mrouh 09.05.06, 09:23 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3331846.html matko i córko, chyba poproszę o azyl w którymś zaprzyjaźnionym kraju... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.g.n.i Re: kary cielesne w szkole 09.05.06, 09:45 a ja już tylko patrzę, jaki się jeszcze idiotyzm pojawi. Dobrze, że nie mam dzieci, no ale ośmiolatek przyjaciółki to będzie miał przerąbane... Odpowiedz Link
towita Re: kary cielesne w szkole 09.05.06, 09:48 Mam dwoje dzieci. Jestem przerażona, dosłownie. Odpowiedz Link
mrouh Re: kary cielesne w szkole 09.05.06, 09:51 Wczoraj w szkole dyskutowalismy z dyrektorem, czego możemy sie spodziewać po naszym nowym szefie-ministrze. Ktoś podpowiedział, że podwyżki chce nam dać, przewidziałam, że nawet jeśli nam je załatwi, to i tak zaraz rząd nam przywali czym innym. To ja dziękuję za tę podwyżkę. No i nieługo musieliśmy czekać na kolejny cudowny pomysł... Odpowiedz Link
dimanche Re: kary cielesne w szkole 09.05.06, 23:30 mrouh napisała: > Wczoraj w szkole dyskutowalismy z dyrektorem, czego możemy sie spodziewać po > naszym nowym szefie-ministrze. Ktoś podpowiedział, że podwyżki chce nam dać, > przewidziałam, że nawet jeśli nam je załatwi, to i tak zaraz rząd nam przywali > czym innym. To ja dziękuję za tę podwyżkę. No i nieługo musieliśmy czekać na > kolejny cudowny pomysł... Jak dają to bierz, chociaż to ryzyko... Odpowiedz Link
very_famous Re: kary cielesne w szkole 09.05.06, 10:12 To, że niektórym kara chłosty by się przydała nie oznacza, że ma ona funkcjonować jako oficjalna kara. Zamiast proponować średniowieczne metody nowi ministrowie niech ruszą mózgownicą i wymyślą sensowne kary. Odpowiedz Link
rene8 Re: kary cielesne w szkole 09.05.06, 10:19 Dla mnie to brzmi jak zart. Nie zamierzam się tym przejmowac ,bo niewierzę,ze to dojdzie do skutku. Zaraz zaproponuja kamieniowanie rozpustych kobiet i inne atrakcje. Nadal uważam,że to zagrywki majace na celu odwrócenie uwagi publicznej od ważniejszych spraw. Wszyscy się bedą przejmowac durnymi pomysłami oszołomów ,a reszta oszołomów w tym czasie po cichu zatwierdzi inne głupoty. Odpowiedz Link
fnoll Re: kary cielesne w szkole 09.05.06, 21:51 rene8 napisała: > Wszyscy się bedą przejmowac durnymi pomysłami oszołomów ,a reszta oszołomów w > tym czasie po cichu zatwierdzi inne głupoty. tylko jak tu rozróżnić głupotę "dla ściemy" od głupoty "na serio"? Odpowiedz Link
rene8 Re: kary cielesne w szkole 09.05.06, 22:02 fnoll napisał: > tylko jak tu rozróżnić głupotę "dla ściemy" od głupoty "na serio"? Tego nie wie nikt. Pozostaje nam zdrowy rozsądek i odrobina intuicji, choć ta w obecnej sytuacji bywa zwodna. Odpowiedz Link
tooo-tiki buhaha 09.05.06, 20:12 juz widzę siebie wymierzającą razy bambusową witką... moim przypakowanym 19latkom... Odpowiedz Link
cienmotyla Re: buhaha 09.05.06, 20:23 A ja sadze ze jesli ktos cos przeskrobał to po prostu powinien byc wyrzucony ze szkoły. i nie ma przebacz. To jest chyba najsurowsza i najbardziej ponizajaca kara. Bo czy takie bicie sprawiałoby nauczycielom przyjemność? Odpowiedz Link
fnoll Re: buhaha 09.05.06, 21:52 a czy wyrzucanie ze szkoły jest w jakikolwiek sposób wychowawcze? moim zdaniem to porażka wychowania... Odpowiedz Link
cienmotyla Re: buhaha 09.05.06, 22:10 a ja mysle ze to jedyny sposob bo własnie tego uczen boi sie najbardziej a szczegolnie tez działa na dume rodziców którzy w koncu moga sie wziasc za dzieciaka. Nauczyciel nie jest rodzicem! i nie musi wychowywac jakiegos małego kryminalisty.Oczywiscie powienien naprowadzić na te "wlasciwa" droge ale jezeli uczen nie wykazuje checi do wspołpracy to nauczyciel nie musi sie z nim meczyc.To juz rola rodziców. Odpowiedz Link
fnoll Re: buhaha 10.05.06, 14:46 w tym sęk, że tym, którzy są wyrzucani ze szkół, najczęściej ten fakt wisi i tylko pogłębia ich niechęć do edukacji - słowem demoralizuje jeszcze bardziej wyrzucanie ze szkoły jest "dobre" tylko dla nauczycieli - pozbywają się "kłopotu", z którym sobie nie radzą, maskują swą niekompetencję natomiast ci, którzy nie są wyrzucani ze szkół, uczą się i trzymają pewnych norm współżycia nie dlatego, że się boją wyrzucenia - taka motywacja kształtowałaby mentalność niewolnika, który kierowany jest batem... Odpowiedz Link
tooo-tiki Re: buhaha 12.05.06, 00:09 znam nauczyciela, który - jak to określa - "gwizdnął po razie jednemu czy drugiemu" może to Was zszokuje, ale go nie potępiam, a wręcz rozumiem. Facet ma już spokój na lekcji, bo wiedzą, że się nie da. A pamiętacie ten głośny przypadek nauczyciela z Torunia - ten filmik, jak dręczą go uczniowie? Zapewne większość osób tu piszących ma spokojne, czy przynajmniej średnio wychowane dzieci. Ale uwierzcie, taki uczeń gimnazjum swoje potrafi: grożenie "a pani ma nissana, tak? ciekawe, jak się pali", "a którędy pani młodszy syn wraca z zerówki?" itp itd. Takie przypadki wierzą w tylko jedno prawo: silniejszego. I dopóki im się nie pokaże, że się jest silniejszym, to nie da się rady. Przy uczniach tego typu całą dyskusję o autorytetacie zdobywanych poprzez działanie i przykład można schować do kieszeni. Odpowiedz Link
fnoll Re: buhaha 12.05.06, 09:40 nie jestem nauczycielm, więc tylko sobie pogdybam - gdyby mnie taki "gwizdnął", a ja nie należałbym do "dobrze wychowanych", jednakże nie byłbym zbyt porywczy, a takie "gwizdnięcie" na lekcji odebrałbym jako uszczerbek na honorze własnym, to... poczekałbym do zakończenia szkoły by "wyrównać rachunki" - wtedy nauczyciel nie mógłby się zasłonić dziennikiem... no i? Odpowiedz Link
fnoll perwersja ubrana w zgrabne słówka... 09.05.06, 21:49 pan lubi bić dzieci pan bije dzieci dla ich dobra dziecko płacze pan szczęśliwy Odpowiedz Link
towita Re: perwersja ubrana w zgrabne słówka... 10.05.06, 09:37 A pamiętacie jak Ania z Zielonego Wzgórza musiała dać razy zarozumiałej pannie? W tym przypadku nauczycielka cierpiała bardziej niż uczennica. Odpowiedz Link
rene8 Re: perwersja ubrana w zgrabne słówka... 10.05.06, 09:44 Dlatego jak już gdybamy "co by było jak będzie", to by była kara dla nauczyciela. Jak sobie wyobraze moja siostrę jak wali 18 letniego byka co ma więcej w barach niż w głowie ,linijka po łapkach to dostaja ataku śmiechu! Odpowiedz Link
tomek854 Re: kary cielesne w szkole 11.05.06, 01:36 Dobra, o tym sie gada. A jak Wam sie podoba to, co sie ROBI? Na przykład te jaja z zapisywaniem e-maili? Każdy kto oferuje usługi poczty elektronicznej bedzie musiał logi z mejla trzymać na serwerze zamkniętym w sejfiee, mieć jakieś ertyfikaty ABW... Prtzecież to paranoja jakaś... Czy poczta polska kseruje wszystkie listy przechodzące przez jej ręce (nawet nie mówię o środku, ale zzewnątrz - kto do kogo nadaje) Przecież ja, gdyubym tylko miał stałe łącze mógłbym wam zaproponować posiadanie u mnie skrzynki mejlowej, dajmy na to po 5 zł na rok (zainstalowanie serwera poczty to dla mnie 5 minut roboty). I co, już logi, serwer, szkolenie w ABW, certyfikat, kasa pancerna...? Rezultaty bedą proste do przewidzenia. To brzmi jak scenariusz kiepskiego filmu: - uwalenie małych firm, tak jak tej, w której mam stronkę, shella i pocztę (a szczerze mówiąc to ja nie mam tego w firmie tylko u kolegi - każdy się czasem doprzuci na opłaty czy sprzęt i serwerek prądzi jako hobby kolegi - informatyka) - te, które nie dadzą się uwalić zejdą do "hakerskiego" podziemia. W rezultacie mnóstwo energii bedzie się trwonić na zabezpiecznie serwerów przed ABW i na ich tropienie - duże firmy będą miały straty, bo będą zmuszone ponieść gigantyczne koszty. W rezultacie albo wprowadzą płatne usługi albo będą bardziej męczące reklamowo - ludzie wyniosą się z polskich serwerów na amerykańskie, ruskie, czeskie... A co pomyślą sobie o kaczkach, to ich. W ogóle te kaczki to jakaś plaga. Mnie do WKU też wzywa mjr Kaczor - Odpowiedz Link