Dodaj do ulubionych

7 tc, puste jajo płodowe, już łyżeczkowanie?

09.05.07, 15:36
Witajcie, wg OM to 6t4d ciąży, jajo wielkości 3 cm, tydzień temu 13x13 mm,
bez echa od zarodka. Do tego mam plamienia. Lekarka kazała za 2 dni zgłosić
się na łyżeczkowanie, jednak chcę poczekać przynajmniej tydzień. Powiedziała,
że wg niej są marne szanse, żeby zarodek się rozwinął przy takiej wielkości
pustego jaja płodowego. Co o tym sądzicie, jakie macie doświadczenia? Ile mam
czekać?
Obserwuj wątek
    • martabg Re: 7 tc, puste jajo płodowe, już łyżeczkowanie? 09.05.07, 20:34
      Myślę, że dla własnej kondycji psychicznej poczekaj ten tydzień. żebys sobie
      nie wyrzucala poxniej, że mogłaś coś jeszcze zrobić.
      Idź do innego lekarza, z powodów jak wyzej, a jeśli ten potwierdzi diagnozę i
      uznasz, że jest słuszna, to idx na zabieg, nie zwlekaj.

Ja w 10tygodniu tez odwiedziłam lekarza, ten powiedział o martwej ciąży,
      wsiadłam w samochód i pojechałam 800km do szpitala na zabieg.
      Ja czułam, że z tego nic nie będzie, że lekarz ma rację a ja czekaniem nie
      polepszyłabym sytuacji.

Jeśli jednak Ty chcesz mieć pewność, zrób wszystko to, o czym napisałam
      wczesniej, będziesz spokojniejsza, łatwiej przejdziesz przez to wszystko...

Zyczę dużo sił i zdrowia.
    • mau1976 Re: 7 tc, puste jajo płodowe, już łyżeczkowanie? 10.05.07, 11:24
      Witaj, wspolczuje Ci bardzo, tym bradziej, ze przezylam to samo we wrzesniu
      2006. Diagnoza pustego jaja plodowego miala miejsce w 6 tygodniu, jeszcze tego
      samego dnia dostalam srodki poronne , a w nocy odbyl sie zabieg lyzeczkowania.
      Chcialam miec to za soba i jak najszybciej starac sie o kolejne dziecko. Teraz
      jestem w 13 tygodniu ciazy, ktora rozwija sie bardzo dobrze i mam nadzieje, ze
      najgorszy okres mam juz za soba.
      Trzymaj sie i nie poddawajsmile
      W moim przypadku przyczyna pustego jaja byl prawdopodobnie wirys cytomegalii.
      • apcia1 Re: 7 tc, puste jajo płodowe, już łyżeczkowanie? 05.06.07, 19:14
        witam mam do ciebie 1 pytanie ja też miałam puste jajo płodowe ,minęło już pół
        roku i teraz robię badanie na toxoplazm ale na cytomegalię lekarz mi nie dał
        skierowania i nie wiem dlaczego mam pytanie jakie badania robiłaś wtedy
        prosze poradz cos i gratuluję dzidzi pozdrawiam
        • jagoda_271 Re: 7 tc, puste jajo płodowe, już łyżeczkowanie? 13.06.07, 08:18
          ja miałam puste jajeczko rok temu, lekarz nie dał mi żadnego skierowania na
          badania, powiedział że był to przypadek, jestem w 5.5 tyg ciąży i tak się boję
          iść do lekarza że szok ... odwlekam to z dnia na dzień - sama nie wiem co robić
          • jagoda_271 Re: 7 tc, puste jajo płodowe, już łyżeczkowanie? 13.06.07, 08:18
            aha zapomniałam dodać, ja czekałam do 9 tc i byłam u 4 lekarzy
            • kotek100 Re: 7 tc, puste jajo płodowe, już łyżeczkowanie? 13.06.07, 09:11
              No ja pod koniec 8 tc miałam łyżeczkowanie-jajo puste rosło, a zarodka nadal
              nie było widać. Nie było już szans. Teraz robiłam badania na cytomegalię i
              toksoplazmozę. Lekarka nie kazała robić żadnych innych badań. Pozdrawiam. Nowe
              starania zaczynamy wkrótce, ale też chciałabym jakieś jeszcze badania porobić-
              myślałam może o posiewie z pochwy, bo u mnie od początku ciąży był stan zapalny
              i ciemno-zielono-brązowe upławy.
              • aga_b3 Re: 7 tc, puste jajo płodowe, już łyżeczkowanie? 13.06.07, 14:11
                Kotek, zanim poddasz sie lyzeczkowaniu zorientuj sie w mozliwosciach
                farmakologicznego wywolania poronienia. Minimalizujesz ryzyko zrostow i
                mechanicznych uszkodzen szyjki, ktore moga spowodowac problemy z zagniezdzeniem
                i utrzymaniem ciazy w przyszlosci.

Nie zawsze sie udaje, czasem czyszczenie jest konieczne, ale ja ze swojego
                doswiadczenia (i innych dziewczyn) radzilabym sprobowac jak najmniej inwazyjnej
                metody. Moja historie opisalam na tym forum.

• kotek100 aga_b3 13.06.07, 14:47
                  aga_b3-dzięki za radę, ale trochę za późno-ten wątek jest już dosyć stary-
                  łyżeczkowanie miałam 18-go maja...
                  • aga_b3 Re: aga_b3 14.06.07, 10:39
                    Ojej, to gapa ze mnie! Mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie OK i ze niedlugo
                    przystapicie z M " do ataku" smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka