16.05.05, 01:07
Czy macie jakies wyprobowane recepty na sos BBQ? Wszystkie jakie widzialem
zawieraja albo melase albo szklanke cukru.

Ostatnio w sklepie wertowalem jakis magazyn z nudow i zdaje sie ze byl to
magazyz Marty Stewart. Tam wlasnie przeczytalem przepis na sos BBQ.
Oczywiscie pozalowalem $5 na kupno i zapamietalem glowne skladniki:

1. Mala cebula, poszatkowana
2. Zabek czosnku
3. Pieprz cheyenow
4. Sol
5. Sos pomidorowy
6. Jeden pomidor poszatkowany
7. Kubek sosu jablkowego.

Cos tam jeszcze bylo do smaku ale nie pamietam. W kazdym razie ta recepta
wydala mi sie fantastyczna. Mzoe ktos cos wie wiecej o przepisie na sos BBQ
z uzyciem sosu jablkowego?
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: BBQ sauce 16.05.05, 02:34
      www.stickyfingersonline.com/
      Tennessee Whiskey jest najlepszym sosem BBQ jaki znam...
      • sociopata Re: BBQ sauce 16.05.05, 03:19
        dzieki, wierze ze jest super ale mnie interesuje bardziej zrobienie takiego
        sosu samemu. Chodzenie do restauracji jest dla mnie i niezdrowe i kosztowne.

Z kupnych natomiast ostatnio pojawil sie w sklepach "Cattlemen's" )tak, tam
        jest 'e' a nie 'a'). Mnie smakuje ale znowu problem z chemikaliami ktore
        dodaja, np msg.
    • claudia207 Re: BBQ sauce 26.05.05, 05:19
      BBQ sos to jeden z nielicznych amerykanckich specifikow, ktory nie przypadl mi
      do gustu. Wole polska musztarde.
      • marekatlanta71 Re: BBQ sauce 26.05.05, 06:07
        A u nas w "miescie" otworzyli ostatnio taka restauracje:

www.smokejackbbq.com/
        Pyszne BBQ, zimne piwo, blues na zywo i mozna dojsc piechota. Zyc i nie umierac :)
    • lolyta Re: BBQ sauce 26.05.05, 13:35
      Sos jablkowy jest git, zwlaszcza do wieprzowiny. Moj facet robi swoj tajemny sos
      bez cukru czy melasy, za to z dzemem czy marmolada czy czyms tam winogronowym.
      Dokladnych skladnikow nie znam, tylko to winogronowe mi wpadlo w oczy bo w
      Polsce sie za tym uganial strasznie specjalnie do BBQ.
      • ania_2000 Re: BBQ sauce 26.05.05, 21:31
        ja bym dodala miodu.
        co prawda nie znam sie absolutnie na gotowaniu - ale uwielbiam bb ribs - mniam
        • sociopata Re: BBQ sauce 27.05.05, 04:20

czytalem o tym miodzie ostatnio w ksiazce o BBQ ktora dostalem akurat w
          prezencie.

Dzis sprobowalem cos iinnego. Kupilem kure pieczona w Aldi, Tyson, 3.99. Smak
          jest super. W domu ja obralem z kosci i polalem tym Cattlemans sosem (ostatnio
          go promuja z duza znizka bo akurat weszli z tym na rynek). Do piekarnika na
          350F i po wyjeciu okazalo sie B_O_S_K_I_E. Polecam na weekend, malo pracy a
          zachwytom nie bedzie konca. Koszt: $3.99 kura, Sos $2 czyli razem $5.99 <ajk
          wieksza rodzina to dwa kurczaczki.
          • marekatlanta71 Re: BBQ sauce 27.05.05, 04:44
            Kura BBQ? Nigdy!

Bierze sie porzadny kawal (conajmniej pol kilo) wieprzowinki, najlepiej troche
            tlustawej bo inaczej jest potem sucha, wrzuca sie do slow cookera, zalewa woda,
            dosypuje jakiejs przyprawy (np. pieprz ziolowy) i gotuje 10-12 godzin. Potem
            odcedzamy, rwiemy na paseczki, zalewamy Sticky Fingers BBQ sauce, mieszamy
            dokladnie i jest wspaniale jedzenie! Do tego robie salatke a'la Marek:
            broccolislaw (kupujemy na zieleniznie) zalany Makoto Ginger Dressing - cos
            pysznego. Mozna tez ziemiaczka w mikrofali upiec....
            • ania_2000 Re: BBQ sauce 27.05.05, 07:13
              markku - ciekawe:) ja do tej pory crocka uzywalam tylko do gotowania bigosu -
              (bardzo dobrze wychodzi mi w nim)
              • i.p.freely Re: Oddam pare crokow 30.05.05, 09:07
                w dobre rece, hehehe, bo z nich zadnego pozytku nie mam. Jak na nasze potrzeby
                sa zbyt .... mikroskopijne, z braku innego slowa.
    • edytkus Re: BBQ sauce 30.05.05, 09:38
      sociopata napisał:

> Czy macie jakies wyprobowane recepty na sos BBQ?\Mzoe ktos cos wie wiecej o przepisie na sos BBQ
      > z uzyciem sosu jablkowego?

o sosie jablkowym i cukrze nic mi nie wiadomo ale jak moj maz robi sos BBQ do miesa z grilla zawsze
      dodaje A1 i ketchup

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka