Dodaj do ulubionych

za ciasna pochwa

16.07.12, 21:19
Witam,

chciałabym się zapytać kiedy konieczna jest plastyka zbyt ciasnej pochwy ? Kto może to określić ? Nie mogę np. stosować tamponów, rozwarcie większe, niż na palec jest niemożliwe.

Byłam u ginekologa; samo badanie było nieprzyjemne i bolało mnie jeszcze przez prawie 3 dni. Lekarz stwierdził, że jestem wąska i... tyle. Dodam, że jeszcze nie współżyłam.

Rozmawiałam na ten temat ze starszą przyjaciółką (rozwódką). Powiedziała, że po czasie przerwy w życiu seksualnym sama była tak ciasna jak przed inicjacją i dopiero kilka wieczorów z nowym partnerem jej pomogło, bo pierwszej nocy nie mogła z nim współżyć.

Obecnie mam partnera, ale jeszcze nie zdecydowałam się na seks,
boję się, że gdy się dowie o moim problemie, to mnie wyśmieje albo odejdzie.

Boję się też że jedyne wyjście dla mnie to trafienie "pod nóż"
a jeśli tak - to gdzie, jak i kiedy ?

Proszę o pomoc.
Emy
Obserwuj wątek
    • renebenay Re: za ciasna pochwa 17.07.12, 16:02
      Prosty sposob to kupic sobie wibrator w ksztalcie dlugiego stozka i stopniowo przygotowywac(masturbacja)pochwe dla twojego partnera.
    • r.a.s Re: za ciasna pochwa 18.07.12, 08:38
      Nie rób niczego żadnym wibratorem. A o niego się nie martw nadejdzie pora to zrozumie Twój problem, który wcale nie jest problemem. Za bardzo się stresujesz. Będzi OK
      • Gość: marta Re: za ciasna pochwa IP: *.tarniny.pl 18.07.12, 23:06
        Po co w ogóle o tym mówić? Pewnie facet sam to zauważy, jak dojdzie do zbliżenia. Nie porównuj w wyobraźni stosunku do badania ginekologicznego - przy tym drugim nigdy się do końca nie wyluzujesz. A podczas "pierwszego razu" staraj się skupiać wyłącznie na przeżyciach, nie myśl o tym czy jesteś ciasna, o technice, czy o tym jak wyglądasz.. Oddaj się swojemu mężczyźnie i czerp przyjemność z seksu.

P.S. Ja współżyłam ze swoim facetem regularnie przez pięć lat i nawet po tak długim czasie usłyszałam od lekarza, że jestem ciasna..
    • zyga776 Re: za ciasna pochwa 19.07.12, 10:56
      Może to kwestia tego, że jesteś dziewicą..
      • Gość: weer Re: za ciasna pochwa IP: *.play-internet.pl 20.07.12, 19:16
        Ja byłam u dwóch różnych lekarek i obie powiedziały mi, że powinnam mieć zrobiony zabieg... Jeszcze się nie zdecydowałam, ale chyba nie mam wyboru ;/
        • emy123 pytanie do weer 21.07.12, 14:29
          Weer,

wiesz może jak to wygląda tzn. ile to kosztuje, czy to jest refundowane, ile ten zabieg trwa?
          Kurczę, boję się, że też będe musiała to zrobić :(
    • herki89 Re: za ciasna pochwa 25.07.12, 23:00
      emy123 nie myśl o żadnej operacji! Faceta właśnie podnieca taka ciasność! Jak dojdzie co do czego to będziecie razem rozwiązywać ten problem i pójdzie wam łatwiej niż myślisz ;) A jeśli on cie wyśmieje to znaczy, że jest zwykłym prostakiem z którym w ogóle nie warto się zadawać.
      • drzewachmuryziemia Re: za ciasna pochwa 24.08.12, 00:26
        tez sie bałam, bo miałam ciasne wejscie do pochwy - nie nazywałm tego ciasną pochwą, bo skad miałam wiedziec jaka jest moja pochwa skoro bylam dziewica. Tamponu tez nigdy nie dałam rady sobie włozyc i do dzis tego nie robie. U ginekologa przed utratą dziewictwa nie byłam wiec nic mi o mojej pochwie nie powiedział. Podczas pierwszych prób współzycia mój partner nie był w stanie wprowadzic we mnie członka, było iles prób i nic z tego nie wychodziło. Zaczał mi mówic, ze niektore dziewczyny potrzebują operacji. Jakos pominełam ten pomysł, zerwałam z nim po jakims czasie. Z kolejnym tez były porblemy, ostatecznie pomogłam sobie masturbacja - mysle, ze po prostu mocno naruszyłam swoja błone dziewiczą, a facet dokonczył tez palcami. Potem ze współzyciem nie było problemów, choc jeszcze jakis czas miałam resztki błony dziewiczej i gin powiedział mi ze mozna to operacyjnie pousuwac. Kolejna gin kobieta powiedziała mi jednak, ze to jest absurd, bo porobia mi sie zrosty i wpsółzycie na tym ucierpi. Posłuchałam jej. Moja pochwa nadal jest wąska, ale pod wpływem podniecenia tak sie rozszerza, ze nie ma zadnych problemów. Na poczatku seks mnie stresował i po prostu tez strach powodował, ze ona nie nawilzała sie tak jak mogłaby i wrazenie ciasnoty było spore. teraz jak jakis czas nie współzyje, smieje sie ze jestem wąska jak dziewica - ma to swoje plusy. Ja bym sobie na twoim miejscu dała spokój z operacjami.
    • kol.3 Re: za ciasna pochwa 31.07.12, 06:55
      Kobieto, proponuję abyś utraciła kimś sympatycznym swoje cenne dziewictwo i zrozumiala jakie znaczenie ma pochwa. Pochwa to organ ktory w trakcie, brzydko mówiąc, używania rozciąga się, osobliwie po porodach naturalnych. Zwykle problemem jest za duża pochwa a nie za mała. Znajdź sobie dobrego cierpliwego kochanka ( a nie partnera który Cię wyśmieje i odejdzie), który pozbawi Cię problemu, a także delikatnego lekarza i nie stresuj się że nie możesz używać tamponów.
      Operację proponują Ci cwaniacy którzy chcą na Tobie zarobić.
      Wg mnie nie masz żadnego problemu.
      • Gość: Maja Re: za ciasna pochwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 17:30
        Moim zdaniem masz po prostu scisniete miesnie z nerwow. Pochwa się swietnei rozciaga, nie ma czegos takiego jak za ciasna! W normalnej sytuacji kazda kobieta ktora nie rodzila ma ciasno :) Pod wplywem podniecenia i przede wszystkim zaufania do partenra oraz odprezenia miesnie się tez rozluzniaja i nie ma zadnego problemu. W ogole sie nie denerwuj i normalnie do tego podejdz. Bardzo wazne jest twoje samopoczucie i twoja chec, nic nie rob jak nie jestes przekonana ze chcesz.
        Co do koleżanki to może nie pytaj jej już więcej bo ci bzdur naopowiadala :) Nie raz miałam przerwy, czasami i 2 lata i NIC takiego sie nie dzieje. Powtarzam to są tylko zacisniete miesnie, na ktore masz wplyw i mozesz je rozluznic.
    • Gość: wielkafuria Re: za ciasna pochwa IP: *.play-internet.pl 26.08.12, 16:36
      poczytaj sobie o pochwicy/ jest to problem natury psychicznej a nie fizycznej. w wysokich obcasach byl ostatnio artykuł. to problem wielu kobiet.
      trzymam kciuki i mam nadzieje ze to kwestia nerwow a nie tego co opisalam.
    • potwor_z_piccadilly Re: za ciasna pochwa 27.08.12, 00:13
      emy123 napisał(a):

> Boję się też że jedyne wyjście dla mnie to trafienie "pod nóż"

Nawet o tym nie myśl.
      Myśl o takim który zapewni ci komfort, bezpieczeństwo, w pełni będzie przez ciebie akceptowany i będzie wiedział jak się do ciebie zabrać.
      A jak ma się zabrać ?
      A choćby tak.
      W nocy, przed dniem wolnym od pracy, delikatnie podwija koszulkę od strony części ciała - na statkach zwanej "dziobnicą tylną" i z pomocą ust, języka rozpoczyna delikatny proces przygotowywania pasa startowego. Jednocześnie dłonią pieszcząc, kontroluje stopień twardości biustu, obserwuje twoje ruchy i analizuje wydawane przez ciebie dźwięki. Zabiegi te (sadzę że dla każdego faceta rozkoszne) wykonuje do czasu odpowiedniego nawilgocenia rzeczonego pasa startowego i utwardzenia się cycoszków, a gdy już ten czas nadejdzie, rozpoczyna procedury startowe i tu uwaga. Start ma być delikatny, subtelny, by stopniowo zwiększając tempo, siłę doprowadzić do wielkiego finału, a po nim spokojnie, miękko wylądować.
      Zresztą, popatrz.
      www.youtube.com/watch?v=UnSh-KPV7QQ
      Piękne co ?
      A piękne, bo skomponowane i wykonane z duszą.
      Pozdrawiam.

• Gość: mara Re: za ciasna pochwa IP: *.tarniny.pl 27.08.12, 19:03
        Właśnie mi się przypomniało.. Na pierwszą wizytę u ginekologa zdecydowałam się dopiero po kilku tygodniach współżycia. Jakie było moje i jego zdziwienie, jak powiedział, że błona dziewicza jest nieprzerwana.. I to nie miało związku z partnerem, bo "sprzęt" miał dosyć pokaźny ;)
    • wlody1 Re: za ciasna pochwa 28.08.12, 12:30
      Przede wszystkim zorientuj się jaki "sprzęt" ma Twój chłopak! Bo może być tak ze ma cienkiego i wtedy będzie to oznaczało że jesteście dla siebie stworzeni. Jeżeli odwrotnie to gdy nie wyjdzie zmień faceta- na pewno zajdziesz takiego który będzie wniebowzięty!
      Miałem kiedyś dziewczynę z taką pochwą i nic nie mogłem zrobić chociaż bardzo delikatnie i cierpliwie się starałem...
    • zuza_m_zuza_m Re: za ciasna pochwa 31.08.12, 20:28
      Moim zdaniem to jest normalne. Tampony to żadna przyjemność, dla mnie również. Ginekolog - podobnie. Facet powinien być delikatny i wszystko odbędzie się normalnie :) Rilaks :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka