah to 28 gr brutto poza Heyah i 18 gr brutto w Heyah. To
      chyba nie jest aż tak drogo. Poza tym Idea kilka dni temu oświadczyła,
      że "pracuje nad prawdziwą odpowiedzią na ofertę Heyah" tak więc ceny SMS i
      połączeń jeszcze stanieją, zapowiada się wojna cenowa smile
      • wgfc Re: stanieją SMS-y 22.05.04, 08:44
        wgfc napisał:

> Wydawa mi się

Polski język, piękny język wink
      • geograf Re: stanieją SMS-y 22.05.04, 11:01
        tak nawiasem mówiąc dziwi mnie pasywna postawa sieci Plus GSM w aktualnej wojnie cenowej...co prawda wypuścili jakiś tam nowy zestaw Simplus,ale przy cenach Heyah i Idei jest on marny...
        cóż..Idea walczy o młodego klienta-dobrze, nie ma nic lepszego dla nas, niż walka konkurencji:>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka