Gość: Artur38
IP: *.ip.netia.com.pl
10.02.12, 16:20
Kilka miesięcy temu poznałem kobietę mającą 36 lat, ja jestem 2 lata starszy. Uczucie i bliskość rozwinęło się po jednej i drugiej stronie. Ona po rozwodzie, dwójka dzieci w wieku szkolnym, ale mieszkanie wspólne z ex mężem, gdyż jest w trakcie zakupu nowego własnego.
Od dwóch tygodni coś się między nami zmieniło, stało się chłodniej, unikała mojej bliskości. Dzisiaj dowiedziałem się od niej, że jak to okresliła, "złamała się" i poszła z byłym mężem do łóżka. Szok. Bardzo mnie to zabolało. Ona twierdzi, ze żałuje tego co się stało. Prosi o wybaczenie.
Nie potrafię sobie tego wytłumaczyć, zrozumieć, staram się unieść ten ciężar, gdyż bardzo mi na niej zależy. Ona, jak twierdzi, również chce ze mną iść dalej przez życie.
Jaki jednak mechanizm spowodował to, że wylądawała z ex w łóżku? Na co mam być przygotowany? Jak reagować? Jak mam to sobie wytłumaczyć i poukładać w głowie? Jak zrozumieć? Wierzyć i ufać w to, że się to nie powtórzy? Czy dać sobie spokój i choć rozrywa mnie z bólu wszystko w środku zerwać kontakty i starać się zapomnieć?