zet_11 09.10.06, 15:31 Dzisiaj zmarł Marek Grehuta. Różewicz ma sowje urodziny. Tak sią zastanawiam, kto miał wpływ na moje życie. Jakie piętno odcisnął. Ciekawy jestem, kto z "wielkich" miał wpływ na wasze życie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ja.kas Re: Poeci. 09.10.06, 15:43 Z poetów - Baczynski z pisarzy - tu juz lista robi sie długa ale min tez niezyjaca juz Falacci. Duzo tego. Odpowiedz Link
mrouh Re: Poeci. 09.10.06, 20:21 Banalne, ale jeśli mówić o sile wpływu, to Stachura. Ale nie on jeden, Leśmian i Staff, Szymborska i -choć to już raczej siła poezji a nie poszczeólnych poetów, wielu innych ludzi. Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami przez 6 lat chodziłam na spotkania miejskiej grupy literackiej- bardziej jako obserwatorka, krytyk a własciwie fanka ale widzialam jak rodzą się wiersze, jak życie zamienia się w poezję. POznałam facynujących ludzi, którzy poetami byli przy okazji i takich którzy tym żyli na 100 procent. Mam kilka tomików tych poetów i często z sentymentem do nich wracam. Odpowiedz Link
beer_forever Re: Poeci. 12.10.06, 23:38 Sila wplywu? Za mlodych lat to Marek Hlasko i Leopold Tyrmand. To tak z pisarzy. Bon Scott i Elvis to byly postacie z muzyki ktore mi imponowaly . Dwa inne bieguny ale osobowosc i tworczosc artystyczna tych muzykow byly historycznym elementarzem dla swiata rock&rolla. Odpowiedz Link
mabiwy wpływ niekoniecznie 12.10.06, 22:56 ale emocje były, duże. Zarówno in minus jak i plus Odpowiedz Link