rudy_g 19.08.04, 11:11 Jakie są znane metody? Jki to ma wpływ na okres kobiety? Czy można brać normalnie pigółki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 11:37 Zapomnieliści wziąć? Ja bym polecał postinor DUO, działa do 48 h po ale podobno lepiej zażyć do 24. Nie wiem jak wpływa na zażywanie ani na okres ale to Ci powie farmaceuta. Musisz mieć receptę od lekarza 1 kont. Daje sporo skutków ubocznych (na krótki okres) ale chyba mniej niż niechciana ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 11:43 Nie jest tak źle. Chodzi tylko o dodatkowe zabezpieczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Antykoncepcja PO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:58 tego sie nie uzywa jako dodatkowe zabespieczenie po np co drugim stosunku. nie wiem dokladnie co ile mozna przyjmowac w razie awarji ale jest to tak silna dawka hormonow ze bardzo rozlegulowuje organizm kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 12:18 Dokładnie tak jak xxx pisze. Można to stosować 1-2 razy w roku i nie jest obojętne dla organizmu. Ale jeśli bedziecie dokładnie stosować schemat zażywania pigułek nie będzie wam potrzebna tak forma zabezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 12:34 Ale tu chodzi o moją dziewczynę. Ona ma chopla na punkcie przypadkowego zajścia w ciążę. Ja już nie wiem co mam robić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:03 Chyba tylko nie zakłada pasa cnoty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mela1 Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:29 Ej no, to juz niezle:) W sensie, ze zalozyla spirale, lyka pigulki, nakleila plaster, uzywacie prezerwatyw dla kobiet i mezczyzn, oczywiscie tylko z globulka, po zawsze postnor no i kalendarzyk, metoda objawowo-termiczna?;-))) Pytalam powaznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:41 To jeśli ma takie zajawki (a święte jej to prawo niezbywalne) to używajcie pigułek, prezerwatyw, liczcie dni płodne i trzymajcie kciuki :). Dobrze stosowana pigułka jest bardzo skuteczna- ciąże zaczynają się wtedy gdy kobieta lekceważy część zaleceń z ulotki i od lekarza. W swoim czasie jej przejdzie i zostaniecie na samych pigułkach. Tymczasem nie pozwól jej brać środków "po". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mela1 Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:44 Liczenie dni plodnych przy pigulkach mija sie z celem:) Odpowiedz Link Zgłoś
devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:50 Też tak uważam, podobnie jak guma w seksie ze stałym partnerem, ale rada jest tylko w celu uspokojenia dziewczyny a nie ograniczenia prokreacji. Lepiej liczyć płodne bez celu niż brać postinor po każdym razie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mela1 Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:55 Nie no jasne:) Podoba mi sie to niezbywalne prawo, bo ja tez sobie takie przyznaje, ale dni plodnych nie licze, skoro wszystkie sa nieplodne:) Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 17:21 Ok ona bierze pigółki A ja zakłądam kapturek I tak jest z tym tyle stresu że mi się czasami naprawdę nie chce A o ten postinor właśnie dlatego pytam bo mam załatwić w razie czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 17:41 Nie przejmuj się. Moja laska na początku chciała pigułkę, gumę i kalendarz. Po pierwszym razie bez kapturka zapomniała o tym :) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 17:50 No to moja ma tak od roku i się nie zmienia Raz na 14 lutego (Valentynki) miałem święto ://// Odpowiedz Link Zgłoś