Dodaj do ulubionych

no i sie okazało że padają polskie słowa w filmiku

27.04.10, 20:12
podali w wiadomościach /TVP1/ ze w badanym filmiku słychac polskie i rosyjskie
słowa, cytuję:

Z opinii wynika, że w nagraniach znajdują się krótkie wypowiedzi mężczyzn i
kobiety w języku rosyjskim oraz wypowiedzi mężczyzn w języku polskim.

skąd do cholery polskie rozmowy sie tam wzięły:/??
dziennikarze z pobliskich hoteli???
Obserwuj wątek
    • jagus007 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 20:17
      madameblanka,
      Ale to wina Żydów i cyklistów;)
    • pipilunk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 20:29
      Zdaje się, żebyli tam polacy inic w tym dziwnego.
      "Drugi" film nakręcony po kaastrofie psiada wyrażnie polski
      komentarz - kręciłgo polak mówi min. "to nasz" "to nasz samolot"
      komentował że wziołkamere jak tylko zoabczył co się stało ale że nie
      wiedział, że to polski samolot.
      • madameblanka Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 20:37
        oj ten drugi filmik sie nie liczy:P
        już był nakręcony po karetkach a strażaki gaszą w tle.

zapytuję więc skąd polskie głosy - bo ja ich nie słyszałm, i myślałm że to
        kolejna teoryja, ale jak ABW mówi że są, to juz mi sie gotuje pod kopułą;)
        • alicjads Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 20:43
          A jakie dokladnie te polskie słowa są? Ratunku, nie dobijajcie?
      • jagus007 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 20:43
        Nie będę robić za znawcę samolotów, katastrof, mediów, polityki itp. tym
        bardziej, że jestem prostą babą ze wsi.
        Ale moje doświadczenie mówi mi, ze na miejsce katastrofy biegną wszyscy gapie;
        ci z kamerami i aparatami tym szybciej. Pamiętacie taką wypowiedź Polaka z
        kamerą( nie wiem, z jakiej stacji) , jak to tam pobiegł, kluczył, grzązł w
        bagnie, zachowywał się niczym "pies ogrodnika" (to akurat dokładny cytat z jego
        wypowiedzi, emitowanej wielokrotnie w tv w dniu wypadku).
        Na pytanie czy na miejscu katastrofy tuż po niej można było usłyszeć słowa i
        zdania po polsku - domniemuję, że tak, choćby od tego "psa ogrodnika" z kamerą;)
        • madameblanka Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 20:50
          jagus, napisałam wyżej że ten dziennikarz polskiej stacji był juz po wszystkim,
          jak karetki pojechały i na miejscy byli już strażacy, a mienia chodzi o ten
          filmik pierwszy, dziewiczy no:) I to na nim według ABW padają polskie słowa....
          • xara.xara Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 20:53
            To moze poczekaj az TVP poda jakie to polskie slowa tam padaja i wtedy sie
            zastanawiaj skad i od kogo sie wziely.
            • alutka2000 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 21:26
              Kraśko Piotr z TVP chwalił się ,że był na miejscu w chwilę po katastrofie .
    • flying-mind Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 21:36
      A moze masz wreszcie okazje uslyszec jak brzmia glosy niektorych
      cerberow tego forum;-)
      • madameblanka Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 21:45
        hehe, flying, nie kop leżącego...

ABW badało pierwszy z pierwszych filmików, gdzie jeszcze NIKT nie dotarł,
        a tu sie okazuje że i Kraśko był....tyle że Kraśko i inni byli o wieeeeeele
        później niz gościu który miał do tego miejsca chyba 200 metrów. I to tez sfilmował.

Po za tym, w przypadku podania tej analizy publicznie przez główne wydanie
        wiadomośći jednoznacznie mówi że nie jest to jakas moja urojona teoria.

A więc skąd te polskie teksty - i nie są to teksty Kraśko i dziennikarza który
        nagrał drugi filmik, bo byli później. Więc czyje.
        • flying-mind Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 21:52
          "A więc skąd te polskie teksty - i nie są to teksty Kraśko i
          dziennikarza który nagrał drugi filmik, bo byli później. Więc
          czyje."

Moze to glosy tych, ktorzy glownemu szyfrantowi polskiego
          kontrwywiadu pomogli wykapac sie w Wisle. Wlasnie wylowiono zwloki
          pana Zielonki, ktorego zdjecia w Chinach dopiero ogladalismy w GW. A
          propos: czy to prawda, ze jego zona i dzieci tez zniknely?
          • vobo7 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:01
            A co to jest "główny szyfrant"?
            • madameblanka Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:07
              oj vobo, nie łap za słówka:)
            • zalogowana.3 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:11
              www.tvn24.pl/12690,1653864,0,2,badaja-film-ze-smolenska,wiadomosc.html
            • flying-mind Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:20
              Widze vobo7, ze ty sie znasz nie tylko na lataniu, ale specjalista od
              sluzb specjalnych tez jestes. To prawie jak Leonardo da Vinci. Wiesz,
              ja mysle, ze jakby jutro Jarka Kaczynskiego znalezli z nozem w plecach,
              to ty bys tutaj z igorem dywagowal, czy on go sobie lewa, czy prawa
              reka wbil.
              • vobo7 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:23
                flying-mind napisała:

> to ty bys tutaj z igorem dywagowal, czy on go sobie lewa, czy prawa
                > reka wbil.

Taak. A Ty byś udowadniał, że ani lewą, ani prawą, ale główną :P

No i z tego, co widzę, ja i Igor jesteśmy już w jakimś związku partnerskim. A fe!
                • igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:45
                  vobo7,a czemu fe? Nie jestes Europejczykiem?
                  • vobo7 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:49
                    Nie, to Ty jesteś Europejczykiem. Nie pozwalaj sobie. Ja jestem Polakiem!

(a poza tym, to przyślij fotę żony, jak już chcesz o czymś gadać:P)
                    • madameblanka Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:53
                      i po co było wysyłac se po każdym zdaniu ":)"...
                      • vobo7 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:03
                        madameblanka napisała:

> i po co było wysyłac se po każdym zdaniu ":)"...

Madame, Je ne se pas :P

• igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:56
                      vobo7,zapomniales dodac katolikiem.Od dluzszego czasu w telewizji nie slychac o
                      takiej narodowosci,jak Polak,jest Polak-katolik.,wczoraj w programmie slynnego
                      dzinnikarza,nazwisko przed snem nie wymowie,tylko takie mieli glos.
                      Ale pomijajac to wszystko,szanuje twoj wybor i przyjmuje go z pokora.
                      • vobo7 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:00
                        igor_uk napisał:

> Ale pomijajac to wszystko,szanuje twoj wybor i przyjmuje go z pokora.

Uff. W takim razie, Igor, ja będę wobec Ciebie bardzo tolerancyjny ;)
                        • zalogowana.3 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:07
                          a to jakis wstyd byc katolikiem???? i Polakiem?????

• vobo7 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:09
                            zalogowana.3 napisała:

> a to jakis wstyd byc katolikiem???? i Polakiem?????

A to jak Polak i katolik, to już nie może być tolerancyjny?
                            No wiesz! Wstyd!!!
                          • robitussin Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:47
                            Wstyd być katolikiem w Polsce :)
        • jagus007 Jak się ma teorie spiskowe... 27.04.10, 22:09
          ...to trzeba też mieć też trochę wyobraźni do ich przedstawienia i uzasadnienia:D
          Do Dana Browna tu niektórym sporo brakuje;)
    • igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:07
      madameblanka,po dzisieszej informacji,przesluchalem jeszcze kilka razy ten
      filmik,oczewiscie w oryginalnej wersji bez tlumaczen i potrafilem uslyszec,moze
      pod wplywem sugestji,a moze rzeczewiscie tam padlo ,tylko jedno slowo po
      polsku-"popatrz". To mozno zostanowic sie nad tym,kto z Polakow mogl tam
      byc?Nie wykluczyl by,ze ktos z czekajacych na przylot Prezydenta,przeciez
      samolot padl nie tak daleko od lotniska.
      • madameblanka Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:14
        no właśnie ja też odsłuchiwałam ten filmik i nic nie słyszałam. Ale jeżeli ABW
        po analizie twierdzi ze padają zwroty po polsku, to jednak coś w tym jest.

co do czekających na przylot....byli za daleko od lotniska. Najbliżej był
        właśnie ten gościu co sfilmował ostatnie tchnienie samolotu. Nikt z płyty
        lotniska nie przybyłby na miejsce tak szybko jak Rosjanin który miał tam ok 200
        metrów.
        Kolejne filmiki które powstały sa juz po całej akcji...
        • igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:19
          Nie wiem,jak w Polsce dziala ochrona Prezydenta,ale w Rosji,czy USA samolot
          Prezydenta nie wyladuje na lotnisku,jak ono nie jest obstawiono ze wszystkich
          stron,zwlaszcza na sciezce podejscia do ladowania,poniewaz wtedy samolot jest
          najbardziej narazony na atak z ,chociaz by wyrzutni przenosnej.Ale to tylko
          hipotetyczna mozliwosc.Jakby tam nie byli,nikogo nie obrazajac,Polska to nie USA
          i nawet nie Rosja.
          • vobo7 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:27
            Igor,

BOR zawsze obstawia całą ścieżkę podejścia przy użyciu brygady pancernej.
            Ale w tym wypadku nie chcieli, bo uznali, że to byłby dyplomatyczny afront dla
            Putina :P
      • jagus007 A ile słów w suahili tam słyszysz? 27.04.10, 22:18
        I dlaczego tak mało?;)
        • jagus007 Zapraszam wszystkich językoznawców 27.04.10, 22:25
          ...do przesłuchania tego filmiku. Jestem przekonana, że jak się dobrze
          przysłuchać będą tam słowa lub zdania w każdym z z używanych w świecie języków.
          Nawet w amurdak;)
          • robitussin Re: Zapraszam wszystkich językoznawców 27.04.10, 22:36
            A to już akurat kilka dni temu zauważył Igor.
            Nawet podał dokładne tłumaczenie tych wypowiedzi.
            • jagus007 do robitussin 27.04.10, 22:43
              przepraszam, nie śledzę na bieżąco...;)
              • robitussin Re: do robitussin 27.04.10, 22:46
                A to błąd, bo tu trzeba być stale na bieżąco. Inaczej wypad!
                • vobo7 Re: do robitussin 27.04.10, 22:52
                  robitussin napisał:

> Inaczej wypad!

Admin Akhbar!

Wreszcie się rypło kto jest winien temu, że połowa postów użytkowników, których nick zaczyna się od Flying- jest usuwana z tego forum :D
                  • igor_uk Re: do robitussin 27.04.10, 23:02
                    vobo7,nic bardziej mylnego,od pilnowania forum mamy inna osobe.Pisze pod nickiem
                    xemxija,ona mnie sama w tym przyznala sie.A pod nikami fying(latajacy) dalej nie
                    waznie,kryje sie J.K. imie i nazwisko nie napisze w calosci ,z przyczyny tej
                    ze,co i nazwisko slynnego dziennikarza od Polakow-katolikow.
                    • xemxija Re: do robitussin 27.04.10, 23:12
                      No musial, musial mnie wspomniec:) A nawet nie cytuje go w sygnaturce...Musi byc
                      nastajaszcza milosc jednak!
                      Ja nie pilnuje forum (nie ma mnie tu za czesto) tylko obserwuje grupe
                      badawcza. Szczegolnie po tym, jak sie okazalo, ze robitussin jest facetem:)
                      • igor_uk Re: do robitussin 27.04.10, 23:16
                        xemxija ,a czym robitussin cie do tego przekonal? tylko bez ewentualnych
                        szczegolow,bo sadzac po niektorych wypowiedziach,wsrod nas sa nieletnie. A i
                        J.K.,kryjacy sie pod nickiem flying-i dalej nie waznie,jest starym kawalerem.
                        • xemxija Re: do robitussin 27.04.10, 23:20
                          Sila perswazji, li i jedynie:)
                        • vobo7 Re: do robitussin 27.04.10, 23:21
                          igor_uk napisał:

> J.K.,kryjacy sie pod nickiem flying-i dalej nie waznie,jest starym kawalerem.

Sprawę dziś ujawniły media: J.K. nie wystąpi w kampanii przez najbliższe dwa tygodnie. Tyle czasu mu zajmie odklejenie się od forum ;)
                      • robitussin Re: do robitussin 27.04.10, 23:48
                        Szczegolnie po tym, jak sie okazalo, ze robitussin jest facetem:)

A co, nadal śledzisz moje końcówki? ;-)
                        • xemxija Re: do robitussin 27.04.10, 23:54
                          Koncowki, powiadasz:)
                • jagus007 W wolnym kraju żyję! 27.04.10, 22:58
                  I wolno mi wolno śledzić, bądź wcale nie śledzić wątków i wypowiedzi:D
          • mamba1234 Re: Zapraszam wszystkich językoznawców 28.04.10, 10:17
            Hehe, powiem szczerze, że zaraz jak puścili ten filmik w TV, usłyszałam, i cały czas słyszę coś w stylu: "Ja wam ku..a dam" :). To coś podobnego do tego, kiedy w słowach piosenki słyszymy jakieś bzdury, których tam nie ma (rolnik w sandolinie).
            Teoria spiskowa niestety mnie śmieszy.
        • vobo7 Re: A ile słów w suahili tam słyszysz? 27.04.10, 22:29
          jagus007 napisała:

> I dlaczego tak mało?;)

Jak to mało w suahili?
          Ja wyraźnie słyszę: "Kiseo Sobet, Mwan Gaza Nguvu Kyeni Mbololo..."
          • jagus007 Makumba ska;) 27.04.10, 23:40

• vobo7 Re: Makumba ska;) 28.04.10, 01:06
              Jaguś,

na wypadek, gdybyś jednak nie dosłyszała, to ja naprawdę jestem Vobo:)
    • xemxija Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:17
      A co na to komisja badawcza w skladzie igor i robitussin?
      • igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:21
        xemxija,moja tajna wielbicielka(he,he),przeciez moj werdykt jest juz opublikowany.
        • xemxija Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:26
          igor_uk napisał:

> xemxija,moja tajna wielbicielka(he,he),przeciez moj werdykt jest juz opublikowa
          > ny.

No to by byly conajmniej dwa. To ktory jest teraz obowiazujacy?:)
      • madameblanka Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:33
        oj, kuźwa nie ironizujcie:)

przecież piszę, że mówili w wiadomościach polskich głosach, a ja tu widze
        personalne wycieczki, oj nie ładnie:P
      • robitussin Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:35
        A ja nic na to :) Nadal podtrzymuję to, co pisałem wcześniej. Tym
        bardziej, że nigdy nie twierdziłem, że na tym filmie nie słychać
        żadnych głosów. Kpiłem tylko i wyłącznie z nieudolnych i naciąganych
        tłumaczeń (typu "ubijaj tuda paskuda"), głównie autorstwa niejakiego
        Infooo (który zresztą sam później kilkakrotnie zmieniał ich wersję)
        oraz nadinterpretacji wizualnych tegoż samego osobnika.
        Ponieważ nie wiemy, jakie słowa/wypowiedzi odczytała prokuratora z
        tego filmu, to o czym tu dyskutować?
        Zwróćcie poza tym uwagę na ten fragment:
        "Zdaniem biegłych nie można wykluczyć, że nadesłane zapisy były
        wielokrotnie poddawane kompresji, co mogłoby spowodować zatarcie
        nawet bardzo widocznych śladów ingerencji w ich ciągłość"
        • vobo7 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:47
          robitussin napisał:

> "Zdaniem biegłych nie można wykluczyć, że nadesłane zapisy były
          > wielokrotnie poddawane kompresji, co mogłoby spowodować zatarcie
          > nawet bardzo widocznych śladów ingerencji w ich ciągłość"

Ale czy Ty naprawdę nie rozumiesz, że gdyby nie ta wroga kompresja, to prośby o darowanie życia byłyby na filmie ciągłe, a nie przerywane?

Przecież ten samolot nie wylądował w zaroślach, ale w powietrzu nastąpił wybuch. Jakiś znany dziennikarz to pisał, nie pamiętam jaki... chyba taki, którego nazwisko jakoś się wiąże z pośpiechem. Pewnie się gościowi często opóźniają lądowania. Nieważne. W każdym razie był w powietrzu wybuch. Wybuch ten, wbrew intencji wybuchowców, zadziałał na zasadzie katapulty. I choć samolot się rozleciał w drobiazgi (choć nie powinien po takim wybuchu - o czym też czytałem już artykuł w poczytnym tytule), to pasażerowie na fotelach - przynajmniej ci co ważniejsi - przeżyli.

A potem ich dobijano tuda.

I wszystko staje się jasne. A przede wszystkim, jasne stają się wypowiedzi niektórych państwowych urzędników, które się zaczynały od: "Prezydent poległ..."
          • igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:54
            vobo7,brawo! Tylko z ty-:" Prezydent polegl!" to nie zabardzo,wiem ze tak
            urzedniki mowia,ale my to wiemy,ze chodzi oto ,ze Wylecial.Oczewiscie zadnych
            sugestij do ptactwa plywajacego,ale jak pieknie brzmi. "" Prezydent wylecial na
            sluzbie""
        • zalogowana.3 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 22:58
          ale najpierw jest napisane
          "Jak podała Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie, ma ona już
          opinię Biura Badań Kryminalistycznych ABW dotyczącą filmu
          amatorskiego z miejsca z katastrofy z dnia 10 kwietnia 2010 roku
          opublikowanego w Internecie. - Z opinii wynika, że w nagraniach
          znajdują się krótkie wypowiedzi mężczyzn i kobiety w języku
          rosyjskim oraz wypowiedzi mężczyzn w języku polskim."

ale widac nie do wszystkich to przemawia.... jest takie
          powiedzenie "jak sie chce uderzyc psa to kij sie zawsze znajdzie"

Co oczywiscie nie oznacza potwierdzenia zadnych teorii spiskowych a
          tylko fakt, ze byli tam Polacy!!!
          • madameblanka Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:08
            no i właśnie o to mi chodzi że to nie teorie, a twierdzenia ABW /Agencja
            Bezpieczeństwa Wewnętrznego/ potwierdzili że byli tam Polacy, i nie był to zaden
            Kraśko który przypałętał sie tam jak juz teren był zamknięty.
          • flying-mind Ruskie trolle zrzucily desant na forum 27.04.10, 23:08
            Nie widzisz z kim dyskutujesz, to poczytaj inne posty. Informacja o
            kompresji filmu dotyczyla niemozliwosci (poki co) stwiedzenia, czy tam
            byly w ogole jakies strzaly, czy nie.
            • vobo7 Re: Ruskie trolle zrzucily desant na forum 27.04.10, 23:17
              Flying, Kochanie,

Oczywiście, że kompresja utrudnia jedynie stwierdzenie faktu, czy tam były strzały. Niczego więcej nie utrudnia. W tym nie utrudnia stwierdzenia, czy na tym filmie po polsku nie wypowiadały się ruskie trolle.

Fakt, że to właśnie ew. strzały są najważniejsze, chwilowo pomijam, bo przecież patent na kolejny pakiet wiadomych teorii komuś się tu należy za racji stanu, urzędu i nicka.

Uważam, iż fakt, że ABW stwierdza występowanie polskich, męskich głosów - ma znaczenie, że się tak mszalnie wyrażę, szczególne. Nie wiem jeszcze jakie, ale szczególne na pewno. Oczekuję propozycji.
              • flying-mind Re: Ruskie trolle zrzucily desant na forum 27.04.10, 23:39
                vobo7 napisał:

"fakt, że ABW stwierdza występowanie polskich, męskich głosów - ma
                znaczenie, że się tak mszalnie wyrażę, szczególne."

Ja mysle, ze to pilot pytal "ktoredy do lotniska".
                • vobo7 Re: Ruskie trolle zrzucily desant na forum 28.04.10, 00:08
                  flying-mind napisała:

> Ja mysle, ze to pilot pytal "ktoredy do lotniska".

Bardzo trafiona teoria. Niewłaściwy CRM w załodze w wyniku braku szkoleń:
                  przecież o drogę winien pytać nawigator! Ale, że nie znał liczebników, to pytał
                  pilot, no i się rozbili.
            • jagus007 Re: Ruskie trolle zrzucily desant na forum 27.04.10, 23:45
              Bo to złe trolle były! Polskojęzyczne np;)
          • igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:11
            zalogowana.3,ja rowniez to przeczytalem i powiem cie,jedno polskie slowo
            odroznil,ale co z tego? Ja juz pisalem,miala przeleciec dosc duza delegacja na
            czele z Prezydentem,dla tego mnie nie wydaje sie nic nadzwyczjnego,ze tam
            krecilo sie wielu Polakow,moze i ,tak jak zasugerowal vobo7,i w pojazdach
            opancerzonych. To by wytlumaczylo i odglosy strzalow.Poniewaz ,przy zle
            ustawionym zaplonie (czyli ,jak jest za wczesnie,ale nie mylic z wytryskiem) to
            "strzela" w gazniku.
            • zalogowana.3 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:23
              nic.....
              tyle, ze jak zauwazyłam na tym forum (mozna skorzystac z
              wyszukiwarki i historii) wmawiano piszacym, ze są wariatami i ,ze
              nie ma tam polskich słów.
              Jak dla mnie nic to nie znaczy - mogli to byc dziennikarze, Borowcy
              czy ktokolwiek inny chodzi o fakt, ze tam byli i ,ze polskie głosy
              na nagraniu.
              • igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:33
                zalogowana.3,jak tu juz wspomnil jeden, z tych od robienia wariatow,forumowicz
                ,wysmiewali i kpili nie z samego faktu ze padly slowa polski,a tylko z takich
                wyrazow ,jak-ubijaj tuda.Przeciez bez specjalnej aparatury,lub wyobrazni,na tym
                filmiku wiele nie slychac.Najwyrazniej slychac po rosyjsku-"Nie chuja siebie",co
                po polsku znaczy "zdrowas Marija".Wlasnie dla tego my smiali sie.A zreszta z
                tego komunikatu ABW wiele i nie wynika,poniewaz pod sam koniec,oni
                stwierdzili,ze nie sa wstanie udowodnic,ze nagranie nie jest sfabrykowane.
              • insert0 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:34
                byli tam Borowcy, którzy czekali na lotnisku na przylot samolotu
                • vobo7 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:41
                  insert0 napisała:

> byli tam Borowcy, którzy czekali na lotnisku na przylot samolotu

Byli też dziennikarze, którzy mogli z nudów iść na spacer do zagajnika. A następnie z czarnym humorem zauważyć: "Zmiana planów". Na razie nie wiemy, bo ABW tego nie raczyła obwieścić, co mówiły te polskie głosy, które były męskie. Zdaje się, że na filmie (wg jego interpretatorów), to żeński głos prosił o darowanie życia. A istnienia tego głosu ABW nie potwierdza.
                • igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:42
                  Skad masz ta informacje?Ja rowniez sadze,ze musieli byc,ale nigdzie o tym nie
                  przeczytalem zadnego zdania.
                  • insert0 Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 27.04.10, 23:59
                    Na WP była dzisiaj informacja, że odbędą się przesłuchania Borowców, którzy
                    zaraz po katastrofie znależli się na miejscu wypadku (czekali na lotnisku na
                    przylot samolotu)i brali udział w akcji ratunkowej.
                    • igor_uk Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 28.04.10, 00:02
                      Tak myslalem,nie moglo byc inaczej.
              • robitussin Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 28.04.10, 00:01
                > tyle, ze jak zauwazyłam na tym forum (mozna skorzystac z
                > wyszukiwarki i historii) wmawiano piszacym, ze są wariatami i ,ze
                > nie ma tam polskich słów.

Dopóki nie poznamy oficjalnej wersji z prokuratury jakie to słowa i
                czy faktycznie były polskie, czeskie czy ukraińskie, to możemy sobie
                jedynie akademicko podywagować.
    • roled W TVP1? Acha. No to bardzo wiarygodne. 28.04.10, 00:03
      Co 6 godzin ilość teorii spiskowych się podwaja :)
      • zalogowana.3 nie!!!! w TVN 24 28.04.10, 00:21
        to chyba media które sa wiarygodne :-)
        link podałam kilka wpisów wczesniej
        • roled Re: nie!!!! w TVN 24 28.04.10, 00:24
          TVN24 było średnio wiarygodne. Do 10 kwietnia. Obecnie wiarygodnych
          mediów już nie ma. ŻADNYCH.
    • zuzka111 wystarczy posłuchać 28.04.10, 09:17
      Do tego nie jest potrzebne ogłoszenie ABW w tv, ale cóż poradzić, jak
      ludzie wierzą jedynie w to co zobaczą w tv.
      Najpierw wierzyli w 4 podejścia do lądowania.
      Potem uwierzyli, że pilot szukał kontaktu wzrokowego z lotniskiem lecąc
      300 km/h w gęstej mgle na wysokości 30 metrów.
      A.. no i hit wiary w TV - pilot ze strachu się zabił.

Bardzo wyraźnie słychać 3 polskie wypowiedzi:
      -uspokój się
      -patrz mu w oczy
      -uspokój się

Chciałabym wiedzieć kto i do kogo to mówi.
      • gs-ms Re: wystarczy posłuchać 28.04.10, 09:28
        Tam słychać głosik :
        "Yaro na prezydęta"
        • zuzka111 wróć do podstawówki... 28.04.10, 09:32
      • laura_fairlie Re: wystarczy posłuchać 28.04.10, 12:33
        Spiskowa hipoteza - przy założeniu, że nagranie autentyczne i to
        rzeczywiście zostało tam powiedziane, bo osobiście - poza "ni ch.a
        siebia" słyszę trzaski i bełkoty...
        Ktoś się zdenerwował (w sumie nic dziwnego, jak się cos takiego
        widzi) - omdlał albo wpadł w osłupienie/histerię. Dwie pozostałe
        osoby usiłują nawiązać z nim kontakt/wyrwać go z tego stanu.
      • ideefiks Re: wystarczy posłuchać 28.04.10, 12:34
        zuzka111 napisała:
        > Bardzo wyraźnie słychać 3 polskie wypowiedzi:
        > -uspokój się
        > -patrz mu w oczy

Popuść sobie trochę wodza fantazji i wymyśl jakiś powód, dla którego
        ktoś przy egzekucji mówi do kogoś innego "patrz mu w oczy".
        • zuzka111 Re: wystarczy posłuchać 28.04.10, 12:35
          Po co mam fantazjować?
          Niech ci co tam byli o tym opowiedzą.
          • ideefiks Re: wystarczy posłuchać 28.04.10, 12:42
            zuzka111 napisała:

> Po co mam fantazjować?

Więc skoro nie chcesz fantazjować, to nie podzielisz się również
            przemyśleniami, jakie wnioski wynikają twoim zdaniem z tego, że na
            filmie padają polskie słowa?
            • zuzka111 Re: wystarczy posłuchać 28.04.10, 13:02
              Nie wiem kto umieścił ten filmik i po co.

Jeżeli ten film to nie jest fikcja, to może odpowiedzi należy szukać
              wśród pasażerów Jaka z dziennikarzami?
              A może poprzedniego dnia wylądował tam jakiś polski samolot i kogoś
              przywiózł do zabezpieczenia terenu?

Ale może to jest kolejna manipulacja, a czemu ma służyć?
              Może to forma szantażu?
    • infooooo Re: no i sie okazało że padają polskie słowa w fi 28.04.10, 10:38
      >Z opinii wynika, że w nagraniach znajdują się krótkie wypowiedzi >mężczyzn i
      kobiety w języku rosyjskim oraz wypowiedzi mężczyzn w >języku polskim.

Pisałem już o tym zaraz jak się film ukazał także Ameryki nikt nie odkrył
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka