Dodaj do ulubionych

Wycienczona

19.01.13, 16:29
w pozytywnym chyba tego slowa znaczeniu. Dzieciaki daly mi dzis w kosc, godzina rozrosla sie w moich oczach na dobe. Mialam osmiolatkow, strasznie rozbrykanych, na dodatek jest niekozystne cisnienie, deszcz i plucha, w bibliotece w sali malo miejsca, zanim oni posciagali te kurtki to dobre 10 minut minelo. Czytalam zatrzymujac sie w polowie zdania i byl konkurs na najladniejsze dokonczenie. Myslalam ze bedzie las raczek wyciagniety w gore a byly przekrzykiwania i taki harmider ze musialam porzadnie krzyknac. Ulzylo mi i oni sie uspokoili i potem juz grzecznie byl las raczek.
Potem wracalam do domu autobusem, jakis facet ferrari przejechal tak blosko chodnika ze o malo nie przejechal mi stopy ale i opryskal strasznie. Przemoczona do suchej nitki, przyszlam, siedze w szlafroczku i grzeje sie herbatka :)
Mimo wszystko, bylo fajnie :)
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 16:54
      <jakis facet ferrari przejechal tak blosko chodnika ze o malo nie przejechal mi stopy ale i opryskal strasznie.>

Zarywał Cię :)
      • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 17:04
        No, tylko drzwi nie otworzyl to bym wskoczyla i podwiozlby mnie az pod sam dom :D
        • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 17:12
          A pan w autobusie byl taki mily ze jak zobaczyl mnie taka przemoczona i powiedzialam mu ze tylko dwa przystanki to bez placenia mnie zabral :)
          • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 17:24
            No,wiesz TY to jesteś!:D
            • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 17:29
              No bylam jak ten "pies z mokra glowa" bo nie mialam parasola a kaptur mi sie od kurtki odczepil. Kierowca sie zlitowal i zaoszczedzilam jednego eurosa :D
              • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 17:45
                Tak bardzo u Ciebie padało?
                U mnie śnieg duży.Bieluśko i lekko sypie jeszcze.
                • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 17:51
                  strasznie padalo. Z biblioteki mam bliziutko do przystanku ale on ma tylko laweczki, zadnej budki pod ktora mozna by sie schowac. W dodatku ten facet tym wypasionym samochodem mnie opryskal calkowicie, nawet na twarzy wode mialam. Ale juz przestalo padac a jak znam zycie to jutro bedzie piekne slonce.
                  • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 17:54
                    U nas też takie żartownisie jeżdżą i ochlapują ludzi ale co zrobić.
                    • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 18:00
                      U nas najgorsi sa wlosi. jedza tymi ferrari, lamborgini, porche'ami, czesto nad samym brzegiem moza, nie uwazaja na pieszych, przejezdzaja na czerwonym swietle itp. ja jak juz "grzmot" takiego samochodu uslysze z daleka to stoje grzecznie na chodniku i czekam az przejedzie coby mnie nie przejechal.
                      • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 19:44
                        Szpanują bo oni są mamma mija :)
                        • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 19:47
                          Szpanuja bardzo. Jezdza z otwrtymi dachami w takim duecie: starszy pan ale co za mlodego robi i tleniona gowniara w okularach. Serio. Wiele takich duetow widzialam.
                          • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 19:53
                            A ci starsi panowie, juz siwi lub lysiejacy to taka mala apaszke maja zawiazana na szyi i sa w lekkich garniturkach i sportowej bluzeczce, natomiast panie, niemalze nieletnie maja futra i apaszki z Hermesa, no i bizuteria swieca. Oni tak przez Menton przejezdzaja bo pewnie we Wloszech mieszkaja a w dzien sobie jada do Monako i tam buszuja po sklepach czy jakos tak.
                          • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 19:53
                            Niech se tam jeżdżą jak chcą ale nie chlapią na ludzi błotem.
                            • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 19:55
                              <apaszki z Hermesa>
                              A co to apaszki z Hermesa?
                              To taka firma Hermes?
                          • mr_woland Re: Wycienczona 19.01.13, 19:55
                            tak to prawda i nie tylko wlosi, taka jest teraz moda :(
                            • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 19:58
                              Hermes to taki wypasiony super elegancki sklep, specjalizujacy sie miedzy innymi w apaszkach ktore kosztuja tam cos ponad 500 euro. tak bylo kilka lat temu, teraz moze sa jeszcze drozsze.

B. mial kiedys z Hermesa koszule, dostal na urodziny ale ja jej nie lubialam: ladna byla ale fatalnie sie prasowala
                              • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 20:01
                                madau napisała:

> Hermes to taki wypasiony super elegancki sklep, specjalizujacy sie miedzy innym
                                > i w apaszkach ktore kosztuja tam cos ponad 500 euro. tak bylo kilka lat temu, t
                                > eraz moze sa jeszcze drozsze.
                                >
                                > B. mial kiedys z Hermesa koszule, dostal na urodziny ale ja jej nie lubialam: l
                                > adna byla ale fatalnie sie prasowala

ILE??????!!!!!!To z czego ta apaszka?Z .......uszyta?
                                • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 20:04
                                  z jedwabiu chyba, taka w takie splatane kolka, obraczki, nieobraczki, zlotawe to jakies, to taki najpopularniejszy model jest. Poszperam w necie to Ci znajde taka :)
                                  • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 20:04
                                    A czyja to firma?
                                    • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 20:11
                                      Tylko taki link znalazlam

www.zeberka.pl/art.php?id=630
                                      Za nic nie moglam nawet w zdjeciach znalezc motywu tej najslynniejszej. A czyja to firma? Nie wiem... Wiem tylko tyle ze koszule herlmesa sie okropnie prasuja :D
                                      • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 20:29
                                        Znalazlam taka, podobna do tej najslynniejszej z podobymi motywami i w podobnym stylu:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3336634
                                        • varna771 Re: Wycienczona 19.01.13, 20:35
                                          madau musze cos Ci powiedzieć śmiesznego:D wejdz wiadomo na co:)
                                        • ditta12 Re: Wycienczona 19.01.13, 20:39
                                          :D Tm pod spodem ktoś napisał że nosi to każda szanująca się dama.
                                          To z jedwabiu.U nas był sklep Milanówka dawno i piękne materiały mięli bo wiadomo,jedwab z pajęczyny.Czytałam taką książkę jak cesarz szukał kandydata dla swej córki na żonę i oni mieli za zadanie przynieść te suknie.Na końcu przyszedł ten z jedwabną ale bardzo się namozolił zeby te nici oddzielić :)
                                          Nie wiem czemu są aż tak drogie.Są bardzo lekkie,może,.Diabeł ubiera się u Prady.
                                          powiem Ci Madau że miałam z wyborczej taką z bawełny z napisem Olmeka,lubiłam ją bo Olmekowie byli przed Majami i Aztekami.
                                          • madau Re: Wycienczona 19.01.13, 20:41
                                            ja nie jestem szanujaca sie dama, nie posiadam apaszki od Hermesa ;)
                                            • varna771 Prawdziwa dama 19.01.13, 20:48
                                              madau napisała:

> ja nie jestem szanujaca sie dama, nie posiadam apaszki od Hermesa ;)

oj a to nie tak, szanujaca sie dama wcale nie musi posiadac apaszki od Hermesa ani butów od Prady bo co z tego że buty od Prady skoro z nich słoma wychodzi ... a jakie powinna miec cechy szanująca sie dama? i czy w ogóle prawdziwe damy jeszcze istnieją?
                                              • ditta12 Re: Prawdziwa dama 19.01.13, 20:50
                                                dziś prawdziwych cyganów już nawet nie ma :D
                                                • madau Re: Prawdziwa dama 19.01.13, 20:55
                                                  Ja mam malo markowych ciuchow. jak jeszcze wazylam 48 kilo to czasami sobie na jakas marke pozwolilam, np na buty czy jakas bluzeczke. Z markowych rzeczy to mam tylko okulary przeciwsloneczne. Wlasnie od Prady. Prezent od B, bardzo je lubie.

I torebke kiedys dostalam, taka ladna, zapinana jak woreczek, Lancel'a, nie wiem czy ta firma jest znana w Polscxe ale tu jest na topie. Torebeczka byla sliczna, czerwona, tylko zapiecie mi sie kiedys ulamalo i tak sobie lezala w kacie az Zosia do niej nasikala ;)
                                                  Ale ja wypiore i bede nosic bo ladna i poreczna jest. A zapiecie naprawie
                                                  • ditta12 Re: Prawdziwa dama 19.01.13, 21:18
                                                    Ja mam buty Adidasa.Kiedyś do pracy takie kupiłam i śmigałam po schodach na papierosa aż do piwnicy żeby szybko było bo niektóre baby nie dawały nigdzie zapalić i nawet szej jak zajarał cygaro w swym gabinecie to narzekały że śmierdzi!d... im śmierdziała pewnie :D
                                                  • madau Re: Prawdziwa dama 19.01.13, 21:20
                                                    ja mam "najki" do biegania, B. mi kupil ale ich nie uzywam bo nie biegam :D
                                                  • ditta12 Re: Prawdziwa dama 19.01.13, 21:23
                                                    Super są na pewno.
                                                    Zakładaj i biegaj z B najlepiej.
                                                    A P dziś założył moje leginsy żeby mu było cieplej i bardzo mu się podobają bo czuje się jak Barysznikow :D
                                                    Zadzwonił,już do mnie jedzie :)
                                                  • madau Re: Prawdziwa dama 19.01.13, 21:26
                                                    no widzisz? A tak sie balas :). Super ze juz jedzie do Ciebie.

A w "najkach" bede biegac tylko jak mnie troche kregoslup przestanie lupac, na razie po prostu spaceruje bardzo szybkim krokiem.
                                                  • varna771 Re: Prawdziwa dama 19.01.13, 21:59
                                                    madau napisała:

> ja mam "najki" do biegania, B. mi kupil ale ich nie uzywam bo nie biegam :D
                                                    Lubię to!!!!!!!!!!!!!
                                                  • varna771 Re: Prawdziwa dama 19.01.13, 22:03
                                                    mam 2 torebki jedną moschino love którą kupiłam w lipcu, a dwa dni temu kupiłam piękną torebkę Calvina Kleina, poza tym to mam ciuchy z sieciówek zary, solara, H&m, orsaya i najwięcej z reserved. oczywiscie do biegania tez mam najki, ale ja biegam, boje sie przytyć nawet gram - obsesja na tym punkcie.
                                                  • ditta12 Re: Prawdziwa dama 19.01.13, 22:46
                                                    Ja kupiłam kilka rzeczy w Zarze,dawno,jak jeszcze pracowałam ale ma sweter Zary z lumpa który strasznie lubię.Płaszczyk też taki oliwkowy.
                                                    Torebkę dostałam od P za gotowanie mu pysznych obiadów od Bata ale się zepsuła zaraz i nie dali drugiej,Taka firma z tradycjami a się zkepściła,a szkoda.
                                                    Ja lubię buty Adidasa ale na pewno nicke też są bardzo dobre bo to sportowe.Są ich rózne rodzaje.Ja miałam schodówki ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka