Dodaj do ulubionych

Za grube (?) endometrium

IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.12.15, 22:01
Byłam dzisiaj na USG, 14dc, wyszło mi niejednorodne endometrium szerokosci 16,6mm, obecne ciałko żółte w prawym jajniku czyli juz po owulacji. Dostałam Duphaston mam brac 2 tabletki wieczorem przez 10 dni, ale mam pytanie ile tak własciwie w tym dniu cyklu powinno wynosic endometrium? Czy moge zamiast 2 tabletek wieczorem brac jedna rano i jedna wieczorem aby zmniejszyc ewentualne skutki uboczne? Miałam zaczac brac 1.01 czyli w 16dc ale tak sie zastanawiam czy można, bo wiadomo jutro sylwester i cos sie wypije i czy może lepiej zaczac brac 2.01 w 17dc?
Obserwuj wątek
    • wiolkaklaman Re: Za grube (?) endometrium 04.01.16, 10:15
      Wydaje mi się że tabletki bierze się tak jak lekarz zaleci, nie powinno się na własną rękę zmieniać sposobu ich przyjmowania.
    • anetam1984 Re: Za grube (?) endometrium 10.01.16, 11:42
      Strasnie zle sie czuje po tym Duphastonie. Od poczatku bol zoladka,ale taki do wytrzymania, wczoraj zoladek jiz bardzo bolal, do tego biegunka. Myslalam,ze moze sie czyms strulam,ale dzisiaj dalej zoladek boli i jezdzi mi w brzuchu. Zadzwonilam do lekarki, powoedziala zeby dzisiaj jeszcze wziac,a jak bedzie boegunka to zeby odstawic. Tylko czy 8 dni brania wystarczy, skoro wszedzie pisza,ze 10 dni. Jakoe moesiaczki mialysxie po tym duphastonoe? Skape czy normalne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka