arturmatrix 15.05.11, 21:27 Mam 42 lata . Od pewnego czasu w ogóle nie odczuwam pożądania . Czy to wina mojego wieku ? A może jestem chory ? Wiem , że z wiekiem zmniejsza się witalność , ale chyba nie jestem jeszcze taki stary ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grabarz Re: Brak pożądania ! IP: *.cable.smsnet.pl 19.05.11, 01:01 jesteś jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arrass Re: Brak pożądania ! IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 21:00 Ale jestem stary czy chory ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brak pożądania ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 12:35 stary nie jesteś jeszcze ;P Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekzz Re: Brak pożądania ! 22.05.11, 13:52 trudno powiedzieć, być może to tylko chwilowa sytuacja, w życiu przechodzimy przez różne fazy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.lew-starowicz Re: Brak pożądania ! 23.05.11, 09:36 Brak albo obniżenie potrzeb seksualnych (popędu) dotyczy nawet kilkunastu procent mężczyzn w wieku między 20 a 30 rokiem życia i w miarę starzenia częstość ta wzrasta. Obniżenie popędu może być związane z czynnikami organicznymi (np. zaburzenia hormonalne, metaboliczne, przyjmowane leki), psychicznymi – przewlekłe zmęczenie, stres, niedobór snu, depresja, problemy dotyczące relacji partnerskich oraz poczucie monotonii i rutyny w sztuce miłosnej. Proponuję wizytę u lekarza seksuologa w celu ustalenia przyczyny (przyczyn) Pańskich problemów i podjęcia optymalnego postępowania (leczenie przyczynowe, farmakoterapia, psychoterapia i in.) zmierzającego do ich wyeliminowania. Odpowiedz Link Zgłoś