nnaassaa 13.07.09, 11:17 WItam wszystkich. Mam pytanie jakie banki na terenie Białej Podl. mogą udzielić pożyczki gotówkowej bez weryfikacji w BIK. Chodzi o to że mam złą historię w BIK... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinmm Re: Kredyt bez BIK 14.07.09, 09:36 forum.gazeta.pl/forum/w,383,73879695,,BANKI_BEZ_BIK.html?v=2 Ale nie lubię takich co długów nie spłacają. malin mm Odpowiedz Link Zgłoś
w0jt Re: Kredyt bez BIK 13.02.10, 19:26 Nie pisz w temacie Kredyt bez BIK bo nie ma czegoś takiego: pieniadze.edu.pl/Baza-Wiedzy/Kredyt-a-BIK.html ale pożyczki bez bik to już jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
e-mail Re: Kredyt bez BIK 14.03.10, 15:38 Tak, provident doręcza, bo nie jest bankiem. Sprawdzać naszą historię w Biurze Informacji Kredytowej (BIK) mogą tylko banki, skoki i policja, tudzież prokuratura. Instytucje pozabankowe nie mają dostępu do tej bazy, więc niby łatwiej tam o tzw. kredyt bez BIK. Nie oznacza to jednak, że łatwiej tam o kredyt. Czasem po prostu musimy mieć inne zaświadczenia niż dobrą historię kredytową. Najlepiej po prostu nie wybierać się do banku, ale do doradcy kredytowego. Odpowiedz Link Zgłoś
browanx Re: Kredyt bez BIK 16.03.10, 20:37 tutaj www.krd.pl/Infoservice/index.aspx Ciebie jeszcze ktoś sprawdzi. Jak będzie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: Kredyt bez BIK 24.04.10, 13:56 Zawsze możesz wystąpić do BIK-u o usunięcie Twojej historii kredytowej. Wtedy stratujesz z bikiem od zera, każdy bank zaciąga w BIK- u info. Odpowiedz Link Zgłoś
4freddy Re: Kredyt bez BIK 25.04.10, 22:00 > Zawsze możesz wystąpić do BIK-u o usunięcie Twojej historii kredytowej. tjaa. Obyś nie musiała się przekonać, jak szybko BIK usuwa historię, i jak to się potem staruje od "zera" :D Moja sąsiadka miała jakąś zaległość 7,40 zł na - bodajże - lodówce, którą brała na kredyt. Po jakimś czasie była już w BIK-u :D Wyrwała połowę włosów z głowy, że za owe 8 złotych trafiła na "czarną listę" - i, że żadna menda nie przysłała jej żadnego powiadomienia, monitu ani upomnienia -nic. Tylko ciach! i BIK. Coś tam wyjaśniała, oddała pieniądze, wydeptała ścieżki po urzędach, pisała pisma, odwołania, skargi ect. Sprawa była załatwiona pomyślnie, i z przeprosinami ze strony banku (osobiście widziałem!) Jakież było jej zdziwienia, kiedy teraz - po siedmiu latach, chciała wziąć telewizor na raty :D Nadal widnieje na stronie BIK-u !! heheheh A Ty piszesz, że "starujesz od zera"... że się powtórzę: obyś nie musiała się przekonać :P Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: Kredyt bez BIK 26.04.10, 19:58 Wiem, że praktyka a legislacja to co innego. Wewnętrzne procedury banków mówią o wymogach jakie te mają spełnić, po stronie BIK-u leży usunięcie wpisu, łatwo tam trafić trudniej wymazać taki wpis... Odpowiedz Link Zgłoś