Dodaj do ulubionych

Sprawa higieny osobistej

03.05.04, 00:18
Jak dać partnerowi do zrozumienia że nie dość dba o higienę osobistą? Delikatne uwagi w stylu: "może byś sie wykąpał" albo "szybki prysznic dobrze ci zrobi" nie zawsze skutkują :(
Ten brak higieny coraz bardziej mnie odsuwa od myśli o seksie, zresztą trudno sie dziwić. Dawniej było z tym lepiej, a moze inni też po kilku latach przestaja dbać o podstawowe sprawy???
A tak wprost to nie wiem jaki da efekt? Ja bym sie smiertelnie obraziła, ale może w tym przypadku to jedyny sposob? Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • magunka Re: Sprawa higieny osobistej 03.05.04, 21:23
      moj prartner dba o higiene ale wiadomo nie po kazdym pojsciu do toalety da sie
      umyc...on tego nie czuje ale mnie zapach moczu odrzuca na kilometr:0 - wiec
      zeby rowniez miec przyjemnosc z naszych kontaktow podeszlam do tego bardzo
      bezposrednio...tzn powiedzialam mu ze lubie kochac sie oralnie i robilabym to
      czesciej ale zeby bardziej zwracal uwage na higiene zwlaszcza po wyjsciu z wc i
      poskutkowalo..:)teraz wie ze ilekroc to robimy ja nie czuje obrzydzenia i za
      kazdym razem sie myje...:0 badz szczera mysle ze jesli zalezy mu to poskutkuje:0
    • dll.0x00f38ac3h.error.in.brain Re: Sprawa higieny osobistej 06.05.04, 03:48
      Faceci to proste stworzenia, delikatne aluzje nic nie dadzą.
      Musisz niestety zastosować kurację radykalną.
      Na pewno się obrazi, będzie na początku zły, może nawet drobna awantura, bo jak
      sie poczuje urażony to bedzie sie bronić poprzez atak, czyli wytknie Ci to i
      owo. Jednak to jest jedyna metoda, jak juz mu przejdzie to zrozumie o co biega.
      Po prostu pogadaj z nim i postaw ultimatum albo zacznie bardziej dbać o
      higienę, albo ty śpisz w innym pokoju, bo nie mozesz wytrzymać smrodu.
      Mozesz nawet postawić sprawę ostrzej niż w rzeczywistości wyglada.
      Faceci sa bardzo drazliwi na tym punkcie, i na pewno sie zmieni/
    • andrzej.depko Re: Sprawa higieny osobistej 26.05.04, 06:05
      Jeżeli sugestie i delikatne uwagi nie skutkują nie masz innego wyjścia jak przy
      najbliższej okazji, gdy partner kolejny raz będzie próbował rozpoczynać kontakt
      seksualny w stanie zaniedbania higienicznego, poinformować, go, że na Ciebie
      taka sytuacja działa wyjątkowo aseksualnie, w związku z tym nie podejmiesz dziś
      żadnej aktywności seksualnej z powodu gwałtownego spadku/braku własnego
      podniecenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka