Dodaj do ulubionych

jak stłumić potrzebę seksu

06.05.12, 07:48
Mam taki problem.
Od jakiegoś czasu jestem sam i nie widać póki co perspektyw na zmianę tego stanu. Niestety odczuwam spory dyskomfort związany z brakiem seksu, nie wiem, może jestem jakiś popaprany psychicznie? Nie umiem sobie z tym poradzić. Objawia się to uciskiem w podbrzuszu, jakimś ogólnym stanem niepokoju no i (czego się w sumie najbardziej wstydzę) takim łakomym gapieniem się na kobiety na ulicy.... Pewnie jakbym dokładniej o tym pomyślał, to jeszcze kilka innych symptomów bym dopisał.
Nie chcę uprawiać masturbacji - to droga donikąd. Takie pieprzenie się z własnymi myślami. Nie wchodzi w grę seks z prostytutką, pomijając strach przed chorobą, to jednak seks dla mnie to nie tylko sama mechanika...

Może ktoś poradzi mi, jak stłumić w sobie tę potrzebę seksu? Czy to jest możliwe?
Obserwuj wątek
    • Gość: zxc Re: jak stłumić potrzebę seksu IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 06:16
      Zajmij się czymś i przestań obsesyjnie o tym myśleć.
      • evi85 Re: jak stłumić potrzebę seksu 11.05.12, 09:49
        ja ze wzgledu na separacje z mezem bez sexu zyje juz 1,5 roku i dopiero niedawno odkrylam ze bez sexu tez mozna zyc :p najgorszy byl poczatek, dla mnie pierwszy rok, koszmar... a teraz nawet nie wiem kiedy ten czas zlecial :) a mam o tyle "gorzej" ze maz jest chetny na sex ze mna,mialam wiele propozycji od kolegow... tylko mnie nie interesuja skoki w bok
        ja chodze na silownie, biegam czasami i czesto jezdze na rolkach ze znajomymi, do tego praca, koncowka studiow i nie mam czasu na myslenie o sexie :)
        mam 26 lat
        • sawa1983 Re: jak stłumić potrzebę seksu 11.05.12, 12:29
          "mialam wiele propozycji od kolegow."
          Gratuluje
        • swiete.jeze Re: jak stłumić potrzebę seksu 11.05.12, 15:39
          evi85 napisała:

> ja ze wzgledu na separacje z mezem bez sexu zyje juz 1,5 roku i dopiero niedawn
          > o odkrylam ze bez sexu tez mozna zyc :p najgorszy byl poczatek, dla mnie pierws
          > zy rok, koszmar... a teraz nawet nie wiem kiedy ten czas zlecial :) a mam o tyl
          > e "gorzej" ze maz jest chetny na sex ze mna,mialam wiele propozycji od kolegow.
          > .. tylko mnie nie interesuja skoki w bok
          > ja chodze na silownie, biegam czasami i czesto jezdze na rolkach ze znajomymi,
          > do tego praca, koncowka studiow i nie mam czasu na myslenie o sexie :)
          > mam 26 lat

Powtórzę to, co mam w sygnaturce:
          Seks ku...! Nie sex!
    • Gość: problemikzyciowy Re: jak stłumić potrzebę seksu IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 11:44
      wszystko pięknie, ja jestem zajęty cały dzień, jeżdżę dużo na rowerze. Problemem jest moment kiedy idę spać. Kładę się i gdy sen mnie nie dopadnie od razu, to czasem wciskają się do głowy takie myśli.
      No niby rozwiązaniem jest zamęczyć się na śmierć, aby zwalać się do łóżka nieprzytomnym ze zmęczenia. Tylko czy to na pewno jest rozwiązanie??
      • Gość: Gocha Re: jak stłumić potrzebę seksu IP: *.Red-83-34-164.dynamicIP.rima-tde.net 11.05.12, 11:58
        Ej, nikt Ci nie każe zatyrac sie wysiłkiem ;) Rozplanuj tak bys nie miał uporczywych mysli.

Ja polecam wysiłek na siłowni.Nie dosc,ze mozna pieknie ciało sobie wyrobic,to mozna takze spotkac fajną dziewczyne. Opcji masz sporo. Na wysoki poziom testosteronu mozesz podzialac farmakologia, lecz jest sens?

Trzymam kciuki ;)
    • sawa1983 Re: jak stłumić potrzebę seksu 11.05.12, 12:31
      Dlaczego masturbacja to droga do nikąd. Obsesyjne gapienie się na obce kobiety czy tez flustracja to też nie najlepsza doga.
      • Gość: problemikzyciowy Re: jak stłumić potrzebę seksu IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 13:16
        wiesz, ja nikomu nie narzucam stylu życia, nie mam zamiaru prawić morałów. Pisząc o masturbacji mówię o swoich odczuciach. Dla mnie jest to nie do zaaakceptowania, po prostu nie przynosi mi żadnego pożytku. Owszem, jest jakieś rozładowanie napięcia seksualnego, ale znowu pojawia się zniesmaczenie jaką drogą to się dokonało. Jak mówię - to moje własne odczucia i wiem, że więcej mi to szkody przynosi, niż pożytku. Dlatego dla mnie to droga donikąd.
        • ka-zw Re: jak stłumić potrzebę seksu 11.05.12, 14:06
          witaj.
          dookoła jest tyle fajnych dziewczyn,ruszaj na podryw i problem z głowy.
          pozdrawiam:)))
    • hanka78 Re: jak stłumić potrzebę seksu 11.05.12, 16:49
      spróbuje metody (z)księży(ców) - oni łykają brom żeby zniwelować popęd
      • Gość: problemikzyciowy Re: jak stłumić potrzebę seksu IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 16:57
        ciekawe skąd masz takie informacje? :)
        słyszałem kiedyś, że żołnierzom dawano (a może dosypywano do jedzenia?) brom. Tylko jak tu ktoś napisał, może da się jakoś bez wsparcia farmakologicznego.
        • hanka78 Re: jak stłumić potrzebę seksu 11.05.12, 21:26
          brat znajomej jest księdzem, a bez wspomagania pewnie tez można, ale nie wiem czy w tym przypadku skoro tak bardzo się chce...
          • Gość: problemikzyciowy Re: jak stłumić potrzebę seksu IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 22:37
            no cóż, chce się .... zobaczymy, jak to będzie, dzięki za podpowiedź z bromem :D
            • hanka78 Re: jak stłumić potrzebę seksu 12.05.12, 17:36
              To z wik
              Brom jest obecny we wszystkich organizmach w ilościach zbliżonych do jego stężenia w wodzie morskiej (ok. 50 ppm), nie odgrywa on jednak żadnej roli w procesach życiowych.

W dużych ilościach czysty brom jest silnie toksyczny. Jony bromkowe Br- są nieszkodliwe, o ile ich stężenie nie przekracza tego obecnego w wodzie morskiej. Bromki sodu i potasu posiadają silnie negatywny wpływ na popęd płciowy mężczyzn, gdyż blokują wytwarzanie testosteronu. Najsilniejszą taką właściwość przejawia bromek potasu, który bardzo szybko i skutecznie blokuje receptory hormonu luteinizującego odpowiedzialnego za produkcję testosteronu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka