sloggi 20.02.05, 12:36 Witamy nową rezydentkę, zapraszamy do wspólnego z nami rezydowania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazia.eni Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 12:50 Nie jestem taka nowa. Pisałam, że zmienię login, bo mi tu nie pasuje (Ennie_adams w UK brzmi jakoś głupio), a mam śliczne imię (Grażyna). Ale mimo tego baaaaardzo dziękuję za powitanie (tak się wzruszyłam, że teraz będę go zmieniać co miesiąc ))) Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 13:13 Ale nie gniewasz się chyba, Sloggusiu - a tak przy okazji - to jak z tą nazwą salonu było???? Odpowiedz Link
sloggi Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 13:16 grazia.eni napisała: > Ale nie gniewasz się chyba, Sloggusiu - a tak przy okazji - to jak z tą nazwą > salonu było???? Nie gniewam ps. z którą nazwą? Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 13:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=20286932&a=20286932 pierwszy raz coś takiego robię, ale mam nadzieję, że wyjdzie. Jak nie to "Czemu to Forum nazywa się Salon Odrzuconych" gixera 05.02.2005 22:25 Odpowiedz Link
sloggi Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 13:33 Stary salon - czyli dawny Sloggiego Salon Odrzuconych powstał 14.10.2002 r. Wtedy wraz z Kuleczką, Zdzichą i Irzykiem nie zostaliśmy przyjęci do forum Dziupla. Efektem tego odrzucenia stało się powstanie Salonu Odrzuconych. Dziś trudno powiedzieć, czy to lekko kontrowersyjna nazwa, czy może coś innego było przyczynkiem zebrania się grupki bardzo sympatycznych ludzi. Z czasem forum to liczyło około 200 forumowiczów i Salon stał się miejscem wymiany poglądów, to dzięki Salonowi powstało wiele przyjażni oraz mniej i bardziej zażyłych związków - Salon ten tętnił życiem. Ponieważ jednak żadna sielanka nie trwa wiecznie, a jak mawiają starzy technicy materiał ulega zmęczeniu, tak i ten Salon popadł w kryzys towarzyski. Być może był to wpływ intensywnego życia pozaforumowego, różnych niejasności i braku zrozumienia, może też czegoś innego. W czerwcu 2003 roku nastąpił kryzys czego efektem była próba rozwiązania "starego" Salonu. Powstało zupełnie nowe forum, które przejęło nazwę starszego Salonu (i jego chlubne tradycje). Po ostudzeniu złych emocji dawny Sloggiego Salon Odrzuconych stał się Salonem Sloggiego (a obecnie Salonem Niepospolitych), który z racji ukrycia daje pewnej grupce ludzi poczucie intymności oraz możliwość pisania na mniej lub bardziej ambitne tematy. Jego dawna świetność już zapewne nigdy nie powróci, ale trwa. Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 16:43 I doczekałam się. Dziękuję bardzo za przybliżenie mi historii Salonu. Jakoś tak zrobiło mi się smutno, kiedy czytałam o "dawnej" świetności. Może nie jesteśmy ideałami (mam na myśli nowych bywalców), ale dobrze się tu czujemy i postaramy się nie zawieść nikogo. Chociaż charakterek mam paskudny, może tak szybko nie wylecę. Miło mi, że poświęciłeś swój cenny, niedzielny czas. Grażyna Odpowiedz Link
sloggi Re: Witamy Grazię.Eni 21.02.05, 21:43 Dawna świetność dotyczyła starego salonu - ten jest nowym. Odpowiedz Link
rene8 Re: Witamy Grazię.Eni 21.02.05, 21:49 Ładnie Ci z nowym nickiem. Muszę tylko zmienić nazwę wśród Przyjaciół! Pozdrawiam Jersey. Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Witamy Grazię.Eni 22.02.05, 10:20 Dziękuję za komplement i bardzo mi miło, że znalazłam się w gronie Twoich przyjaciół. Grażyna Odpowiedz Link
groha Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 13:32 Ha, jednak zmieniłaś? No i fajnie. Grażka wita Grazię (nie lubisz swojego imienia? Przecież jest piękne!) Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 16:48 Dziękuję za powitanie. Byłam chyba jedyną dziewczynką, która lubiła swoje imię. Po prostu, co nie wpisałam, było już zajęte. Pochodzenie znam, chociaż zawsze wiedziałam, że swoje imię zawdzięczam byłej sympatii mojego taty. Przeważnie przedstawiałam się Grażynka ) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 14:51 Grazyna od litewskiego "grazi" - piekna; Grazia od gracji, czyli wiecej tego samego Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Witamy Grazię.Eni 20.02.05, 16:49 Nie, żebym była zarozumiała, ale szybko przyswoiłam sobie takie fajne łacińskie powiedzenie - nomen omen ) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Witamy Grazię.Eni 21.02.05, 02:50 grazia.eni napisała: > Nie, żebym była zarozumiała, ale szybko przyswoiłam sobie takie fajne łacińskie > > powiedzenie - nomen omen ) w pelni zrozumiale... Odpowiedz Link