Dodaj do ulubionych

Likwidują groby

20.10.16, 18:28
Aż 15 tysięcy grobów może zniknąć z wrocławskich cmentarzy komunalnych! Nie zostały bowiem opłacone. Kartek z takim ostrzeżeniem najwięcej pojawiło się na Cmentarzu Osobowickim i Grabiszyńskim. Czasu na wniesienie opłaty na 10 lub 20 lat zostało już bardzo niewiele. Termin upływa wraz ze Świętem Zmarłych. Nawet, jeśli kogoś nie stać

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/wroclaw-na-cmentarzach-beda-likwidowac-groby-ostatni-dzwonek/l11sqx7
To jest z czym zgodzic sie nie moge.Ostatnie miejsce zamieszkania powinno pozostac na wiecznosc.
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: Likwidują groby 20.10.16, 18:57
      Obserwuję dużo miejsc do pochówku z "odzysku" na Powązkach Wojskowych sad
      • 1zorro-bis Re: Likwidują groby 20.10.16, 19:15
        i w ten sposob zniknal kiedy grob mojej prababci bo babcia zapomniala.....
    • sibeliuss Re: Likwidują groby 20.10.16, 21:42
      Z drugiej strony na cmentarzach komunalnych powstają po grobach "socjalnych" ogromne puste łąki, ich ponowne wykorzystanie niejako rozumiem. A tak poza tym to pochówki na koszt Państwa powinny być urnowe i do mogił zbiorowych.
      • skiela1 Re: Likwidują groby 20.10.16, 21:57
        Czytam teraz ksiazke Mysliwskiego - Kamien na kamieniu i jest tam taki opis -

"Wybudowac grob.To sie tylko tak mowi.A ten kto nie budowal ten nie wie,co taki grob kosztuje.Prawie tyle co dom.Choc grob,mowia,tez dom,tylko ze na tamto zycie.Bo wiecznosc nie wiecznosc,a swoj kat powinien czlowiek miec"

ano powinien.
        Czasami jest to piekny grobowiec a czasami wspolna mogila...jak za zycia smile
        • dunajec1 Re: Likwidują groby 20.10.16, 22:19
          Skiela, dobrze ze u ciebie miejsca od cholery na cmentarze? Zreszta u mnie tez, ale juz w New Jersey to pietrowe miejsca juz sa, no.
          • 1zorro-bis Re: Likwidują groby 21.10.16, 08:32
            u mnie "modne" staja sie lesne cmentarze....
            Urna, wkopana pod drzewem i mala tabliczka na ziemi.....
          • skiela1 Re: Likwidują groby 26.10.16, 18:16
            Jak to ktos niedawno napisal -przeznaczenie dziwnymi drogami chadza.......czesto trudne do zrozumienia.
            Dunajcu moje wyrazy wspolczucia z powodu smierci Twojego Syna [*]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka