Dodaj do ulubionych

Zanik objawów ciążowych

20.08.13, 12:36
Aktualnie jestem w 9 tc.
Wcześniej pobolewały mnie piersi (innych objawów raczej w ogóle nie miałam).
Od ok 2 dni bolesność piersi też jakby ustała.
Wizytę u gina mam dopiero 27 (teraz jet na urlopie). To moja 4 ciąża (po 3 poronieniach) prowadzona na clexanie, acardzie i encortonie.
Dziewczyny czy to oznacza że moja ciąża znowu obumarła na tym samym etapie co poprzednie, mimo tych wszystkich leków?
Strasznie się boję.... crying
Obserwuj wątek
    • kasia2372 Re: Zanik objawów ciążowych 20.08.13, 14:51
      Witaj!
      Wydaje mi się ze powinnaś najlepiej zbadać sobie krew - beta HCG.
      Pozdrawiam!
      • blue_orchidea Re: Zanik objawów ciążowych 20.08.13, 15:56
        justynko nie mysl od razu o najgorszym, chociaż wiem, że po tym co przeszłaś to na pewno trudne.. Moim zdaniem ustąpienie objawów nie świadczy o tym, że coś jest nie tak
        • nuluska Re: Zanik objawów ciążowych 21.08.13, 22:16
          Na tym etapie beta jest bez sensu.
          Kumpela miała w prawidłowej, donoszonej ciąży spadek, jakoś w 8tc spadek bety (ponoć możliwy). Nie ma co się kłóć na darmo.

Justynko moje doświadczenia na tym polu nie są pocieszające. Ale z drugiej strony znam kilka kobiet którym objawy znikały na kilka dni i potem wracały (ciąże szczęśliwie donoszone).
          Ja bym nie wytrzymała i wbiła się na usg do pierwszego lepszego gina na usg.
          Trzymam bardzo mocno kciuki i czekam na wieści.
          • grochalcia Re: Zanik objawów ciążowych 22.08.13, 09:15
            ja pewnie też poszłabym na usg do kogos innego, by się uspokoić.

ja znów w przypadku moich dwoch poronien w 10tc objawy miałam do samego końca. Włącznie z ogromnymi wymiotami. I takiej diagnozy nie spodziewałabym się w zyciu.
            • aagata4 Re: Zanik objawów ciążowych 24.08.13, 01:29
              Witaj, może Cię pocieszę na własnym przykładzie.
              Dwie ciąże straciłam i po stracie jeszcze czułam objawy ciąży. A w trzeciej i czwartej ciąży objawy jakoś ustały w pierwszym trymestrze, nie pamiętam w którym tygodniu, chyba w 6 i 10. Z tych dwóch ostatnich ciąż mam właśnie 7 letniego syna i 6 letnią córeczkę.
              Tak więc objawy w postaci mdłości, braku apetytu lub nadmiernego apetytu, twardych piersi oraz lekkiego skołowania i uczucia wzdęcia wcale nie muszą okazać się najgorszym. Wg mnie o niczym nie świadczą. Szkoda, że tego nie wiedziałam wtedy ...

Bądź dobrej myśli. Badania warto jakieś porobić aby uchwycić stan organizmu z ciąży na wszelki wypadek. Generalnie ustanie objawów o niczym nie świadczy ...

Pozdrawiam
              Agata
              • justyna8319 Re: Zanik objawów ciążowych 24.08.13, 15:43
                Bardzo Wam dziękuję dziewczyny. Jeszcze 3 dni u usg - strach ogromny ale dolegliwości trochę wróciły więc się łudzę
                • sunrise_25 Re: Zanik objawów ciążowych 04.09.13, 11:21
                  hej justynka powiedz prosze jak po usg? mam nadzieje ze wszystko ok
        • claudia396 Re: Zanik objawów ciążowych 05.09.13, 15:13
          niesety u mnie zanik objawow ciazowych w 8 tyg oznaczal obumarcie ciazysad ale nie martw sie na zapas to nie jest powiedziane moze masz lepsze dni teraz jestem w 4 ciazy na poczatku caly czas wymiotowalam i kiedy na 2 dni ustaly mi mdlosci juz bylam pewna najgorszego ale wrocilysmile
    • justyna8319 Re: Zanik objawów ciążowych 04.09.13, 14:17
      Akcja serduszka zatrzymała się w 8t5d - dokładnie jak przeszły mi objawy. Jestem już po zabiegu crying
      • sunrise_25 Re: Zanik objawów ciążowych 04.09.13, 15:27
        przykro misad 3 maj sie mocno i walcz o kolejne ciaze w koncu musi sie udac!
        mnie tez to chyba czeka niestetysad od kilku dni objawy ustaly, piersi bola juz tylko troszke momenatmi, a sennosc przeszla jak rekal odjal. Jestem na luteinie, bo na poczatku plamilam, ale beta rosla ladnie i pecherzyk byl na usg. ale widac pewnie poszlo cos nie tak po drodze.
        W piatek lub najdalej w pon bede miala usg to bede wiedziec na 100% na czym stoje, ale wielkich nadzieji niestety nie mam.
      • grochalcia Re: Zanik objawów ciążowych 04.09.13, 17:00
        Justynko
        tak bardzo, bardzo mi przykro!!!
    • justyna8319 Re: Zanik objawów ciążowych 04.09.13, 16:12
      Wiem że to ciężko ale musisz mieć nadzieję. U mnie akurat się nie udało (ale ja w głębi serca czułam dokładnie kiedy dziecko zmarło - chyba intuicja już działała). Ale wiem że jest ogromna ilość kobiet, którym zaniknęły objawy a dzidziuś żył i miał się dobrze. Trzymam za Ciebie kciuki i czekam na wiadomość po USG. Idź jak najszybciej żeby się nie stresować - teraz już wiem co mówię.
    • justyna8319 Re: Zanik objawów ciążowych 04.09.13, 20:06
      Dziękuję dziewczyny.
      Bez Was już na pewno bym oszalała
      • nuluska Re: Zanik objawów ciążowych 04.09.13, 22:18
        A taką miałam nadzieję że nic nie piszesz bo szczęśliwa piszesz już na forum rówieśniczym sad
        Bardzo, bardzo mi przykro.
        No tak, ta intuicja sad Serce matki zawsze to wyczuwa sad
        • lenusia80 Re: Zanik objawów ciążowych 29.12.14, 09:53
          u mnie bylo tak bylam w 6 tyg na usg nie bylo widac serduszka troche się załamałam bo w pierwszej ciąży w tym czasie biło jak dzwon... później po powrocie z usg w domu dostałam lekiego krwawienia - śluz+krew byłam przygotowana na najgorsze choć wiadomo jeszcze sie łudziłam kolejne usg miałam za 2 tygodnie mąż namawiał żebym cierpliwie poczekała ale jak tu cierpliwie czekać jeszcze moje mdłości ustały po tygodniu zrobiłam test ciążowy druga kreska była tak blada że praktycznie niewidoczna nie traciłam nadzieji choć rozsądek podpowiadał że nie ma co się łudzić minęły w końcu te streasze 2 tygodnie czekając na usg chciało mi się płakać było tuż przed świętami a ja czułam że moja dzidzia nie żyje a tu o dziwo na usg widzę moją dzidzię już widoczne już większą bardziej "ukształtowaną" serducho bije narazie jest wszystko ok także nie zawsze intuicja podpowiada nam dobrze i nie mozna tracić nadzieji! okazało cię że ciąża była po prostu młodsza o jakieś 5 dni niz myśleliśmysmile pozdrawiam i wszystkim wam życzę widoku bijącego serduszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka