Dodaj do ulubionych

Na Wspólnej ;-)

22.07.04, 18:33
Hej, witam wszystkich,

Przeprowadzam się niedługo na Wspólną i postanowiłam trochę dowiedzieć się
więcej o usprawnieniach urbanistycznych i rozrywkowych, jakie w Brwinowie w
ciągu ostatnich lat nastąpiły.

Przeczytałam forum od deski do deski i okazuje się, że wybrałam sobie
najmniej bezpieczne tereny w Brwinowie. ;-) To mnie jednak nie zniechęca.
Mieszkałam tu już kiedyś przez rok na Kieleckiej (to peryferie ;-) no i na
tejże Kieleckiej spędzałam wszystkie moje wakacje od dziecka. Lubię Brwinów i
jak już się zadomowię to z chęcią poznam forumowiczów.

Zdziwiło mnie bardzo (i ucieszyło rzecz jasna), że są tu jakieś całodobowe
sklepy. Ktoś mi może powiedzieć gdzie?

A przy okazji mam pytanie, czy ktoś ma dane teleadresowe do spółdzielni,
która zawiaduje blokami na Wspólnej (jeszcze nie podpisałam aktu
notarialnego, więc nie mam papierów z danymi) i czy ktoś mi może dać dane nt.
osiedlowej kablówki, oraz czy istnieje w tym rejonie inna forma podłączenia
do internetu (stałego) oprócz neostrady.

Pozdrawiam gorąco,

Aga

ps. Moja córka będzie uczyć się w pierwszej klasie gimnazjum na Żwirowej.
Może ktoś z forumowiczów ma dzieci, które są w tym samym wieku?
Obserwuj wątek
    • woogie Re: Na Wspólnej ;-) 23.07.04, 12:32
      rozrywka to dojazd do warszawy. :-
      • ines137 Re: Na Wspólnej ;-) 23.07.04, 13:15
        Poznajcie moje "Słoneczko" sceptycznie nastawione do mieszkania poza
        Ursynowem ;-) a co dopiero poza Warszawą.

Bardzo śmieszne skarbie ;-). Na pewno przyjemniej wyglada sie przez okna w
        metrze. :-p CIEMNOŚĆ WIDZĘ! CIEMNOŚĆ!!! ;-)

Pozdrawiam wszystkich, jeśli oczywiście ktokolwiek tu zajrzy.

Aga
    • nauma Re: Na Wspólnej ;-) 23.07.04, 15:44
      O ile dotąd spółdzielnie się nie rozdzieliły, dane spółdzielni uzyskasz pod #
      7295679 (tel. do sp-ni na Kościuszki)
      Mieszkam pod drugiej stronie i uważam, że na Pszczelińskiej jest gorzej - vide
      moje złości z powodu placu zabaw i wrzasków do północy :(
      Sklepy całodobowe: jeden na Powstańców Warszawy (po drugiej stronie torów),
      drugi na Pszczelińskiej w stronę Otrębus (ale z godzinną przerwą koło północy).
      Osiedlowa kablówka - jedna wielka lipa, czyli płacone w ramach czynszu: TVP1,
      TVP2, TVP3, Polsat, TVN, TV4, TVPolonia, BBC, Eurosport, Viva, RTL, Sat1, Vox i
      SuperRTL
      Net - podobno ktoś chciał zakładać osiedlową sieć, ale pomysł (chyba) zdechł z
      powodu braku chętnych. Swego czasu Sferia się ogłaszała, że też dają net via
      radiolinia. Ja mam neostradę :(
      A w ogóle to pozdrawiam i witam w tej okolicy; codziennie drałuję albo Wspólną
      albo Peronową do pociągu i do pracy :)
      • ines137 Re: Na Wspólnej ;-) 23.07.04, 17:57
        Hej,

Dzięki za info i powitanie.

Z tego co wiem, to spółdzielnie niedawno się rozdzieliły. Chyba nowe bloki są w
        jednej a te starsze w drugiej, ale zadzwonie sobie do nich w poniedziałek i się
        dowiem.

Z Twojej minki - :( - rozumiem, ze z neostrady nie jestes zadowolony. Az tak
        zle?

Jeśli chodzi o tę kablówke, to szczerze Ci powiem, że ja nawet bym się z takiej
        lipy cieszyła, bo moje dziecko zbyt dużo czasu przed telewizorem spędza, a jak
        nie będzie co oglądać to i nie będzie przesiadywała. :-)

O której drałujesz do tej pracy? Z tego co pisałeś to chyba bladym świtem,
        skoro od 8-ej do 19-tej jestes w Wawie. Wyrazy wspolczucia. Ja do roboty
        dopiero na 10ta.

Pozdrawiam,

Aga
        • 3aaa Re: Na Wspólnej ;-) 23.07.04, 22:20
          Witam!
          Ja mieszkam na Pszczelińskiej, ale z tej strony - przy Wspólnej. Spółdzielnie
          podzieliły się w kwietniu. Biuro nowej jest chyba na Wspólnej 6, ale nie jestem
          pewien...
          Tu jest całkiem fajnie!
          Życzymy miłego mieszkania!
          • nauma Re: Na Wspólnej ;-) 23.07.04, 22:46
            Faktycznie, teraz jesteście spółdzielnią "Maryninek II" - dziś sprawdziłem.
            Do pracy jeżdżę na 9, ale wracam później, niż po ośmiu godzinach pracy...
            A neostrada jest spoko, ale za droga jak na mój gust...
            • ines137 Re: Na Wspólnej ;-) 24.07.04, 11:06
              Dzięki za info Nauma.

Pozdrawiam,
              aga
          • ines137 Re: Na Wspólnej ;-) 24.07.04, 11:03
            Dzięki za miłe powitanie. Na pewno będzie mi się dobrze mieszkało. :-) W
            zasadzie to wszystkich szczegółów dowiem się w przyszłym tygodniu, bo pewnie
            będę wtedy Akt Notarialny podpisywać, ale już jestem strasznie niecierpliwa, bo
            zmęczona jestem Warszawą i ciągnie mnie w cichsze okolice.

Pozdrawiam,
            Aga
            • nauma Re: Na Wspólnej ;-) 26.07.04, 12:59
              Tak ciszej to znowu nie jest - raz że często gęsto jacyś kretyni drą ryja, a
              dwa, że skoro ja mając okna na południe słyszę pociągi, to na Wspólnej pod tym
              względem może być gorzej...
              Ale jednego jestem pewien: w Brwinowie jest czystsze powietrze - po
              przeprowadzce z Warszawy mam dużo mniejsze problemy z astmą.
              • ines137 Re: Na Wspólnej ;-) 26.07.04, 14:44
                Dla mnie Brwinow (mimo pociągów - których dźwięk jest w gruncie rzeczy
                przyjemny) jest cichszy zdecydowanie. W obecnym miejscu zamieszkania pod oknami
                jeżdżą mi stare ikarusy. To jest dopiero nie do zniesienia dźwięk ;-). Pomijam
                oczywiście liczne śmigające samochody.

Cieszy mnie info o czystszym powietrzu, gdyż mam alergie. Może też na moje
                dolegliwości Brwinowski mikroklimat ;-) wpłynie pozytywnie.

Pozdrawiam,
                aga
            • woogie Re: Na Wspólnej ;-) 28.07.04, 18:48
              no cóż.pozdrawiam wszystkich i moje szczęście autorkę wątku. sporo jadu we
              wczesniejszym poscie na mój temat. milutka jestes. a co do ciszy - w ofercie
              było napisane "głośność: umiarkowanie ciche" czyli nie ciche, czyli ze
              słyszlnym dźwiękiem, czyli słyszlnym hałasem, czyli głośne. bardziej od
              przeprowadzki martwi mnie jak przyjmiesz rozczarowanie, co do swej decyzji o
              zmianie lokalizacji. a ja - jakos to przeżyje... jak zwykle.będą wieksze
              problemy. moze ktos napisze jak bezpiecznie sie czuje w tej okolicy i w drodze
              do Warszawy zakładając, że korzysta z mniej ekskluzywnej wersji metra, która
              zasłynęła we wcześniejszym poście z braku przepięknych widoków przez okno. Ja z
              wielką ochotą używam Metra do przejazdów, a nie podziwiania widoków. Cenie je
              za czystość, bezpieczeństwo,bankomaty na stacjach, a nadewszystko szybkość
              przemieszczania się... i to mieli chyba na myśli warszawscy włodarze budując tą
              linię komunikacyjną.Moi drodzy ja ciekawy jestem jak wyglada kwestia bankomatu
              (bankomatów) w Brwinowie czy tez płatności kartą...Moze ktoś potrafi zobrazowac
              środowisko szkolne w wieku gimnazjalnym...To może być ciekawe...
              • ines137 Re: Na Wspólnej ;-) 29.07.04, 16:10
                Ja sie skarbie w zadnym wypadku nie rozczaruje. To jest jaknajabardziej
                swiadoma decyzja. Nie potrzebne mi są bankomaty itp. Brwinów ma w sobie wiele
                plusów, które rekompensują niedogodności związane z lokalizacją.

Mam dosc Warszawy i nie moge sie doczekac, zeby dojezdzac tym "niewygodnym"
                srodkiem lokomocji jakim jest pociag.

Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow PKP :)

Aga
    • elen1 Re: Na Wspólnej ;-) 03.08.04, 15:58
      Nauma już wszystko opowiedział mnie zostało już tylko powitać nowych
      mieszkańców. Dzieci w gimnazjum jeszcze nie mam także nie wiem nic na ich
      temat. Moja to dopiero przedszkolak. Jeszcze raz witam!
      • ines137 Re: Na Wspólnej ;-) 06.08.04, 17:38
        Witaj elen1,

Ogromnie dziękuję za miłe powitanie.

Pozdrawiam,

Agnieszka
    • paulek1 Re: Na Wspólnej ;-) 06.08.04, 16:37
      Milo czytać, że ktoś chętnie przeprowadza się z Warszawy do Brwinowa. Niestety
      moja niedawno poślubiona małżonka nie chce tu mieszkać pomimo, że mam tu własne
      50m mieszkanko. Niby podoba się jej tutaj, ale te dojazdy pociągiem - przeraża
      ją to, no i brak znajomych. Ja ktoś prawie całe życie mieszkał na
      Marszałkowskiej, to może teraz Brwinów wydaje się mu zbyt daleko. Jak byłem
      młody spędzałem tu wszystkie niedziele na obiadkach u babci, więc może mam inne
      spojrzenie.

Moja mama, która pochodzi z Brwinowa, zamienia się z nami na mieszkania, ale z
      Ursusa do Centrum dojazd jest dłuższy niż z Brwinowa pociągiem. Fajnie tu się
      mieszka a Spółdzielnia, jeśli jeszcze nie wiesz, jest na Wspólnej 6 w pierwszej
      klatce przy wejściu do piwnicy.

Życzę Ci miłego mieszkania
      • ines137 Re: Na Wspólnej ;-) 06.08.04, 17:35
        Hej Paulek1,

Dziękuję za przemiły liścik. :)

W moim związku podobnie (jak pisałam powyżej, we wcześniejszych wpisach) - moja
        mężczyzna cholernie tego Brwinowa nie lubi (już zanim się wprowadził ;).

A ja tęsknię za większym spokojem, za Podkową, w której mieszkają moi byli
        teściowie, a w której mieszkałam ponad 6 lat, za Brwinowem, w którym spędzałam
        moje wszystkie wakacje od dziecka, i w którym mieszkałam przez rok, także nie
        mogę się doczekać tego "powrotu do korzeni" ;).

Jak chcesz jeszcze pogadać, pisz na maila Ines137@gazeta.pl

Pozdrowienia,

Agnieszka

ps. A Ursus (wg mnie) jest zdecydowanie mniej atrakcyjny :)
        • woogie Re: Na Wspólnej ;-) 09.08.04, 18:26

> moje wszystkie wakacje od dziecka, i w którym mieszkałam przez rok, także nie
          > mogę się doczekać tego "powrotu do korzeni" ;).

tia. zapomniala dodac ze przy okazji Mnie z korzeniami wyrywa...
        • kella Re: Na Wspólnej ;-) 24.08.04, 08:07
          cześć,
          moje dziecko chodzi do gimnazjum na Żwirową ( II klasa). Jeśli masz jakieś
          pytania - nie tylko o szkołę, (mieszkam tu już rok) to spróbuję odpowiedzieć,
          na forum lub na kella@poczta.gazeta.pl.
          Pozdrawiam.
          • monika11190 Re: Na Wspólnej ;-) 12.11.04, 13:20
            ja jednak polecam gimnazjum nr 1 na piłsudzkiego wsumie niedaleko od
            wspólnej jakies 10-15 min i w ogle jest tam lepiej niz w 2
            spokojniej ,nauczyciele tez moga byc i wogle
        • ines137 Re: :/ 13.04.05, 12:06
          Odwoluje wszystko co napisalam wczesniej. Brwinow to dziura, a pociagi to
          kible / palarnie na kółkach - za krótkie, za ciasne i za żadko jeżdżą.

Jak tylko bede miala okazje spadam stad.

Pzdr
          aga
          • elen1 Re: :/ 14.04.05, 13:36
            Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.
            • nauma Re: :/ 15.04.05, 11:32
              Ja też... Waham się między :) a :(
              • ines137 Re: :/ 16.04.05, 07:47
                Ja sie niestety nie wacham :(. Codziennie musze tymi zlomami podrozowac :(.
                a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka