Dodaj do ulubionych

Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje.

01.02.07, 01:31
Co sadzicie o tym pomysle.
Podczas ostatniego pobytu w Chicago bylam w mojej ulubionej dobrej,
niedrogiej tajskiej restauracji z bardzo mila obsluga. Chcialam Was zachecic
do odwiedzenia tego miejsca. Jest zlokalizowana w rozwijajacej sie czesci
Bucktown, niedaleko Wicker Park. Mysle o kupieniu mieszkania w tej okolicy.
Maja strone internetowa www.potpanthai.com
Obserwuj wątek
    • happy_woman Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 02:19
      Pomysl fajny.Tyle tu restauracji ze czasami nie wiadomo gdzie isc i dobrze
      zjesc. Naszym faworytem jest restauracja Biaggi's ,boskie italianskie jedzenie.
      Chicken Marshala jest tam nie do pobicia. Fajna muzyka,fajna atmosfera i
      umiarkowane ceny. Polecam
      • jersey.girl Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 03:23
        "Italianskie", lol. Wloskie, albo ostatecznie italskie (jezeli upieramy sie przy
        Italii). Sorry, ale jakos strasznie mnie to slowotworstwo rozbawilo ;).
        • happy_woman Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 04:03
          Jersey.girl przyjemnie mi ze Cie strasznie rozbawilam,zdecydowanie bardziej
          wole ludzi rozbawiac niz obrazac czy krytykowac. Moze to i smiesznie brzmi ale
          dla mnie wloskie to "italianskie" i basta.
          • jersey.girl Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 04:10
            Moj post nie mial na celu Cie obrazic ani skrytykowac, po prostu slowo mi sie
            spodobalo, bo pierwszy raz widzialam. Mozliwe, ze mam wypaczone poczucie humoru ;).
      • artremi Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 03:31
        Kucharz ma na imie Marshal, czy moze mowisz o sycylijskiej wersji kurczaka
        Chicken Marsala? :-)

A restauracje, to tylko polecamy te w Chicago, czy tez w innych regionach USA?
        • aniutek Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 04:50
          ten chicken to byl masala :P

wlasnie w jakim miescie?
          w NYC moge polecic hmmm kilkanascie
          na pierwszy rzut, grimaldi's - po znajomosci ;)- pizza oceniona jako najlepsza, ja uwielbiam, plus
          piekne widoki na downtown manhattan, www.grimaldis.com/brooklyn.htm

sushi- Yama - pycha, najlepsze najwieksze rolki, super swieze, rewelacja
          newyork.citysearch.com/profile/7087418/new_york_ny/yama.html
          chinskie- mieszkam w sasiedztwie chinatown od lat, znam takie speluny do ktorych bialy czlowiek nie
          zaglada, porozumiwasz sie na migi z obsluga, czesto gesto pokazujac na talerze sasiadow. jesli kogos
          inetersuja adresy, nazwy i co w ktorej jest pycha moge sie podzielic swoim wieloletnim doswiadczeniem
          :) wontons, kaczka, flat noodles, shrimp noodle, dim sum, roast pork, chinese greens hmmmm,
          steamed fish
          hmmmm bajka
          a czekoladki?
          lody?
          hot dogi?
          pieczywo?
          sery?
          ja mam calakulinarna mape NYC i okolic.

no to czekamy na Marude z jej typami :)
      • speranzaa Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 02.02.07, 05:31
        happy woma, gdzie jest ta restauracja Biaggi's, w ktorej czesci chicago?
        Polecam tez wloska Maggianos, przy Woodfield Mall no i Outback oczywiscie. A
        na florydzie w Naples bylam w restauracji CArraba's, pobila nawet MAggiano's
    • anutka1 Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 05:02
      pomysl fajny,
      ja moge polecic ale lokalne male restauracje, jakos bardziej lubie miejsca 'out
      of the mainstream' a takich tutaj w Eugene nie brakuje :) i takie pozostaja
      dluzej w pamieci.
      np. wloska 'BEPPI & GIANNI'S TRATTORIA' jazzowy klub i restauracja'Jo
      Federigo's' etc.

a z takich mainstream - podobalo mi sie w 'Olive Garden', obsluga fajna, klimat
      tez, niedrogo.
      .
    • rhodeisland Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 07:11
      Ciesze sie, ze pomysl sie spodobal. Chodzilo mi o restauracje w roznych
      miastach, najlepiej ze strona internetowa, bo na niej mozna zobaczyc menu i ceny
    • bozena73 Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 14:59
      Jako ze mieszkam w NY..wiec polece miejsce tutejsze..
      A wiec tajskie - dobre, niedrogie i w bardzo ladnym otoczeniu - Sea na Bedfordzie, dobre jest tez w
      fajnym miejscu na Soho - polecony przez Marude - Cafetasia - newyork.citysearch.com/profile/
      41902135/new_york_ny/cafetasia.html
      • artremi Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 15:02
        Dzieki za restauracje na Manhattanie. Niedlugo bede tam na konferencji i
        zaczynam rozgladac sie za ciekawymi miejscami.
    • edytkus Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 16:29
      w NJ:
      *Ekko w West Orange, japonsko-francuska, nie cierpialam sushi ale zmienilam zdanie po sprobowaniu
      w tej restauracji
      ekkorestaurant.com/
      *The Pointe w Jersey City - moja ulubiona, na ustroniu
      www.hudsonrestaurantweek.com/restaurants/thepointe.htm
      *Park & Orchard w East Rutherford - ulubiona mego meza, pycha przepiorki podaja, produkuja wlasna
      mozarelle i wino, a barmanowi wystarczy opisac na co ma sie ochote i zawsze trafi, mozna spotkac
      znanych ludzi
      www.parkandorchard.com/
      *Bertuccis w Jersey City - cicho i spokojnie, smaczne "wloskie" potrawy
      www.bertuccis.com/
    • maruda78 Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 01.02.07, 19:35
      >no to czekamy na Marude z jej typami :)

Prosze bardzo! :-D
      Kilka ulubiencow:

Thai:
      Wondee Siam na 9th ave i 53rd (bodajze) - maja dwie restauracje wondee siam I i II, jedna blok dalej od
      drugiej, pierwsza (mniejsza i bardziej niepozorna) jest duzo lepsza. I tansza.

www.menupages.com/restaurantdetails.asp?areaid=0&restaurantid=3892&neighborhoodid=0&cuisineid=0

Chinskie :
      Wonton Garden na Mott street - hands down najlepsze wontons w NYC, zwlaszcza w kombinacji z roast
      duck. No i tanie jak barszcz.

www.menupages.com/restaurantdetails.asp?areaid=0&restaurantid=2136&neighborhoodid=0&cuisineid=0

New Yeah - na Bayard st, niedaleko skrzyzowania z mott, b.dobra szanghajska, swietne sa steamed
      vegetable rice buns, dobre pork-crab soup dumplings, warto sprobowac ich smoked fish na
      przystawke.

Grand Sichuan - 9th ave & 50s - snow pea shots with garlic jest pycha

www.menupages.com/restaurantdetails.asp?
      areaid=0&restaurantid=3743&neighborhoodid=0&cuisineid=0

Peking Duck House - mott& pell - najlepsza peking duck w NYC, obowiazkowo dla fanow
      kaczuchowego miesa. Apetizers sa swietne - zwlaszcza duck soup.
      Troche drogawo, ale moim zdaniem warto!

www.menupages.com/restaurantdetails.asp?areaid=0&restaurantid=6254&neighborhoodid=0&cuisineid=0

Doyers - na Doyers st. dobre wietnamskie

www.menupages.com/restaurantdetails.asp?areaid=0&restaurantid=29609&neighborhoodid=0&cuisineid=0

Hell's Kitchen - 9th ave i 40 ktoras
      Bardzo fajne miejsce, swietne drinki, jedzenie tez - cos w rodzaju mexican fusion, meksykanskiego
      jedzenia nie lubie, ale to miejsce owszem. Kaczka jest super. Niestety ciut drogawo.

www.menupages.com/restaurantdetails.asp?areaid=0&restaurantid=3751&neighborhoodid=9&cuisineid=0

Indyjskie:
      Milon - 1st ave & 6th
      Bardzo ciasno, mnostwo swiatelek i dyskotekowej indyjskiej muzyki (ichnie wersje pop'owych
      przebojow). Jedzenie BARDZO tanie i dobre. Warto poszalec z apetizer'ami - Mulligatawny soup, chana
      bazi poori, coconut poori, pakora. Uwaga! - koniecznie powiedziec kelnerowi, ze akurat ma sie
      urodziny!!! :-D

www.menupages.com/restaurantdetails.asp?areaid=0&restaurantid=2481&neighborhoodid=0&cuisineid=0

Ostatnio natomiast przewaznie gotuje w domu, bo musialam zaostrzyc diete, buuuu...
      M.
    • magdziol18 Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 03.02.07, 16:29
      Hej, no to prosze , Washington, DC i okolice
      w Georgetown
      News Cafe www.newscafedc.com rewelacyjny brunch, lunch i obiadek tez pyszne,

J.Pauls www.j-pauls.com - fajny raw bar i tez miejsce to postania przy piwku,
      troszke drozsze, jedzenie wysmienite

duzo osob zachwyca sie Clyde's ale ja nie widze w tej knajpie nic specjalnego,
      jedzenie jest po prostu ok, dobre ale nic specjalnego i zawsze mnostwo turystow

Martins Tavern www.martins-tavern.com to restauracja z historia, Kennedy
      oswiadczyl sie tu Jacky, dobe jedzonko, po przeciwnej stronie ulicy jest fajna
      knajpa wloska, nie pamietam nazwy, jak bede to sprawdze.

z tanszych i szybszych wersji five guys burger and fries www.fiveguys.com,
      rewelacyjne hamburgery, frytki swiezutkie, smazone w oleju z orzeszkow
      arachidowych
      To teraz jeszcze w Arlington - to tylko wycieczka przez most z Georgetown
      www.boulevardwoodgrill.com/ przypomina mi ta knajpa restauracje w NY,
      och bo jedzenie najlepsze w NYC!!!
      Pozdrawiam,
      MAgdalena
    • magda.recruit przedmiescia Chicago 03.02.07, 23:57
      Jak ma byc nie drogo, to polecam nastepujace miejsca:

Olivetti's - przepyszne domowe wloskie jedzenie w downtown Des Plaines (1575 N
      Ellinwood Des Plaines, IL 60016 (847)299-3090)

Gaylord India - hinduskie, zaraz przy Woodfield Mall, szczegolnie polecam lunch
      buffet - super jakosc, roznorodnosc potraw (555 Mall Dr Schaumburg, IL 60173
      (847)619-3300)

Fritzl's - niemieckie - mniam, mniam! uwaga - duze combination platters! (377
      North Rand Road Lake Zurich, IL 60047 (847) 540-8844 www.fritzl.com)

Le Vichyssois - francuskie, za przystepna cene, oferuja zwykle i bistro menu
      (220 W. Rte. 120 Lakemoor, IL 60050 (815)385-8221 www.levichyssois.com)

Mexico Uno - meksykanskie, downtown Palatine - moje ulubione sniadania(15 N.
      Brockway St. Palatine, IL 60067 (847)358-6856 www.mexicounorestaurant.com)

I niezawodna Panera Bread www.panerabread.com

Smacznego!
    • happy_woman Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 21.02.07, 18:30
      www.biaggis.com/restaurants.htm

Prosze oto link do Biaggis,mozna tez sprawdzic lokalizacje.
      • speranzaa Happy Woman 30.05.07, 01:36
        HAppy Woman, bylismy w Biaggi's - i rewelacja, lepsze niz MAggianos:)
    • anutka1 coffee with an attitude 23.03.07, 04:06
      co prawda to nie restauracja ale cos do picia - a mianowicie mala budka z kawa
      hawajska, nie wszedzie mozna je znalesc, bardzo mi posmakowala.

www.badasscoffee.com
      • speranzaa Re: coffee with an attitude 14.04.07, 07:05
        Rolling Knolls C.C. w Elgin, IL , w piatek jest fry fish, fantastyczne ryby
        smazone, pieczone i sa tez clams, walsnie to odkrylismy, naprawde polecam, gdyz
        smaczniejszej ryby tu w Chicago nie jadlam , oczywiscie oprocz NEw England, bo
        tam to jest the best.
    • rhodeisland A co z sieciowymi restauracjami? 15.04.07, 17:57
      Gdy mam ochote na domowe i jestem w okolicy, ide do Cracker Barrel. Zjedzcie
      walleye pike, jesli akurat maja.
      • rhodeisland mialo byc: domowe jedzenie 15.04.07, 18:03
        tylko to nie dla kazdego oznacza to samo. Moze byc zbyt ciezkie
        www.crackerbarrel.com
        Dostaje gift card do roznych sieci za uzywanie mojej karty kredytowej.
        Przekonalam sie zeby w niektorych unikac grilowanego jedzenia, bo bedzie po
        prostu spalone. Nie wiedza kucharze, ze jedzenie spalonego jedzenia powoduje
        raka zoladka?
    • kisiulak A co do fastfood'a :) 09.05.07, 02:33
      Bardzo lubie Chipotle i Baja Fresh. :)
    • claudia207 na Queensie 28.05.07, 19:19
      Polecam niemiecka restauracje na Glendale: www.zumstammtisch.com/
      • onthelake Re: Illinois 17.07.07, 05:43
        Polecam mala restauracje w centrum Elgin (jak ktos bedzie na dalekich polnocno
        zachodnich przedmiesciach Chicago).Nazywa sie La Puesta del Sol i jak sama
        nazwa wskazuje jest to meksykanskie jedzenie.Czysciutko,milo pachnie,jedzenie
        jest jak domowe.Polecam ich enchiladas en mole poblano albo en salsa verde.Maja
        dobra orchate do picia i pyszny flan.Lomo de res en chile del arbol jest tez
        niezle(ostre!).
    • kobraluca Re: Polecajmy sobie dobre, niedrogie restauracje. 17.08.07, 04:55
      w Barrington jest swietna restauracja wloska "Francesca's", jesli
      lubicie Biaggi's spodoba wam sie tam. Maja najlepsze na swiecie
      carpaccio.
    • ladybug Puerto Rican / Mediterranean- Chicago 24.08.07, 17:58
      La Casa Del Jibaro - swietnePuerto Rican food w samym sercu Humboltd
      Park. Jibaritos- $ 6.99.

Humboldt Park/Garfield Park
      3614 W Division St
      Chicago, IL 60651
      (773) 227-9051

Kabab House - mala dziupla-mediterranean food-fantastyczna tabouli
      salad, shawarma i cudowna kawa z kardamonem. Cena sa danie: $9-10.
      Kawa po arabsku- $2.

8536 W. Lawrence Avenue
      Norridge, IL
      708-456-7875
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka