10.08.12, 09:02
Dziewczyny, może u Was znajdę pomoc - czy badała któraś z Was estradiol w 7 dniu po owulacji albo we wczesnej ciąży? Jakie miałyście poziomy i czy ciąża się utrzymała, czy nie?
Ja mam problem z niewydolnym ciałkiem żółtym, progesteron na lekach jest ok, ale estradiol w 7 dpo wynosi raz 94 pg/ml, raz 105, takze malo. Mało jest informacji o estradiolu - teoretycznie powinien być powyżej 100 w 7dpo, w praktyce mój gin uważa, że idealnie jak jest tak 180, ale ja bym chciała wiedzieć jak to było u dziewczyn, które zaszły w ciążę, nie wiem czy mam szanse z tym poziomem sad
Obserwuj wątek
    • takajakwy Re: estradiol 10.08.12, 21:55
      ja mialam estriadol 156,88 w 6 dniu wyzszych temperatur w cyklu jak sie pozniej okazalo ''szczesliwym'' , ale niestety nie na dlugo bo poronilam w 7/8 tc
      • kotkowa Re: estradiol 13.08.12, 12:59
        Ten Twoj poziom wydaje mi sie niezly, wiec to pewnie nie byla przyczyna poronienia. Chcialabym miec taki estradiol, ech.
    • czarny.kwiatek78 Re: estradiol 27.08.12, 14:05
      ja w cyklach nieciazowych mialam niski stradiol, na poziomie 70-100, w cyklach zaciazonych (po ivf) zawsze dostawalam male dawki estradiolu syntetycznego, ktory planowo mialam przyjmowac do konca 12t, jednak nigdy do 12 nie doszlam.
      Porozmawiaj z lekarzem o suplementacji syntetyczna wersja, chociaz wielu z lekarzy jest przeciwna, beda mowic, ze moze szkodzic, powodowac raka.
      Polecam:
      - staly monitoring estradiolu (musi byc ponad 100 przy ciazy, ale 100 to takie minimum minimum)
      - suplementacja

z niskim estradiolem raczej bedzie ciezko utrzymac ciaze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka