Dodaj do ulubionych

ataki w nocy

IP: *.elk.mm.pl 02.01.12, 13:09
Witam, mam wielką prośbę do osób, których niestety spotkało to smowe badziewie... Mam takie dziwne objawy tzn. w nocy mam jakby jakieś ataki, nie są to typowe drgawki, ale niewątpliwie "ataki te naruszają mi pewne struktury w mózgu" więc jest to padaczkowe (biorę leki plexxo), motorycznie jest ze mną wszystko ok, jedynie ruch głową przy odchylaniu jej do góry sprawia mi ogromną trudność bo robi mi się niedobrze. Czy ktoś z Was zmaga się z takimi objawami? Może łapię się wszelkich możliwych rozwiązań by zagłuszyć diagnozę, która padła dwa lata temu tylko ja nigdzie nie wyczytałam o takich problemach. Zabrzmi to śmiesznie, ale ja mam tylko problem z głową:)... Baaaaaaaaardzo mocno proszę o odpowiedź...
Obserwuj wątek
    • iza_czarnecka Re: ataki w nocy 02.01.12, 13:17
      NIe mam pojęcia co to jest. W SM występuje objaw Lherimitte'a, ale poolega on na uczuciu czegoś jakby prądu podczas ruchu głową w dół. O innych nie słyszałam, powinien tym chyba zająć się neuro, niekoniecznie musi być to związane z SM. To że mamy SM nie znaczy ejszcze, że jesteśmy chronieni przed innymi pskudztwami.
      I.
      • Gość: sonniia Re: ataki w nocy IP: *.elk.mm.pl 02.01.12, 16:42
        Szkoda jednak, że posiadanie tej choroby nie przekreśla każdej innej!!!!!!!!!!! U mnie te ataki w nocy pojawiły się w 7 miesiącu ciąży i teraz mały ma pół roku, a ataki pozostały.. Neurolog rozkłada ręce bo i on nie spotkał się z takimi objawami, podejrzewa padaczkę, ale raczej dużo brakuje mu do pewności.. Dziękuje pani Izo za tak szybką odpowiedź i za PI też dziękuję choć muszę przyznać, że ten kwartalnik jest dla pogodzonych osób z diagnozą, do których ja jeszcze nie należę.. Ale informacje w nim zawarte istotne i często po raz pierwsze przeze mnie zasłyszane.
        Mimo wszystko może ktoś ma też taki "głowowy" problem i zazdrości każdemu, kto może nią potrząsać, podnosić do góry i szybko na dół, na boki... Może ktoś z Was podobnie do mnie śpi na stosie poduszek i tylko na prawej stronie.. Nie życzę nikomu, ale może ktoś...
        • bejoy Re: ataki w nocy 02.01.12, 17:50
          ja mam inne niespodzianki, ale głównie z czuciem powierzchniowym - twarz, skóra przedramienia (i to jednego)
          dziś miałam problem z ustaleniem gdzie jest stół, a właściwie jak bardzo pochylony :)
          ale na szczęście krótko i już wszystko stoi na swoim miejscu :D

w ciąży, kiedy nic nie wiedziałam i nie podejrzewałam, a po latach lekarze bąkają, że to mogły być początki, chodziłam strasznie rozkojarzona
          spanie na jednym boku uprawiałam ;) ale z innych przyczyn - stawy, kręgosłup, nacisk na tętnicę i pokopane żebra :D

mam nadzieję, że minie Ci to szybko i jak już masz mieć objawy to jakies mniej przeszkadzające - najlepiej wcale!

Zdrówka!!!
          • iza_czarnecka Re: ataki w nocy 03.01.12, 07:46
            Witam, akurat te rodzaje zaburzeń, zaburzenia czucia, zarówno przeczulica jak i w drugą stronę - obniżenie czucia powierzchniowego zdarzają sie w SM i to często.

SM daje taką gamę doznań, że ja czasem pytam bliskich, czy to czego doświadczam jest rzeczywiste ;).
            POzdrawiam
            Iza Cz.
        • iza_czarnecka Re: ataki w nocy 03.01.12, 07:42
          Witam, dziękuję za cieple słowa. Niestety, przyszłość PI stoi pod znakiem zapytania i to dużego. Ala - pożyjemy, zobaczymy. POzdrawiam
          Iza
          • Gość: sonniia Re: ataki w nocy IP: *.elk.mm.pl 03.01.12, 09:23
            No to mnie Pani zaskoczyła. W dobie rozwijającego się interesu gazetek mało-przydatnych, mało-interesujących, mało-tak naprawdę po COŚ(!!!) taki kwartalnik Pozytywny Impuls powinien święcić triumfy!!! A zatem apel do wszystkich posiadających to mało SMakowite badziewie i każdego innego: ZAKUPCIE KOLEJNY KWARTALNIK, W KTÓRYM WASZ I WASZYCH BLISKICH PROBLEM NIE JEST SPYCHANY GDZIEŚ NA BOCZNY TOR!!!!!!!!!!!!!!
            • iza_czarnecka Re: ataki w nocy 05.01.12, 12:50
              Witam, podjęłam rozmowy z zarządem Fundacji PI, nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie, co będzie z najbliższym numerem i kolejnymi. Dam znać jeśli coś się wykluje...

Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka