Gość: załamany IP: *.chello.pl 08.09.01, 17:09 moje jedno jądro jest 2 razy większe od drugiego.co mam zrobić?czy to może być coś poważnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spec Re: wielkość jąder IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 18:21 Jeżeli jest wyrażnie większe, a gdy leżysz, to jakby malało, ponadto trochę pobolewa, to możliwe, że masz żylaki powrózków nasiennych. Byłem z tym u urologa, to nic poważnego, ale może prowadzić do bezpłodności. Operuje się to bez rozcinania moszny, a tylko wsuwając rurkę do brzucha. al z 5 dni trzeba w szpitalu spędzić. Druga, też chyba niegroźna możliwość, że masz wodniaka, co też się łatwo usuwa. Rak jądra jest dużą rzadkością. Bez urologa się jednak nie obejdzie. Też się bałem a potem śmiałem, bo nie było czego. Walnij lufę i wal do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: wielkość jąder IP: *.bratniak.krakow.pl 08.09.01, 18:26 Ale przecież normalnie jedno jądro (zazwyczaj lewe, a u mańkutów prawe) jest trochę mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.depko Re: wielkość jąder 13.09.01, 09:24 Jądra każdego mężczyzny są asymetryczne. Pozostaje oczywiście kwestia proporcji tej asymetrii. Powinieneś zgłosić sie do urologa który po badaniu oceni czy jest to stan fizjologiczny, czy też efekt np. : przebytego stanu zapalnego. Odpowiedz Link Zgłoś