p_k_79 17.10.07, 08:15 jakiegoś dopału jesienno-zimowego.. Niedawny, letni, polegał na "zgoleniu" loków do pasa na marne 1,5 cm, wychełstane w łazience nożyczkami.. Wystarczyło na trzy lata.. I znów mnie doadł jakiś ogólny marazm, choinka:// Sugestie? Dzień dobry Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:27 Czesc Ja wiem... Moze sobie kota spraw? Mlodego. Bedziesz miala program rozrywkowy na pare miesiecy. Albo przemebluj chalupe z przemalowaniem i zrob jedna sciane na kolor baklazana, a reszte na bialo czy jakos tak. Z tego co ostatnio widze to dobry damski sposob na lekkie frustracje zyciem Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:31 Kotkę mam, psa również.. chałupę remontowałam do niedawna, nie da rady, bo mnie z niej wywalą na zbity........))) Ale fakt, porżnęłabym jakieś panele, by mi ulżyło może) Odpowiedz Link
czarna9610 Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:37 jeśli masz możliwość wyjedź na krótką wycieczkę, mi to pomaga Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:40 Może to jest i myśl Tylko z moimi perypetiami podróżniczymi.. mogę już nie wrócić)) A tej przyjemności Niektórym nie zrobię, co to, to nie!!;PP Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:42 A propos twoich perypetii podrozniczych to taka piosneczke na dobre dzien dobry dla was mam: www.youtube.com/watch?v=n577vbu_Gds&mode=related&search= Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:44 dziękować może sobie pośpiewam.. o.. wnerwianie sąsiadów, to może być nieźły kop energetyczny))) Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:38 Na mnie dobrze dziala przycinanie regipsow To nie wiem: zacznij jezdzic na rowerze, zaloz akwarium (na mroki jesienne w sam raz a kotka sie ucieszy), zapisz sie na tai-chi albo na kursj japonskiego. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:42 Rower w zimie odpada, kot ma co jeść, tai-chi jest nasenne, a japońskiego na wsi nie uczą.. Boże, jak ja kocham marrrrrrrudzić;DDDDDD Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:47 "Gdyz jesli chcesz wiedziec, oprocz zlota lubie rowniez narzekanie" ? Aha, to juz sie poki co wyczerpal moj repertuar pomyslow. Jezeli odpada doentuzjazmowywanie sie zakupami ciuchiow (wiem, banal, ale dziala) to poki co nie wiem co. Ide do koparki. Poki co. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 08:51 Byłeś blisko.. buty)) Ale może coś wykopiesz jeszcze ciekawszego)) Odpowiedz Link
7zahir Wyłącz komputer i posiedź w ciszy. 17.10.07, 09:52 Potem pomysl co najbardziej lubisz robić, z rzeczy które w tej chwili sa realne. I do dzieła. Miłego dnia Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Wyłącz komputer i posiedź w ciszy. 17.10.07, 15:01 Wyłączyłam, posiedziałam, wlazłam z książką do wanny i.. naszła mnie nie-do-zwalczenia chęć na mocną pomidorową, którą to chęć niniejszym karmię.. mniaaaaaammmmm)) Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 13:30 Aaaaaa.... No ta. Buty. Jedynym moim usprawiedliwieniem jest to ze malo kto wapda na rozwiazanie oczywiste (oprocz braci K.) I tak, jak przypuszczam niewielu ludzi zapytanych o to z czego nie mogliby zrezygnowac nawet na krotko odpowiada: z powietrza. No to: buty! PS. To pisalem ja co jeszcze wczoraj tu bronilem tezy ze nie ma co przesadzac z typowo damskimi i meskimi zachowaniami. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 15:00 Tylko nie typowo, sobie wypraszam!!.. jeśli już to podciągamy, to pod szufladkę "uzależnienia", bo jakiś mieć muszę ;PPPPPP Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 16:26 Dobrze, dobrze. Zmienie "typowo" na "wlasciwe dla". Lepiej? Musi ci powiedziec ze jest to jedno z tych zjawisk przyrodniczych, ktore mnie wprawia w buczenie mozgu. Bo to jest jakby jeden z elementarnych faktow przyrodniczych, a jednoczesnie kompletnie nie mam pojecia skad sie bierze. Cos jak piesni wielorybow Co do dalszych pomyslow, podsunalbym jakas wycieczke na 3 dni. To jest oczywiscie uwarunkowane stanem portfela. Sztokholmu bym o tej porze roku nie polecal ale juz plaze baltyckie albo lasy bukowe na Dolnym Slasku tak w okolice Sudetow, jakas Puszcza Snieznej Bialki, to blisko i naprawde ladnie. Lasy bukowe jeszcze przez pare dni beda wygldac jak teraz potem to juz powolutku zacznie butwiec. Bylem pare dni temu w okolicznym lasach takich i az dech zapieraja te liscie. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 16:30 Morzesz opisać stan zwany buczeniem mózgu?;DDDD Bardzo mnie się na brzmienie podoba) Stanowczo podzielam zdanie mco do jesiennych plaż bałtyckich.. Szczególnie, juak się jakiś sztormik zdarzy.. A liście już ukradłam lasowi, teraz z nich kombinuję) Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 16:35 Tak zwany rezonans poznawczy No taki stan typu: "Wszystko wskazuje na to ze jest tak, ale przeciez tak byc nie moze!!" Albo: "To jest wszystko prawda, ale to przeczy samo sobie" ! Mnostwo jest anegdot z tradycji zydowskiej co takie stany ilustruja. Masz wrazenie ze lepiej wydzierzawic jakis lokal i poswiecic reszte zycia na prowadzenie sklepu zelaznego niz sie na TYM zastanowic. Aha, a widzialas kiedys baltycka plaze przy trzydzietostopniowym mrozie? Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 16:40 Hmm.. wychodzi na to, że mój mózg buczy stosunkowo często, ale dopiero teraz wiem, że to robi Jesteś moim Einsteinem, co zdefiniował dla mnie teorię względności ;DD No nie widziałam jeszcze, bo dość daleko mam, jakby nie patrzeć.. ale.. wszystko przede mną, nieprawdaż?) Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 16:43 Jak buczy to znaczy ze na cos trafil. I teraz sa dwie mozliwosci: -albo wszystkiego nie wie (najczesciej) -albo trafil na jakis szew swiata, tam gdzie widac ze jest zszywany z buczeniem pod nosem Einsteinem ) O, rany ) Teoria wzglednosci na budowach, kiedys przynajmniej: widzi pan tam te beczke z lepikiem? To pan jej nie widzi, bo jej juz nie ma. Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 16:50 A z beczką nie słyszałam.. słyszałam z Majstrem - Ilu Was tu robi? - z majstrem sześciu - a to bez majstra pięciu? - bez majstra, to żaden ) Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 16:53 Tak tak. Ten typ. To se ne vrati. Odpowiedz Link
szwagier_z_niemodlina Re: Potrzebuję 17.10.07, 16:57 Mysle. Tak jak widze to budowy sie strasznie odhumanizowaly. Jakos tak jak weszly scianki Larsena, terminowosc i w ogole. Nie ma szans sie przespac pod wata szklana, chlip chlip, chlip (( Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Potrzebuję 17.10.07, 17:05 Oooooooo.. bieeeeeedny.. ale pod kupą liści, to się da chyba, gdzieś czytałam?);P Tylko nie wiem, czy od ławki wolisz, czy..?) Odpowiedz Link
kriss67 Oooo, kota:):) 17.10.07, 13:37 Pomysł z kotem bardzo dobry Mój najmłodszy, Juniorem zwany ma równo rok i daje do pieco że szok Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 13:54 miej kaprys. i spelnij go. zupelnie niepotrzebny, nieracjonalny kaprys Buty, ok, ale sa przeciez racjonalne...nawet jesli to jest 40 para... Wyjazd super pomysl. Zupelnie inny tylko musi byc. Jesli zawsze namiot i natura, to moze dla odmiany duze miasto i luksusowy hotel... Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 14:58 Skąd wiesz, ile mam butów??;>;>;> No własnie, raczej dla odmiany coś niekomfortowego.. chyba zatęskniłam do zwyczaju kupienia wycieczkowego na pociąg, wsiądnięcia o północy w piątek w dowolny i przesiadek do niedzielnego powrotu.. oczywiście z przerwami na łażenie i fotografowanie, gdzie dusza zapragnie akurat)) Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 14:55 Moja ma pół roku i jest specjalistką od zdejmowania zasłon i firan bez dotknięcia żabek))) Odpowiedz Link
kriss67 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 15:42 Czyli klasyka Każdy mały kot łazikuje po firankach i zasłonach. A takie półroczne kociatko to cud i mniud Mój najstarszy, to znaczy dwa najstarsze z całej gromadki maja 15 lat. Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 15:53 Że łazikuje, to byłam nastawiona.. że znajdzie sobie upodobanie w rozrywce polegającej na chwytaniu zębem rogu zasłony i dyla!! po przekątnej przez pokój, już mniej jakby)) Odpowiedz Link
kriss67 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 15:57 A pisałas że masz jeszcze psiaka. Kocina bawi sie z psiakiem? Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 16:01 ) Raczej kocina bawi się psiakiem Podziwiam jego anielską cierpliwość i.. próg bólu) Nawet na nią nie warknie, jak mu uszy podgryza Urocza jest jej tęsknota, gdy pies jest wyprowadzany na dwór.. waruje przy drzwiach i żałośnie zawodzi)) Odpowiedz Link
kriss67 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 16:11 Z psiakami tak przewaznie jest - cierpliwie znoszą kocie igraszki Mój Junior, ten roczny, dokucza z kolei temu 15-letniemu. Nieraz musze go ścierą gnoja zdzielic, bo gamoń nie pojmuje, że 15 letni kot to emeryt a nie koleżka do zabawy.... Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 16:21 No tak.. Ty jesteś doświadczony kociarz, a ja zawsze byłam psiarą) I też miałam po kilka egzemplarzy To doświadczenie jest całkiem nowe, ale równie.. pocieszne) Tylko się ciągle boję, że Mała wyskoczy przez nieuważnie zostawione otwarte okno (z czwartego piętra), albo się sfajczy na gazówce, jak nie zamknę drzwi:/// Normalnie, jak z dzieckeim Z psami było łatwiej Odpowiedz Link
kriss67 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 16:30 Doświadczony, hm...., raczej koty tworza częśc naszej rodzinki Fakt, z małym kotem trzeba bardzo uważac, bo po prostu gupi jest i tyle. Z oknami jest problem. Moje juz trzy razy wyleciały z trzeciego pietra, na szczęscie skończyło sie na poobijaniu i drobnych urazach. Teraz uchylamy okna tylko od góry i po kłopocie. Nie maja dostepu do parapetu na zewnątrz. A na balkonie drewniana krateczke zrobiłem. Niestety, na palniki w kuchence trzeba miec baczenie cały czas. Koty nabierają dużego rozumku tak około 2 lat. Wtedy juz w pełni wiedza co im w domu zagraża a co nie. Juz po roku jako tako zaczyznają kumać, ale jeszcze nie do końcaAle do roku to tak jak napisałaś - jak z dzieciekm.... Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 16:33 Dwa lata?? O Mamciu!! Jakby co, to.. mogę po poradę, tak po znajomości? Odpowiedz Link
kriss67 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 16:41 Dwa to może przesadziłem, od "egzemplarza" w sumie zalezy ile. Najwieksze zagrożenie dla kociny to chyba 6-8 miesiecy. Jak jest juz na tyle duzy, że wskoczy na każda półke, wlezie gdzie nie trzeba. Bo póki kot jest kurduplowaty, łazi tylko po ziemi i trzeba uważac żeby ancymona nie zdeptać. Ale tak jak Ci pisałem - w okolicy 1 roczku jest już zdecydowana zmiana zachowania. Na lepsze. Jest co prawda np. poranne szaleństwo, ale nie w takim stopniu jak u kociny 8 miesiecznej. I przekonasz sie - jak Twoja mała za kilka lat będzie kluchowata, zatęsknisz za jej wiekiem "szczeniecym" A po porade - spox, pytaj o co chcesz Weekenda tez jest kociara I ma wiedzeI tez ma obecnie kociego młokosa paromiesiecznego Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 16:46 To może mi powiedz, czy dla jej dobra ją odkobiecić (nienawidzę słowa sterylizacja brrr), czy lepiej wytrzymywać cokilkumiesięczne amory? Bo mam dylemat.. Odpowiedz Link
kriss67 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 16:58 Oj, to trudny temat. Na "kocie forum" nadający sie. U mnie częśc kotek ma tak, a częśc tak. W zeszłym roku okazało sie, że Zuzia, kotka kilkuletnia, która miała częste amory, dostała kobieco-kociego schorzenia. Przez to, że dzieci nie miała. I trzeba było ja operowac. A dwie inne maja juz 10 lat i zyją bez operacji. Posle Ci link na "kocie forum". Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
p_k_79 Re: Oooo, kota:):) 17.10.07, 17:04 No właśnie mam podobne dylematy.. to samo miałam z suczkami.. Dziękuję z góry za link Odpowiedz Link
natkak Re: Oooo, kota:):) 13.11.07, 15:08 WEŻ NA SIEBIE TĘ ODPOWIEDZIALNOŚĆ I ZRÓB TO DLA KOCIEGO I WŁASNEGO KONFORTU.MIAŁ......... Odpowiedz Link
natkak Re: Potrzebuję 13.11.07, 15:05 SKĄD W TOBIE TYLE OPTYMIZMU? ZAWSZE NADSTAWIASZ DRUGI POLICZEK? CO DO CHOINKI-SPOKOJNIE ŚWIĘTA ŚNIĘTA I PO ŚWIĘTACH. USZY DO GÓRY!;- ) Odpowiedz Link
alenumer.1 Re: Potrzebuję 14.11.07, 09:05 Potrzebujesz chlopa zeby cie szturnal plociuchu itrygantko ale zaden nie chcesz chociaz skomlisz o to od ponad roku hehehehe kto by chcial takiego brzydala i plociucha siedzacego na mailowni i plotkujacego o wszystkich??? nikt!!Sa fane ,pozadne dziewczyny!!Jest w czym wybierac a stare ,zapyziale panny jakty w dodatku wstretne plociuchy omija sie z daleka ,jedynie mozna sie z nich posmiać! hehehhehehe Odpowiedz Link
alenumer.1 Re: Potrzebuję 14.11.07, 09:20 Jak sie pokaze jakis nowy facet na forum to zaraz pk-79 jest i zaraz wpisuje sie pod jego wizytowka!! hehehe poluje bidaczka i nic ,zero ! zaden nie che szturnac! heheheh Odpowiedz Link