Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja PO!!!!

19.08.04, 11:11
Jakie są znane metody? Jki to ma wpływ na okres kobiety? Czy można brać
normalnie pigółki?
Obserwuj wątek
    • devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 11:37
      Zapomnieliści wziąć? Ja bym polecał postinor DUO, działa do 48 h po ale podobno
      lepiej zażyć do 24. Nie wiem jak wpływa na zażywanie ani na okres ale to Ci
      powie farmaceuta. Musisz mieć receptę od lekarza 1 kont. Daje sporo skutków
      ubocznych (na krótki okres) ale chyba mniej niż niechciana ciąża.
      • rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 11:43
        Nie jest tak źle.
        Chodzi tylko o dodatkowe zabezpieczenie...
        • Gość: xxx Re: Antykoncepcja PO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:58
          tego sie nie uzywa jako dodatkowe zabespieczenie po np co drugim stosunku. nie
          wiem dokladnie co ile mozna przyjmowac w razie awarji ale jest to tak silna
          dawka hormonow ze bardzo rozlegulowuje organizm kobiety.
          • devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 12:18
            Dokładnie tak jak xxx pisze. Można to stosować 1-2 razy w roku i nie jest
            obojętne dla organizmu. Ale jeśli bedziecie dokładnie stosować schemat
            zażywania pigułek nie będzie wam potrzebna tak forma zabezpieczenia.
            • rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 12:34
              Ale tu chodzi o moją dziewczynę.
              Ona ma chopla na punkcie przypadkowego zajścia w ciążę.
              Ja już nie wiem co mam robić ??
              • mela1 Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 15:59
                A jak sie zabezpieczacie?
                • rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:03
                  Chyba tylko nie zakłada pasa cnoty :)))
                  • mela1 Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:29
                    Ej no, to juz niezle:) W sensie, ze zalozyla spirale, lyka pigulki, nakleila
                    plaster, uzywacie prezerwatyw dla kobiet i mezczyzn, oczywiscie tylko z
                    globulka, po zawsze postnor no i kalendarzyk, metoda objawowo-termiczna?;-)))
                    Pytalam powaznie:)
              • devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:41
                To jeśli ma takie zajawki (a święte jej to prawo niezbywalne) to używajcie
                pigułek, prezerwatyw, liczcie dni płodne i trzymajcie kciuki :). Dobrze
                stosowana pigułka jest bardzo skuteczna- ciąże zaczynają się wtedy gdy kobieta
                lekceważy część zaleceń z ulotki i od lekarza. W swoim czasie jej przejdzie i
                zostaniecie na samych pigułkach. Tymczasem nie pozwól jej brać środków "po".
                Pozdrawiam
                • mela1 Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:44
                  Liczenie dni plodnych przy pigulkach mija sie z celem:)
                  • devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:50
                    Też tak uważam, podobnie jak guma w seksie ze stałym partnerem, ale rada jest
                    tylko w celu uspokojenia dziewczyny a nie ograniczenia prokreacji. Lepiej
                    liczyć płodne bez celu niż brać postinor po każdym razie. :)
                    • mela1 Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 16:55
                      Nie no jasne:) Podoba mi sie to niezbywalne prawo, bo ja tez sobie takie
                      przyznaje, ale dni plodnych nie licze, skoro wszystkie sa nieplodne:)
                      • rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 17:21
                        Ok ona bierze pigółki
                        A ja zakłądam kapturek
                        I tak jest z tym tyle stresu że mi się czasami naprawdę nie chce

A o ten postinor właśnie dlatego pytam bo mam załatwić w razie czegoś.
                        • devinjammer Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 17:41
                          Nie przejmuj się. Moja laska na początku chciała pigułkę, gumę i kalendarz. Po
                          pierwszym razie bez kapturka zapomniała o tym :) Powodzenia.
                          • rudy_g Re: Antykoncepcja PO!!!! 19.08.04, 17:50
                            No to moja ma tak od roku i się nie zmienia
                            Raz na 14 lutego (Valentynki) miałem święto :////

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka