Dodaj do ulubionych

Trzeźwo o rauszu

07.10.13, 23:48
www.polityka.pl/nauka/zdrowie/1554461,1,kilka-istotnych-uwag-o-piciu.read
Sporo w tym prawdy- udaje się, że wystarczy po prostu zakazywać i zniechęcać i to wystarczy. Pamiętam, jak pod koniec podstawówki mieliśmy pogadanki o alkoholu, zaś w liceum zorganizowano nam spotkanie z niepijącym alkoholikiem, który przekonywał nas o tym, jak to alkohol jest zły. Oczywiście, skończyło się na potakiwaniu- komers na koniec VIII klasy był dla sporej liczby moich kolegów (i koleżanek) okazją do pierwszego poważnego kontaktu z alkoholem (a dla niektórych to był już kolejny kontakt z rzędu). W liceum natomiast alkohol piło się bez większych oporów, oczywiście z półmetkami i studniówką włącznie. Urwanie filmu czy haftowanie traktowano jako rzecz naturalną, a nawet jako powód do dumy, choć właśnie w młodym organizmie alkohol czyni największe szkody. Podejrzewam, że dziś jest nawet pod tym względem gorzej.
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: Trzeźwo o rauszu 08.10.13, 00:24
      I gdybym nie był teraz w pracy to rzekłbym do Ciebie Jedzoslawie: "No to cyk, powiedział budzik do zegara"wink
      • jedzoslaw Re: Trzeźwo o rauszu 08.10.13, 10:28
        loczek62 napisał:

> I gdybym nie był teraz w pracy to rzekłbym do Ciebie Jedzoslawie: "No to cyk, p
        > owiedział budzik do zegara"wink

Oby nam się wink
    • sibeliuss Re: Trzeźwo o rauszu 08.10.13, 08:27
      Rzadko wypijam więcej niż dwie lampki wina, ale nie ukrywam że czasami lubię nie wstawić. Nigdy do nieprzytomności, ale taki konkretniejszy rausz mnie bawi, tyle że ja wtedy możliwie szybko wracam do domu i idę lulu.
      • jedzoslaw Re: Trzeźwo o rauszu 08.10.13, 10:35
        Mnie też konkretniejszy rausz bawi, zdarza mi się także tę granicę przekroczyć, ale generalnie nie piję dużo. W młodości nie ciągnęło mnie aż tak bardzo do mocnego alkoholu, natomiast piwo to co innego smile
        • tjbazuka Re: Trzeźwo o rauszu 08.10.13, 10:55
          wiecie ze woda z wazonu smakuje wybornie nastepnego dnia po dynamicznym pijanstwie.
          • sibeliuss Re: Trzeźwo o rauszu 08.10.13, 11:03
            tjbazuka napisał:

> wiecie ze woda z wazonu smakuje wybornie nastepnego dnia po dynamicznym pijanst
            > wie.

Smacznego big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka