Dodaj do ulubionych

Sex z byłem mężem - szok

IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.12, 16:20
Kilka miesięcy temu poznałem kobietę mającą 36 lat, ja jestem 2 lata starszy. Uczucie i bliskość rozwinęło się po jednej i drugiej stronie. Ona po rozwodzie, dwójka dzieci w wieku szkolnym, ale mieszkanie wspólne z ex mężem, gdyż jest w trakcie zakupu nowego własnego.

Od dwóch tygodni coś się między nami zmieniło, stało się chłodniej, unikała mojej bliskości. Dzisiaj dowiedziałem się od niej, że jak to okresliła, "złamała się" i poszła z byłym mężem do łóżka. Szok. Bardzo mnie to zabolało. Ona twierdzi, ze żałuje tego co się stało. Prosi o wybaczenie.

Nie potrafię sobie tego wytłumaczyć, zrozumieć, staram się unieść ten ciężar, gdyż bardzo mi na niej zależy. Ona, jak twierdzi, również chce ze mną iść dalej przez życie.

Jaki jednak mechanizm spowodował to, że wylądawała z ex w łóżku? Na co mam być przygotowany? Jak reagować? Jak mam to sobie wytłumaczyć i poukładać w głowie? Jak zrozumieć? Wierzyć i ufać w to, że się to nie powtórzy? Czy dać sobie spokój i choć rozrywa mnie z bólu wszystko w środku zerwać kontakty i starać się zapomnieć?
Obserwuj wątek
    • mama_myszkina Re: Sex z byłem mężem - szok 10.02.12, 16:39
      Sama jestem rozwódką w drugim związku małżeńskim i z pierwszym mężem tez jakiś czas mieszkaliśmy pod wspólnym dachem (kwestie formalno-finansowe). Jednak jeśli panna idzie z eksem do wyra, to chyba nie do konca jest wszystko miedzy nimi skończone, bo podczas mojego rozwodu nie było takiej opcji!

Myślę, że ona go kocha, on jej nie chce ale robi jej nadzieję. A Ty jesteś tzw. 'gap boy' czyli ktoś, kto ma zapełnić pustkę i pełnić funkcję terapeutyczną, aby uleczyć złamane serce. jest duża szansa, że jak już stanie na nogi to Cię zostawi, niestety.

Ja bym w to ne brnęła dalej, ale to Twoje życie.
      • Gość: kdf Re: Sex z byłem mężem - szok IP: *.181.113.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.12, 23:23
        Uwielbiam jak ktos kto daje rade i swoj wywod konczy zdaniem "ale to twoje zycie"
        Klasyka jak romantyczna i rozwazna;)
        • Gość: Bartek Re: Sex z byłem mężem - szok IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.12, 08:27
          Kolego, po co pchasz sie w relacje z kobietą po przejściach z dwojgiem dzieci, na które będzesz musiał latami łożyć, a one będa cie traktowac jak powietrze? Ciesz się, że tak sie stało i zmień obiekt na
          - młodszy,
          - tańszy w utrzymaniu.
          - który da ci twoje dzieci.
          Pozdrawiam.
      • m-kow Re: Sex z byłem mężem - szok 11.02.12, 13:23
        Spodobało mi się określenie "gap boy" :-), chyba oddaje w jakiś sposób sytuację autora.
        Z jednej strony rzeczywiście pani chyba nie puściła do końca poprzedniej gałęzi, nową gałąź trzyma trochę na wszelki wypadek, z drugiej strony skoro się zwierzyła, to jednak o coś jej chodzi.
        W każdym razie póki mieszka z byłym zalecałbym wstrzemięźliwość w zaangażowaniu się bez reszty, a nawet jasne przedstawienie pani swojego stanowiska :-)
        • mama_myszkina Re: Sex z byłem mężem - szok 11.02.12, 13:46
          Sama nie wymyśliłam, gap boy i gap girl są bardzo popularne w j. angielskim ;)
          • olka_only Re: Sex z byłem mężem - szok 12.02.12, 20:25
            Tak, panią odstawić trochę na boczny tor, póki sytuacja się nie ustabilizuje...
            Póki mieszka z eks, odpuścić sobie trochę. Wiem, łatwo napisać, ale chyba innego rozwiązania nie ma...
      • Gość: rita Re: Sex z byłem mężem - szok IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 21:17
        "pani idzie do wyra" ależ to subtelne!
    • Gość: hegemon® pamięć waginy IP: *.acn.waw.pl 11.02.12, 22:52
      > Jaki jednak mechanizm spowodował to, że wylądawała z ex w łóżku?

pamięć waginy, analogicznie do pamięci wody tłumaczącą działanie leków homeopatycznych
    • atrgusia Re: Sex z byłem mężem - szok 12.02.12, 14:01
      Zdarzylo mi sie. Po ponad 7 latach od rozstania. Na tydzien przed jego slubem.
      To bylo spontaniczne. Gdy dziecka nie bylo w domu przyjechal powiesic mi polke. Podoba mu sie moje nowe mieszkanie, chetnie w nim bywa, podsuwa pomysly na aranzacje i wykonuje jakies drobne "meskie" prace. No i stalo sie. Oboje bylismy mocno zaskoczeni ta sytuacja i nie bardzo wiedzielismy jak sie "po" zachowac. Od tamtego czasu dbam bysmy nie znalezli sie sami w mieszkaniu chociaz spiace dziecko nie przeszkadza mu by mnie chociaz przytulic.
      Dlaczego to sie stalo? Spedzilismy ze soba 14 naprawde fajnych lat. Rozstalismy sie z powodow chyba jednak ambicjonalnych. Nie bylabym w stanie znow byc z nim. Tego jestem pewna. Z pewnoscia tez znaczenie mial fakt, ze za chwile bedzie on nalezal do innej kobiety... A to w koncu ja bylam pierwsza. A! Istotne jest to, ze ja wtedy w zwiazku nie bylam. Nie bylam bo nie potrafie stworzyc zwiazku, ale to juz inna historia.
    • nabakier Re: Sex z byłem mężem - szok 13.02.12, 08:28
      Skąd o tym wiesz? Powiedziała Ci sama? Czy z niej to wyciągnąłeś?Jeśli powiedziała Ci sama, to szczera jest- doceń to. To po pierwsze.
      Po drugie- miedzy małżonkami, nawet gdy są ex, więź nie wygasa od razu. Czasem to kwestia lat. Coś tam jednak zbudowali, i trzeba teraz pozrywać nitki, a to nie jest proste. I te nitki czasem płatają figle. Nie oznacza to, że się kochają. Po prostu pewne mechanizmy maja już utrwalone- tu: szybkiego przechodzenia do seksualności. To wygaśnie, trzeba tylko cierpliwości.
      Po trzecie, najważniejsze jest, co z Wami. Jaki jest Wasz stan uczuć i zaangażowania związkowego. O tym pomyśl, a nie o trudach przy zrywaniu więzi z tamtym.

Przechodziłam przez to wszystko. Jestem w szczęśliwym związku z "tym drugim". Droga była wyboista, ale przeszliśmy :-)
    • volancik Re: Sex z byłem mężem - szok 13.02.12, 18:50
      Chcesz iść przez życie z kobietą, którą na boku dyma ktoś inny?
      A może liczysz na to, że to jednorazowy wyskok?
      Mało prawdopodobne.
      Zresztą relacje, to taka część życia, że nie ma tutaj możliwości na drugie szanse. A co jeśli dowiedziałbyś się po pięciu latach, że raz na pół roku daje komuś dupy? Lepiej ją sobie darować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka