Dodaj do ulubionych

wyniki badań

16.10.10, 10:05
Tydzień temu poroniłam. To był 10 tydzień ciazy, ale dziecko zmarło prawdopodobnie 2 tyg wcześniej. Zrobiłam sobie badania krawi i moczu, bo nurtuje mnie dlaczego to się stało. Poprzednia ciąża była bezproblemowa. I okazało się, że wszystkie wyniki wyszły mi super. Toxo - obie grupy ujemne, rózyczka- mam przeciwciała IgG, IgM ujemne, to samo cytomegalia, Ob 3. Więc one nie wskażą mi przyczyny. Tak myśle, że albo przeziębienie wirusowe ktre miałam w 6 tyg ciąży, albo co - genetyka????
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: wyniki badań 16.10.10, 14:50
      A hormony, borelioza, listerioza, chlamydia, nasienie? Przyczyn może być wiele i są dość proste do wykrycia z badań we krwi, lekarze paradoksalnie zwalają winę na genetykę nie zlecając takich badań więc nie wiem skąd ta teoria.
      • miss10 Re: wyniki badań 16.10.10, 15:51
        Jasne, szukać można wszędzie. Można przebadać się od a do z a potem znów poronic. Jak mówi prof Dębski szanse na drugie poronienie jest takie samo jak na pierwsze. Być może bada się te rzeczy, które wymieniasz przy kolejnych poronieniach (nawykowych). Ja poroniłam pierwszy raz , półtora roku po książkowo przebiegającej ciązy, więc zrobiłam sobie podstawowe badania. Inne zrobię, gdy taką konieczność będzie widział mój lekarz. A tak czekam 3 miesiące i próbujemy znowu!
        • mikusia_k Re: wyniki badań 17.10.10, 08:11
          życzę z całego serca powodzenia!

ja też mam już córcię więc po I poronieniu lekarz mówił,że na pewno "przypadek" i żeby od razu się starać i wierzyć,że będzie dobrze... zrobiłam więc tylko podstawowe badania...

niestety sytuacja się powtórzyła i już nie dałam sobie wmówić,że "słaby zarodek", szukałam do skutku i znalazłam - uwaga! - w immunologii ... każda kolejna ciąża by się skończyła identycznie zdaniem immunologa...

zobaczymy jakie będą efekty, póki co jestem w trakcie szczepień i poprawiania złego wyniku MLR (jedynego,który wyszedł źle w całym segregatorze badań) i czekam na zielone światło...

pozdrawiam,
          M.
          • miss10 Re: wyniki badań 17.10.10, 10:06
            zdrowia zyczę
          • kinu-lka Re: wyniki badań 17.10.10, 20:25
            Mikusia,
            napisz, proszę jak doszłaś do przyczyny w immunologii właśnie i co to jest MLR?
            Bardzo mnie to interesuje, bo wydaje mi się, że moja przyczyna strat właśnie leży w tym temacie. Póki co, czekam na wizytę u docent Jerzak....
        • lidek0 Re: wyniki badań 20.10.10, 18:56
          Owszem można przebadać wszystko i poronić po raz kolejny, ale jeżeli zbadasz tylko mocz i morfologię i poronisz po raz kolejny to nie będziesz miała do siebie pretensji, że nie zrobiłaś nic więcej chociaż mogłaś? Ja rozumiem nie wiedzieć o badaniach, ale skoro już wiesz to czemu ich nie zrobić. Ja dla własnego spokoju, że wykluczyć rzeczy z prostych badań bym zrobiła, żeby potem nie nieć do siebie pretensji, poza tym być może skrócić czas kolejnych starań.
          • miss10 Re: wyniki badań 21.10.10, 01:51
            A ty odkryłas przyczyne?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka