Gość: edyta IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 19:13 proszę o szczerą odpowiedź czy zażywanie pigułek antykoncepcyjnych powoduje tycie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bona Re: tycie a antykoncepcja IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.10.01, 19:24 Nie powoduje, ale może powodować. Tak samo nie powoduje innych dolegliwości : zwiększenie owłosienia, obniżenie libido, obniżenie nastroju, nudności itp. Ale może powodować, gdy zestaw hormonów zostanie dobrany nieodpowiednio do hormonalnego profilu pacjentki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: tycie a antykoncepcja IP: 217.97.95.* 27.10.01, 00:35 Edyto, zanim wybierze4sz się do lekarza, warto zrobić wywiad wśród znajomych i wybrać naprawdę dobrego. Ja próbowałam róznych tabletek, aż w końcu dobraliśmy takie, które nie powodują żadnych dolegliwości. Ale po każdych czułam wzmożony apetyt, jednak starałam się nad tym zapanować. Mój organizm chyba się przyzwyczaił. Wprawdzie przytyłam 3 kg, ale szybko je zrzuciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.depko Re: tycie a antykoncepcja 28.10.01, 20:28 U niektórych kobiet pewne preparaty mogą wywoływać przybranie na wadze. Aczkolwiek większość firm farmaceutycznych stara się wyeliminować ten objaw niepożądany. Zawsze może wystapić reakcja indywidualna na lek. Po konsultacji z lekarzem prowadzącym zawsze możesz wymienić preparat na inny, bardziej dopasowany do Twojego profilu hormonalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monczus Re: tycie a antykoncepcja IP: 38.231.202.* 30.10.01, 15:04 Tabletki same w sobie nie sprawia, ze utyjesz. Mam nadzieje, ze lekarka przepisze ci jakies nowoczesne srodki z minimalna iloscia hormonow. Tak jak ktos juz wspomnial, apetyt moze wzrosnac, a to juz mozna kontrolowac. Odpowiedz Link Zgłoś