Dodaj do ulubionych

? slow brak

02.08.07, 08:43
wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=391182
Obserwuj wątek
    • tri_ola Re: ? slow brak 02.08.07, 08:43
      mam nadzieje, ze to nieprawda z o2
      • rico-chorzow Re: ? slow brak 02.08.07, 09:02
        Skoro ta gazeta,czy jej redaktorzy nie potrafią przetłumaczyć słowa - beutekunst
        -,to może i artykuł jest na tym poziomie.
    • sibeliuss Re: ? slow brak 02.08.07, 10:47
      Jakoś wątpię w wiarygodność "Naszego Dziennika".
      • tri_ola Re: ? slow brak 02.08.07, 10:51
        hmmm... wiesz, ale zaczelam grzebac troche, co prawda teraz nie mam czasu i
        widze, ze problem nie jest nowy, chociaz mam nadzieje, ze raczej niszowy:

www.tagesspiegel.de/kultur/Beutekunst;art772,2349278
        www.berlin-chronik.de/bms/bmstxt99/9901gesc.htm
        www.welt.de/print-welt/article430804/Nida-Ruemelin__bei_Beutekunst__optimistisch.html
    • magdajeden Re: ? slow brak 02.08.07, 10:53
      trzeba wziąć poprawkę na to, że artykuł napisany jest w "naszym dzienniku" , nie
      demonizowałabym problemu, raczej podzieliła te "sensacje" przez 4. wszystko
      można napisac, poprzec wypowiedziami "autorytetów" i znaleźć jakies
      "potwierdzenie" w marginalnych działaniach jakichs społecznosci niemieckich,
      zrzeszających między kilkadziesiąt a kilkaset osób.
      od tego jest "nasz dziennik", zeby jątrzyć i szerzyc nienawisc
      • sibeliuss Re: ? slow brak 02.08.07, 10:57
        Po ostatniej wizycie we Wrocławiu jadąc pociągiem trafiłem w przedziale na
        moherową lady, która w pewnym momencie brzydko skwitowała wizyty Niemców we
        Wrocławiu, "naszym" Wrocławiu. Jak się kobieta zaindorzyła, gdy powiedziałem
        jej, że oni mają taki sam sentyment do Dolnego Śląska jak my do Lwowa i Wilna.
        Nie trafiła ta argumentacja do niej chociaż była prosta i oczywista. I dla
        takich ludzi pisze "ND".
        • tri_ola Re: ? slow brak 02.08.07, 10:59
          smile
          podoba mi sie slowo zaindorzyla big_grinDDDDDDDDDDD
        • adam81w Re: ? slow brak 02.08.07, 13:31
          no ale fakt faktem wroclaw jest nasz. nie neimiecki. lwow jest ukrainski. nie
          mowie ze ta pani miala racje brzydko kwitujac wizyte niemcow ale wroclaw jest nasz.
          • rico-chorzow Re: ? slow brak 02.08.07, 13:39
            Tak,nawet kamienie mówią po polsku.
            • filip_chlopak_ze_wsi Re: ? slow brak 02.08.07, 13:42
              Nawet te kamienie, z których Niemcy Breslau budowali już o tym nie pamiętają smile
          • filip_chlopak_ze_wsi Re: ? slow brak 02.08.07, 13:44
            Wrocław nie jest nasz czy wasz, Wrocław jest ludzi i ludzie do Wrocławia mogą
            przyjeżdżać skąd chcą.
        • optymistka36 Re: ? slow brak 02.08.07, 16:42
          Przez całą komunę robiono ludziom sieczkę z mózgu, że ziemie zachodnie są nasze
          i słusznie odzyskane. Teraz to trochę ulega zmianie i np. w szkole są godziny z
          historii lokalnej na których otwarcie mówi się o niemieckiej, austriackiej i
          czeskiej histori miasta.
          • filip_chlopak_ze_wsi Re: ? slow brak 02.08.07, 17:03
            sławetny "powrót do macierzy" ...
            dobrze, że teraz jest jak piszesz
    • adam81w Re: ? slow brak 02.08.07, 13:28
      chcialem otym zalozyc watek. dla mnie to jest mega bezczelnosc. o zwrocie
      jakichkowliek ichnich dobr to se moga zapomniec. NIC IM NIE ODDAWAC. ile nam
      zrabowali gnoje? kurde zdenerwowalem sie. NIC NIE ODDAWAC. NULL. kurde ukradli
      nam powiedzmy 100000000 dobr kultury sami pozostawiajac tu z 40. i oni smia
      wogole cos mowic? malczec sabaki. zeby wogole mozna bylo o czymkolwiek mowic to
      najpierw oni musieliby oddac zrabowane nam dobra kultury. jesli nie to niech
      zapomna.
      • adam81w Re: ? slow brak 02.08.07, 13:33
        nie zauwazylem skad pochodzi artykul. no ale jesli Niemcy by cos chcieli to moje
        zdanie jest juz znane.
    • te1109 Re: ? slow brak 02.08.07, 16:26
      Niemcy to naród bardzo skrupulatny biorą co się im należy.
      Kiedyś dawno w Styczniu 1920r gdy Bydzia wracała do Polski po latach zaborów,to
      gdy Niemcy opuszczali miasto też zabierali wszystko co się im należało,było tego
      wszystkiego nie zliczone ilość,bo to było ich,nawet głupie klamki od drzwi,ławki
      szkolne,umywalki itd.Tak Niemcom się należy to proste,nam nie należy się nic,my
      Polacy mamy tylko Obozy Koncentracyjne które są na naszych ziemiach,czyli są
      nasze Polskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka