rokerperejro88
31.07.14, 15:46
Plakaty wiszą już w Zielonce. Plakaty powoli pojawiają się w Kobyłce. To dobry moment, żeby porozmawiać na kogo oddamy głos w wyborach samorządowych.
Dałem się na tym forum poznać tym, że jestem krytyczny wobec obecnych władz. W ostatnich 2 miesiącach obserwowałem w wolnych chwilach działania władz.
Generalnie nic się nie zmieniło i dalej uważam, że te ponad 7 lat rządów to była prawie tragedia.
Ostatnie informacje na temat 120 sekund filmiku za 5000, pełnomocnika do spraw spraw relacji instytucjonalnych i ogólnoorganizacyjnych, PR-owych szopek z podpisaniem umowy na budowę hali przy ZSP3 i wiele wiele innych (które już zdążyłem opisać) utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że czas dać szansę komuś nowemu.
W moim subiektywnym odczuciu walka o stołki w tym roku odbędzie się tylko pomiędzy Jednym Powiatem, a Wspólnotą Samorządową. Na razie nie widziałem żadnego innego gracza, który mógłby potencjałem im dorównać.
Obserwując działania członków WS uważam, że warto dać im szansę. Mam wrażenie, że mają mnóstwo zapału, by coś w tym mieście zmienić. Liczba kontrowersyjnych działań burmistrza sprawia, że nie pozostaje nic innego jak im zaufać, bo nie widzę nikogo innego sensownego.
Poza tym mam nadzieję, że ludzie spojrzą na całe 2 kadencje obecnego burmistrza, a nie tylko ostatni rok, w którym dwoi się i troi, żeby zatrzeć kiepskie wrażenie.
To tyle moich subiektywnych wypocin.
A Wy kogo macie zamiar poprzeć w tym roku w wyborach samorządowych?