Dodaj do ulubionych

ojciec dyrektor

29.02.12, 19:03
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11253625,O__Rydzyk__Polska_ma_pomagac_Grecji__ktora_daje_renty.html?lokale=warszawa
Tym razem nie chcę pisać o TR, bo szkoda czasu. Wkurza mnie jednak niemoc informacyjna rządu, ktory nie jest w stanie wytłumaczyć ludziom, o co z tym wszystkim chodzi.
Czy rząd ma w ogóle jakiegoś rzecznika? Tak, wiem, że jest ten Graś, ale to przecież nieporozumienie!
Obserwuj wątek
    • piotr_57 Re: ojciec dyrektor 29.02.12, 19:37
      iwa_ja napisała:

> Tym razem nie chcę pisać o TR, bo szkoda czasu.

Nie zgadzam się . Ojciec Derechtor to bardzo interesująca postać.

Wkurza mnie jednak niemoc infor
      > macyjna rządu, ktory nie jest w stanie wytłumaczyć ludziom, o co z tym wszystki
      > m chodzi.

Gdyby rząd był niemocny tylko w dziedzinie informacji to byłoby pół biedy! Ty mnie powiedz w czym ten rząd jest mocny?

> Czy rząd ma w ogóle jakiegoś rzecznika? Tak, wiem, że jest ten Graś, ale to prz
      > ecież nieporozumienie!

Graś to jest prominentny polityk PO, a nie rzecznik. Rzecznik powinien kierować się interesem reprezentowanego, każdy polityk kieruje się tylko interesem własnym. W tym problem z Grasiem.
    • marcin_rz Re: ojciec dyrektor 29.02.12, 20:23
      w którym miejscu mówi nieprawdę?
      w tym, że Polska "rzuci" Grecji pomoc finansową, mimo własnych problemów?
      czy że Grecja korzystając z okazji kupuje sobie społeczeństwo poprzez dalsze jego rozpuszczanie socjalem?

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/374771,jestes-pedofilem-ekshibicjonista-albo-hazardzista-to-dostaniesz-rente-w-grecji.html
      • iwa_ja Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 19:55
        Nie bardzo wiadomo jeszcze, czy w ogóle dojdzie do tej operacji, ale na wszelki wypadek wyjaśniam:
        Polska nie pożyczy, m.in. dlatego, że nie jest w strefie euro, niczego Grecji. Polska natomiast zobowiązała się do pozyczenia z grubsza 6 mld euro Międzynarodowemu Funduszowi Walutowemu. Innymi słowy, dokonuje lokaty części (niewielkiej) rezerw walutowych Narodowego Banku Polskiego. Od zawsze NBP lokuje swoje rezerwy w najbardziej bezpiecznych inwestycjach, np. w kruszcach, obligacjach niemieckich czy amerykańskich. MFW ma bardzo wysoką wiarygodność, więc nie ma żadnej obawy, że tych pieniędzy (z odsetkami) nie zwróci. I to MFW jest stroną Polski w tej transakcji, a nie Grecja, a więc to MFW bedzie zwracał Polsce te pieniądze. Zaś rzeczywiście Grecja jest w tle, bo MFW pozyczyć ma te pieniądze właśnie Grecji.
        Ale tak jak mówię, to nie nasza sprawa, czy Grecja odda. Nam ma oddać, powtarzam: z odsetkami, Miedzynarodowy Fundusz Walutowy. Do tej pory nikt się nie awanturował, w co inwestuje NBP. A inwestować musi. Co, miałby trzymać pieniądze w bieliźniarce?
        I za brak informacji na ten temat właśnie obwiniam nasz rząd i jego politykę komunikacyjną. To tworzy właśnie takie reakcje jak Ojca Dyrektora.
        • mk968 Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 20:07
          jestem daleki od obrony dyr radia z Torunia ale tu o T. R. ma rację
          • iwa_ja Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 20:17
            mk968 napisał:

> jestem daleki od obrony dyr radia z Torunia ale tu o T. R. ma rację

Co????? TR ma rację? Dlaczego?
            • ptasiek_777 Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 20:26
              Przejrzałem Twój pierwszy teledysk Iwa. Jesteś patriotką ? on jest bardzo pro Polski. Rydzykowi też dajmy szansę. Łupi owieczki mówią smile mnie nie łupi. Banda Rudego mnie łupi.
              • iwa_ja Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 20:31
                Myślałam, że to jest dyskusja merytoryczna.
                • ptasiek_777 Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 20:53
                  Bo jest.
                  • iwa_ja Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 21:17
                    To jeżeli to jest dyskusja merytoryczna, to wyjaśniam, że nie jestem fanką tego rządu, ale też nie znoszę głupiej opozycji, która zbija kapitał polityczny na przekłamaniach.
                    • piotr_57 Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 21:20
                      iwa_ja napisała:

ale też nie znoszę głupiej opozycji, która zbija kapitał polityczny na
                      > przekłamaniach.

Taki jest zbójeckie prawo opozycji, może klepać co jej ślina na jęzor przyniesie smile
                      Tak samo jest z oskarżonym, przed sądem. może opowiadać dowolne pierdoloty i nikt nie ma prawa czynić mu z tego zarzutu.
            • mk968 Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 21:21
              inicjały dyr Tadeusza Rydzyka zakonu ojców redptorystów
              • ptasiek_777 Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 21:33
                Piotr !! jedziesz po bandzie ale dobrze gadasz, święte prawo opozycji smile tylko czy my mamy jeszcze opozycję ? mamy gównianych polityków których media kreują na autorytety a bydło klaszcze. Rzygać się chce na to.
              • iwa_ja Re: ojciec dyrektor 03.03.12, 21:37
                mk968 napisał:

> inicjały dyr Tadeusza Rydzyka zakonu ojców redptorystów

Hę??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka